Sista mars

 
 
Todelihoo. 
 
Ska skriva ett inlägg medan jag fortfarande har tålamodet kvar, har anslutit min stenålderslaptop till mobilens nät eftersom det inte finns något wifi här och allting går ungefär lika snabbt som en bilkö i rusningstid. Här kommer en snabb statusuppdatering i stigande pepp-ordning, börjar med det som känns sämst och avslutar med det som känns bäst, wuuuu.
 
 
1. Jag har sån jävla mensvärk. Ja, alla måste veta detta. En oerhört irriterande smärta har lagt sig till rätta runt livmodern med omnejd och jag för ett tyst krig mot henne just nu. Med jämna mellanrum kommer luriga kramper som strålar ut i benen och jag vill ba lägga mig på golvet och rulla omkring. Ett sånt ståhej det ska vara!
 
 
ge mig mat
 
 
2. Säsong 5 av GIRLS blir bara bättre och bättre (sluta läs här om du ej vill ha SPOILERS). Tycker alla karaktärerna har spännande storys och stuff som de tampas med i sina liv och dessutom är soundtracket amazee. Gillar Shoshannas äventyr i Japan, Hannahs funderingar kring sin nya pojkvän, Jessa och Adams hemliga relation (Adam Driver som spelar, heh, Adam är dessutom brutalsnygg, dör) och Marnies kris kring sitt skumma äktenskap. LÖÖÖÖV.
 
 
:-))
 
 
3. Jag har sökt några stycken skolkuratorstjänster till hösten och håller tummarna för det bästa. De kanske väljer någon som har mer arbetslivserfarenhet men jag känner i alla fall att jag vill försöka, det är ju trots allt vad jag helst vill jobba med. Om det ej går vägen har jag ett par andra projekt på gång till hösten just in case (men håller tummarna once again!).
 
 
4. Imorgon ska jag på introduktion på det skyddande kvinnoboendet som jag planerat att jobba på under sommaren. Är lite nervös men mest nyfiken på hur det kommer bli (och vad de kommer säga till mig). En kollega på mitt nuvarande jobb sa att hen jobbat på skyddat kvinnoboende förut men slutat eftersom hen inte stod ut med den psykiska påfrestningen, medan en annan kollega som också jobbat på ett annat kvinnoboende sa att det var oerhört givande och att hen fortfarande återvänder dit ibland för att hoppa in som extravikarie. Hmm! Vi får väl se imorrn, vibbarna jag fick när jag var där på intervju tidigare var i alla fall positiva.
 
 
5. Idag flyttar jag till den där lägenheten här i Vasastan som jag skrev om tidigare, hurra! Pappa ska hjälpa mig med mina väskor n stuff när han kommer hem från jobbet och så pyser vi iväg. Känns lite trippy men samtidigt roligt, har ju haft en ganska flytande boendesituation under den närmaste tiden (lägenheten i Uppsala, lägenheten här på Odenplan, stundtals hemma hos bae...) och nu blir det i alla fall ganska tydligt att HÄR ska jag bo och här ska jag betala hyra (och kommer finally ha wifi igen och kunna blogga mer höhö). 
 
 
wiooo
 
 
På tal om det så borde jag gå och packa ihop det sista nu, har skjutit upp det lite idag eftersom jag brände allt mitt krut på att skriva CV...
 
Ha det bra!
 
 
 
 
 

Pääsiäinen (påsk!)

 
 
Todelihoo!

Tänkte passa på att blogga lite medan jag kan använda mormors dator, imorgon är jag tillbaka i Sverige och min wifi-lösa lägenhet igen. Har spenderat hela påsken här i Finland, åkte färjan i onsdags med mina föräldrar och var framme på skärtorsdagen, och idag åker vi hem igen. Ska jobba imorgon men turligt nog börjar jag först på eftermiddagen så jag hinner sova lite innan kvällspasset drar igång.
 
Det här har hur som helst varit en härlig långhelg av många olika anledningar: har äntligen fått sova ut efter att ha stigit upp runt 6 några dagar i sträck inför jobb, träffat mina farföräldrar som jag inte sett sedan i julas, ätit massa god påskmat och godis, firat mormors 80-årsdag och återsett mina kära kusiner (egentligen är de mina småkusiner, sysslingar på rikssvenska, men eftersom varken de eller jag och min bror har några "riktiga" kusiner så kallar vi varandra för det ändå), varit på spelkväll med andra släktingar och vänner och så slutligen varit ute en sväng igår för att dricka lite oel. De fyra dagarna har gått snabbt, men det har varit superkul att vara här.
 
 
En frusen tös + hund utanför Nylands brigad där brorsan just nu gör sin militärtjänst.
Första gången vi sågs sedan januari!
 
 
Det enda som kändes lite tråkigt här på slutet var att när vi skulle gå ut igår, ett stort och härligt gäng, var det så ofantligt lång kö till stället vi skulle till. Det är i och för sig ingen ovanlighet och köandet brukar gå rätt snabbt när man står med goda vänner och dricker öl etc, men den här gången blev det ganska obehagligt eftersom kön förvandlades till en riktig flaskhals framme vid entrén när alla skulle in på samma gång och pressade på som att det skulle gå snabbare då av någon anledning.
 
Vakterna brölade "backa!", medan alla tusen människor bakom mig hetsade "pressa!" och jag som är väldigt kort (1.60m över havet) fann mig själv i en extremt jobbig situation då jag endast såg alla långa personers ryggar framför mig vart jag än kollade samt inte kunde röra mig eller andas pga allas tätt packade kroppar. Kände paniken komma krypande när jag insåg att jag typ inte kunde göra något annat än svepas med av folkmassan och fast jag försökte dra djupa andetag och fokusera på att dörren var så nära så var det svårt när människohopen packades ännu snävare ju närmare fram man kom.
 
→ En annan dryg grej som ytterligare bidrog till att jag önskade mig därifrån var att jag hade en dryg snubbe bakom mig som upprepade gånger drog den osmakliga repliken "det gör bara ont första gången man trycker in den!" när kön pressade på framåt som någon slags parallell till hela situationen. Jag sa åt honom att lägga ner, men det hördes väl inte i den brölande folkmassan. Det tragikomiska är att den här personen, som jag känner till sedan tidigare även om vi inte är vänner, sa till mig att han läst min blogg och undrade om han skulle få kunna nämnas här någon gång. Så varsågod, här är din omnämning: du var dryg i kön till Ettan och gjorde att jag slutgiltigt bestämde mig för att gå därifrån. Yay.
 
 
Ja se snubbar!
 
 
För gick, det gjorde jag. Min släkting hjälpte mig därifrån och så lirkade jag mig långsamt men säkert ur den breda massan och kände äntligen att jag kunde andas när jag stumblade ut på andra sidan. Kände mig ganska skakad och ledsen när jag gick därifrån i duggregnet och mörkret, jag hade så gärna velat festa med mina kompisar och släktingar nu när vi äntligen fått träffas igen efter så lång tid. Dock valde jag att sätta mitt välmående först och eftersom jag som sagt börjat känna paniken växa i kroppen för varje sekund jag stod i den där bedrövliga kön så fick det bli som så att jag stod över den här gången.
 
Dock kände jag inte att jag ville gå hem än (klockan var bara 23) så jag pallrade mig iväg till ett annat ställe där det inte var någon kö alls och tog en öl för mig själv i stillhet, kändes välbehövligt efter att jag blivit så ångestfylld tidigare. En okänd kille kom fram och pratade och frågade efter ett tag om jag har pojkvän, varpå jag svarade ja och han uppgivet konstaterade att han var besviken men accepterade läget. Jag hade förmodligen inte varit intresserad av honom även om jag varit singel, men han var trevlig och väluppfostrad och en välkommen kontrast i jämförelse med andra bröliga typer.
 
Slutligen träffade jag några kompisar på det här andra stället och det blev en rätt bra kväll till slut, men gick ändå hem runt 1 och cozade ner mig under duntäcket och somnade. Har snackat med mina vänner och släktingar idag angående gårdagen och allting känns lugnt, får helt enkelt försöka mig på en mer lyckad utgång nästa gång jag är i stan. Just nu känns det i alla fall skönt att åka tillbaka till Sverige igen efter det här Finlandssbesöket - det är ju trots allt härifrån man kommer!
 
 
~

Nu ska jag packa ihop lite stuff inför färden mot Åbo och färjan tillbaka över Östersjön.
 
Tack och hej, och glad påsk!
 
 
 
 
 
 
 

Dags för adressändring igen rå?

 
 
Todelihoo!
 
Idag var det dags för mig att åka iväg och kika på en lägenhet som jag varit nyfiken på under ett bra tag. Hela processen började egentligen i januari i år när jag av en slump såg att en person på FB letade efter en hyresgäst till sin lägenhet i Vasastan och jag beslöt mig för att skriva och hoppas på det bästa. Vi fick kontakt men det hela lades på is ett tag av olika anledningar - tills personen skrev till mig ett tag senare och berättade att lägenheten var aktuell igen.
 
Sedan dess har vi chattat och diskuterat en eventuell inflytt, och idag var det alltså dags att ses och faktiskt kolla in lägenheten och snacka IRL. Jag upplevde det som att vi klickade väldigt bra och det verkade vara ömsesidigt eftersom vi enades om att det vore väldigt roligt om jag flyttade in! Jag diskuterade vidare med mina föräldrar senare och efter en eftermiddags betänketid bestämde jag mig för att slutgiltigt tacka ja. 
 
Därmed blir det dags för en flytt igen och det känns verkligen jättebra. Nu när jag jobbar heltid här i Stockholm samt är ute på ganska många RFSU-uppdrag känns det skönt att ha ett "eget" ställe att bo på och kunna stänga dörren om sig när man behöver lite ensamtid. Det känns också som att jag tagit ytterligare ett steg in i ett annat liv (det liv som kommer nu efter studenttiden) och som jag skrivit tidigare är jag väldigt förväntansfull inför hur det kommer bli.
 
 
Blev genast fäst vid att det var så ljust och luftigt där!
 
 
Inflytt sker i början av april. Eftersom lägenheten redan är möblerad behöver jag technically inte ta några grejer dit förutom lite personliga ägodelar och så kläder förstås, men annars är det pretty much bara att gå dit och... flytta in. Squea!

Nu måste jag sova. Jöbb 7.30 imorgon, hurra.
 
Pussen