--->NY BLOGG!<---

 
 
 
Hej!
 
Som en del av er kanske har märkt har min blogg varit nerstängd under ett par dagar (eller rättare sagt, lösenordsskyddad). Orsaken är att jag varit tvungen att ta en liten break och helt enkelt fundera på vad jag vill göra med min blogg: vill jag fortsätta trots att motivationen stundtals sviktar eller vill jag lägga ner helt? Liknande tankar har funnits många gånger, men nu var jag verkligen tvungen att bestämma mig.
 
Resultatet blev att jag bestämde mig för att köpa en alldeles egen domän och skapa en egen hemsida. Min nya blogg heter numera Liberfine.se och det är där jag kommer att blogga i framtiden. Jag har skrivit lite mer utförligt om mina tankar där, men kort och gott kan sägas att jag helt enkelt känner mig färdig med den här bloggen som jag trots allt haft i hela fem år (!). 

Jag kommer dock att lämna den här bloggen öppen för den som känner sig nostalgisk och kanske vill komma in och läsa några gamla inlägg. Den har ett alldeles för stort sentimentalt värde för att jag ska kunna ta bort den och dessutom kommer jag nog själv vilja gå in här och gå igenom gamla inlägg ibland. Alla nya uppdateringar kommer emellertid ske på Liberfine från och med nu.
 
Om en inte vill följa mig bloggmässigt kan en kika in min instagram eller twitter för att kolla vad jag har för mig.
 
Stort tack till alla som följt mig under den här tiden. Nu är det dags för något nytt.
 
 
 
 
 
 
 
Pusshej
 
 
 
 

Skolbloggy

 
 
Todelihoo!

Sitter och bloggar från skolan för första gången. Det är min sista dag på jobbet innan jag får ledigt torsdag till söndag och i och med att det bara återstår en timme av den här arbetsdagen börjar motivationen till att tag i något nytt projekt att sjunka. Lyssnar på musik och gör mig beredd att pysa iväg så småningom.
 
Sedan jag kom till skolan klockan åtta imorse har jag läst klart Flickan och skammen + Virtuell våldtäkt (båda jobbiga men mycket viktiga böcker), blivit klar med mitt lektionsmaterial inför åttornas sexualkunskap, kollat igenom RFSL:s intervjustudie om unga transpersoners livsvillkor "Är du kille eller tjej?" (också så jävla viktig!) och pysslat med lite annat smått och gott. Känner mig ganska klar för idag.
 
 
 
Mitt fejs imorse när jag var helt ensam på arbetsplatsen och hörde mystiska ljud ute i korridoren
 
 
 

 
 
Nu ska jag börja packa ihop här och dra iväg på en fika. Imorgon flyger jag till Finland förresten.
 
Pusshej
 
 
 

Planering inför sexualkunskapslektioner

 
 
 
Todelihoo!
 
Dag nummer två på höstlovet avklarad (och det är nu november!). Det hände inte mycket idag heller på skolan (förstås), jag satt och dokumenterade mitt arbete som vanligt och när jag var klar med det övergick jag till att läsa lite av all den litteratur jag har på mitt kontor. Är en person som främst lär mig genom att göra saker rent praktiskt, men det är självklart viktigt att fylla på det teoretiska kunskapsförrådet med jämna mellanrum och det har jag det perfekta tillfället att göra nu.
 
 
Studien om unga transpersoners livsvillkor skulle jag dessutom önska att alla andra inom personalen på skolan skulle läsa också.
 
 
 
En annan grej som jag ägnade tid åt var att kolla igenom mitt material inför sexualkunskapslektionerna som jag ska ha med åttorna efter höstlovet. Hade ju en presentation i aulan för några veckor sedan då jag pratade om vad samtycke är för något och hur det är den grundläggande premissen när en ska ägna sig åt någon form av sexuella aktiviteter med andra, och det var som en sorts förberedelse inför lektionerna som vi ska ha efter lovet.
 
Efter presentationen i aulan fick eleverna gruppvis svara på frågor som jag förberett och nu under lovet har jag haft tid att läsa igenom vad de svarat (det är 5 stycken klasser i åk 8 på skolan så det tar sin lilla tid), och jag är extremt imponerad. Många har tagit det på stort allvar och skrivit väldigt genomtänkta formuleringar, även de som kanske tramsat lite (uttrycket "Netflix & chill" förekommer flera gånger) har ändå gjort det med en seriös underton och skrivit riktigt kloka grejer. Ser verkligen fram emot att diskutera allt det här med dem efter lovet.
 
 
 
Och majoriteten använder pronomet "hen" i sitt språk utan att göra en stor grej av det, kul att se att tiderna går framåt och att framtida generationer probs kommer bli mer och mer öppensinnade.
 
 
Har förberett övningar och sett till att få med så mycket viktigt som möjligt i lektionsmaterialet och det ska verkligen bli kul att höra vad de har att säga sen när vi diskuterar. Tyvärr har jag bara möjlighet att träffa varje klass en gång (de är uppdelade i halvklasser så kommer ha sammanlagt 10 lektioner), men jag tänker att det är bättre än ingenting och att det förhoppningsvis lägger grunden för framtida diskussioner såväl som en vilja att veta och lära sig mer.
 
Nu ska jag lyssna på Miriam Bryants "Black Car" för sjutusende gången. Är lite sen att hoppa på tåget men är verkligen helt obsessed med den låten nu.
 
Pusshej