Läslista

 
 
 
Hej igen!

En grej till innan jag ska hoppa in i min sedvanliga kvällsdusch. Eftersom jag är slighty obsessed med att göra listor (ja, har skrivit om detta ett par gånger nu) och gör listor med allt från vad som behöver köpas till lägenhten till vad jag ska åstadkomma under dagen så har jag nu gjort en lista med hur mycket jag ska ha läst i nedanstående böcker. Det är nämligen så att jag kört fast lite i mitt läsande och behöver komma framåt - och då fungerar som bekant metoden att göra en lista om det.
 
 
 
 Många sidor som ska hinnas med.
 
 
 
Alla böckerna är ju bra på sina egna vis även om jag obvi blir så djävulusiskt trött på den här världens pruttighet och faktumet att en ska vara utsatt för så mycket skit bara för att en är kvinna. Fastän de utspelar sig på olika platser i världen och livssituationerna naturligtvis ser olika ut (går liksom inte att jämföra vardag i Afghanistan och Sverige ba sådär) så är ju roten till allt det onda som händer män. Kvinnornas liv bestäms utifrån vad männen har bestämt. Äre konstigt att en blir lack, eller.
 
Ändå måste jag läsa. Kan inte inte läsa böcker av sådant här slag. Jag måste veta, jag måste fylla på min kunskap hela tiden. Jag måste bli arg, fastän det är frustrerande att bli arg över något en läser och inte kan påverka i stunden. Jag måste lära mig så att jag kan tala om för andra, diskutera, lära mig mer. Göra något.
 
Håhåjaja bye
 
 
 

Kommentera här: