Lite confidence boost

 
 
 
Woopediwoo.
 
Sitter hemma i mina föräldrars lägenhet på Odenplan och hänger med mämi. Ska vara på konferens med jobbet i Kista imorgon och skiten drar igång kl 8 (ffs) så tänkte att jag sover här inatt eftersom det blir kortare resväg och jag får sova lite längre. Är pömsig redan nu så det kan nog vara välbehövligt.
 
 
jag i denna sekund
 
 
Satt annars och funderade lite över en lustig situation som uppstod för jobbet för några dagar sedan (och som jag nyss skrev om på min insta). En elev jag tidigare ej haft någon kontakt med undrade hur gammal jag är, och när jag bad hen gissa blev svaret "... 15?". Jag sa att jag skulle väl knappast jobba som kurator om jag var blott 15 år gammal, varpå eleven chockat utbrast "jobbar du här?! Jag trodde du gick i nian!". Då har hen alltså under nästan en hel termin trott att jag är en elev i hens egen ålder.

Extra roligt blev det när min kollega kom in i rummet och frågade hur gammal eleven trodde att han var, till vilket eleven svarade ungefär ett decennium äldre än vad kollegan egentligen är. Han blev inte lika glad som jag över den gissningen, heh.
 
 
 
 Kunde i alla fall propagera skamlöst för vikten av utbildning när eleven undrade hur det är möjligt att vara så pass ung som jag och redan jobba på skola höhöhöff :-D
 
 
 
Ibland tänker jag på hur ofta jag fick höra att jag var för ung och oerfaren när jag sökte kuratorsjobb, och hur ironiskt det nu känns med tanke på att många av eleverna jag träffar säger att de tycker det är bra att jag är så ung eftersom det då är lättare att prata med mig om vissa saker.
 
Självklart fattar jag att arbetslivserfarenhet är oerhört viktigt och jag har haft en himla tur som fått så bra kollegor som kan lära upp mig hur grejer fungerar rent praktiskt på en skola, men utan att låta alltför kaxig tror jag en del ämnen blir lättare att prata om med någon som befinner sig hyfsat nära en själv åldersmässigt och som inte ryggar undan för vissa samtalsämnen - hbtq exempelvis :-))))))))) 
 
Sen kan det förstås också vara tricky att vara ung pga tycker det är svårt ibland att hävda sig bland alla som kan så mycket och vet nästan exakt hur saker och ting ska göras medan en själv står där och ba eeeh vad gör jag nu vart ska detta skickas vem ska jag ringa etc. Men jag är hur som helst glad och stolt att jag är en av minstingarna på denna arbetsplats och ändå klarar mitt jobb ganska bra - jag hade ju trots allt gett mig fan på att jag skulle få ett kuratorsjobb fastän att jag blev nekad så många gånger först.
 
 
Pusshej
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: