Slutet av september

 
 
 
Todelihoooo.
 
Allting rullar på i turbotempo as usual, det är bara onsdag men dagarna flyger förbi och september går mot sitt slut. För mig, och även mina kollegor i elevhälsoteamet, har det blivit en rejäl rivstart på terminen och stundtals känns det som att en har ett alldeles fullspäckat schema från morgon till eftermiddag då det plötsligt är dags att gå hem och en undrar vart alla timmarna tagit vägen.
 
Och ändå gillar jag det. Eller, ja, självklart är jag väl inte sådär överförtjust i att vara stressad och känna att en knappt hinner dricka en kopp te innan någon knackar på dörren och något nytt måste tas itu med, men jag gillar tempot och ansvaret, att känna att en gör något viktigt, att en kanske kan göra åtminstone en liten skillnad i några ungdomars liv. Jag gillar att gå hem at the end of the day och känna att jag uppskattar mitt jobb trots stressen, för att det känns som att jag är på rätt plats och att jag gör något meningsfullt - för mig och förhoppningsvis för andra.
 
 
Och jag har för övrigt nya glajjer! Mycket förtjust.
 
 
Speciellt bra kändes det idag när jag talade inför alla elever i åk 8 (150 stycken!) i aulan. Hade förberett en presentation om sex och samtycke, där jag utgick från alla övergrepp, sexuella ofredanden och våldtäkter som skett under sommarens festivaler, att fler börjat anmäla och att det är extremt viktigt att det inte bara "glöms bort" för att sommaren är över. Snackade vikten av att samtycke och ömsesidighet finns vid sex, och att en alltid har ett ansvar för att känna av av vad andra vill i sexuella situationer, en kan inte alltid bara utgå från sig själv.
 
Jag tyckte presentationen gick riktigt bra, var lite nojig över att powerpointen skulle strula eller att någon av filmerna jag visade kanske inte skulle dra igång, men som vanligt var min oro i onödan och allting flöt på smoothly. Fick mycket pepp och vänliga ord efteråt av både lärare och elever som tyckte att det varit en bra presentation med ett viktigt ämne, vilket självklart stärkte mig alldeles otroligt. Eleverna återsamlades i sina klassrum för att diskutera några frågor jag hade förberett och skrev ner sina svar på papper, och det jag uppfattade av att gå runt och samtala med dem samt läsa deras svar är att många är väldigt intresserade av ämnet och verkligen vill prata om det - något som också gör mig entusiastisk inför lektionerna som jag ska ha med dem senare i höst.
 
Så. Jag vill bara uppdatera lite snabbt såhär på kvällskvisten, klockan är bara nio men som vanligt håller jag på att somna. Slocknade runt tio igår och vaknade pigg som en toka vid 6 (....), så jag antar att något liknande kommer hända ikväll. Vem hade kunnat tro att jag skulle bli någon sorts morgonmänniska, jag som annars alltid gått och lagt mig efter 12 och kunnat somna om som en sten trots att jag duschat och börjat göra mig i ordning om morgnarna? Kanske är det något positivt, vem vet.
 
Pusshej
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: