Woo, har inte endometrios!

 
 
Yodelihoooo.
 
Nu har jag once again varit på gynekologbesök, den här gången i läkarhuset vid Odenplan för en ultraljudsundersökning av min lella livmoder. Fick en manlig gynekolog vilket jag tidigare varit lite skeptisk till, men det var en lite äldre man som var jätterolig och skojade mycket med mig vilket gjorde att allt kändes mer relaxed. Dessutom börjar jag bli så van att ligga i gynstolar nu att det inte ens känns som någon stor grej längre...
 
Well. Jag såg allting han gjorde på en skärm framför mig och tyckte insidan av min vajay liknade ett mörk insjö där vattnet är lite gulaktigt och solen skiner ner genom vattenytan (poetiskt!), och så eventually pekade han på något och talade om att det var slemhinnan i livmodern, en äggledare eller äggstock. I min högra äggstock visade han som små "blåsor" som innehöll anlag för ägg och att de förr eller senare skulle släppas iväg genom äggledaren. Trippy!
 
Vi kikade även på min vänstra äggledare + äggstock, vilket gynekologsnubben blev väldigt exalterad över eftersom han tyckte det var en så väldigt tjusig äggledare och tog en screenshot av den lille rackaren. Han skojade om att han var en så kallad "livmoder-nörd" och jag tänkte tjaa varför inte, folk nördar väl ner sig i allt möjligt så då kan väl livmödrar också vara skojiga att läsa in sig på. Kände mig i alla fall peppad eftersom min livmoder var så frisk och cool!
 
Kort och gott kan sägas att det enligt mr gynekologdude ej syntes några anlag för endometrios i min livmoder (YAAAS) och att allt var kanoners. Han klämde på min mage och sa att tarmarna glider fint mot livmodern (spyr) och att det var ett tecken på att livmodern mår bra, den är liksom glidig och stabil. Varför jag har sådan brutäl mensvärk kunde han icke svara på, men i och med att jag äter p-piller nu och att det hjälper ca 1000 ggr så kommer jag ju fortsätta med det.
 
 
passade på att ta en liten bild där uppifrån pga kunde ej hålla mig
 
 
Sen i hissen ner var det ganska roligt eftersom jag åkte med ett gäng vilda pensionärer och en typ 80-årig tant ba "det här är som att vara på charterresa!" och alla ba ohohoho. Sedan vände hon sig mot den enda göbben i hissen och ba "fast vi skulle behöva lite fler karlar, nu har vi ju bara en" och alla (inklusive göbben samt jag) ba ohohoho och alla instämde i att det behövdes fler män och hej och hå.
 
Skrattande gick jag hemåt och kände mig flärdig och glad över att jag fått träffa dels en så bra gynekolog men också så rolig pensionärer MEN MEST för att jag ej har endometrios och min livmoder icke har gått sönder. FLÄRD!
 
Pusshej
 
 
 

Kommentera här: