Artikelserie i Café: Dick Pics

 
 
Ja, just det!

Tänkte också bara skriva lite snabbt att jag var med i tidningen Cafés artikelserie om dick pics, kukbilder, på webben. Svarade på en del frågor om varför dudes skickar ovälkomna bilder på sina peens till höger och vänster, om vad det innebär ur ett maktperspektiv och huruvida det kommer fortsätta in all eternity. Artikeln kan läsas här, tillsammans med några andra intressanta inslag såsom intervjuer med personer som fått dick pics skickade till sig, samt en som skickar bilder själv.
 
Lägger mycket vikt vid att jag inte tycker att snoppbilder per se är ett "samhällsproblem", men att de blir det när de skickas i enorma kvantiteter till personer som inte bett om dem och inte vill se någon jäkla sladdrig dase dyka upp från ingenstans. Det är som att whippa fram kuken på tunnelbanan eller någon annan offentlig plats: det görs utan samtycke eller respekt för andra inblandade parter och det är INTE OK. Sluta, ba sluta liksom. Om en inte gjort någon sorts överenskommelse att en ska skicka bilder av liknande karaktär till varandra sedan tidigare så finns det ingen anledning att visa snorren.
 
Jag funderade lite på det här i relation till mitt jobb också. Skrev ju i föregående inlägg att jag har en del gruppövningar med kidsen där vi snackar könsnormer och hur de förväntas vara som kille/tjej, och med tanke på vad somliga svarar och hur stämningen rent generellt kan uppfattas i vissa av klasserna är det egentligen inte konstigt att de växer upp till att tänka MAN = bra, stark, modig, stolt etc, och KVINNA = svag, mesig, feg etc, och att det sedan hänger med när det gäller sexualitet också. Fan, om en hela tiden blir inskolad i att det är bra att vara högljudd, ta plats, ta för sig, inte ta ett nej och så vidare är det väl inte konstigt att en känner att det är helt okej att visa dasen också när helst en känner för det?
 
Fuck's sake, alltså. 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: