Resan över för denna gången

 
 
Brööööl.
 
Nu är jag hemma från min resa till Israel, eller rättare sagt kom jag hem igår. Har haft det amazeballs i Tel Avivs 30-gradiga värme, jag och min vän H som jag åkte med har mostly stekt på stranden och plaskat runt i Medelhavet och varit allmänt turistiga. Även om vi blott var borta en vecka känns det betydligt längre, vilket jag pretty much brukar uppleva errytime jag varit utomlands.
 
En dag gjorde vi dessutom en utflykt till Jerusalem som låg en timme bort med buss. Vandrade runt i den gamla delen av staden och kikade bl.a. på den heliga gravens kyrka (stället där Jesus sägs ha återuppstått), klagomuren (eller dess riktiga namn: västra muren) samt Klippmoskén (där vi fick höra att vi visade för mycket hud trots att vi tyckte vi klätt oss respektabelt: fick snällt införskaffa en extra sjal för att täcka ännu mer). Fascinerande blandning av extremt religiösa människor och vimsiga turister på en och samma plats och jag är hur som helst glad att jag kan checka av "åka till Jerusalem" från min to-do list in life.
 
 
 Tel Aviv verkade för övrigt vara en väldigt öppen och HBTQ-vänlig stad, i skarp kontrast till (de gamla delarna av) Jerusalem och allt det ultrareligiösa
 
 
Så. Spännande och myspysig resa. Nu har emellertid det verkliga livet dragit igång med buller och bång och jag känner mig smått översvämmad av grejer som händer. Först och främst började jag mitt nya jobb på det skyddade kvinnoboendet idag och precis som när jag började på asylboendet tidigare i vintras är det obviously asmycket att ta in och lära sig. Kämpar på men är i skrivande stund rätt utmattad efter den här första dagen.
 
Sedan har jag både RFSU-pass på lättare svenska i Sollentuna samt tre stycken "vanliga" pass i Gnesta i veckan så kommer flänga hit och dit med pendeltåg en del. Har även fått reda på att jag är en stark kandidat till kuratorsjobbet jag skrev om i förra inlägget och ska på en intervju med rektorn imorgon (hnngh), samtidigt som en annan skola också hört av sig och undrat om jag kan komma på intervju - vilket jag ironiskt nog inte har tid med eftersom jag har ca en biljard andra grejer att göra. Måste få det att fungera på något sätt.
 
Samtidigt som jag är glad över att det händer en massa grejer så känner jag mig som sagt lite overwhelmed över allting och försöker styra upp saker efter bästa förmåga. Ska även på ultraljudsundersökning för att kolla att allt är OK med min livmoder efter mina brutala menssmärtor och även ta cellprov som alla med livmoder blir kallade på vid 23 års ålder + ha avslutande informatörsträff med RFSU-gänget + ha AW med några kollegor från mitt gamla jobb. En blandning av mindre mysiga och mer mysiga grejer, so to speak.
 
Är avslutningsvis lite längtig i själen eftersom bae åkte till Barcelona idag för ett designrelaterat evenemang och blir borta en vecka, buu. Jag var ju själv som bekant borta hela förra veckan och det är lite trist att vi åkte om varandra, men så råkade det nu bli bara. Ska längta som en tossa under de här dagarna och drömma om när vi ses igen, älskar that person mad much alltså.
 
Nu måste jag gå på toa.
 
Kramhej

Kommentera här: