Håkanhelg i Götet

 
 
 
Todelihoo!

Sent igår kväll kom jag och bae hem efter en fabulös helg av Håkanfeber och fest i gamla goa Göteborg - där jag för övrigt ej varit sedan augusti förra året, men den stan är verkligen alltid lika mysig. Vi åkte tåg ner i fredags tillsammans med några vänner och mötte upp de som redan befann sig på plats på västkusten och så hade vi en härlig utekväll i stan, vilket blev en bra uppladdning inför morgondagens konsert.
 
Större delen av lördagen ägnade vi oss åt parkhäng och fler och fler människor anslöt sig till vår grupp hela tiden - jag lyckades till och med guida mina Uppsalakompisar till oss vilket kändes extra roligt för mig med tanke på att vi inte setts på flera veckor. När klockan började närma sig konsertdags strövade vi iväg till Ullevi tillsammans med de 70.000 andra fans som var redo att inta arenan och ett tag senare hördes de första tonerna och Håkan gick på scen.
 
 
stabilt mäktigt fyrverkeri i slutet
 
 
Och ja, för att summera konserten så kan det ju bara sägas att den var helt fantastisk. Trycket på arenan var enormt och det öronbedövande vrålet som uppstod vid varje ny låt vittnade om hur pass stor peppen och kärleken för Håkan är. Naturligtvis var vi flera stycken som grät (exempelvis fällde jag några tårar vid Jag har varit i alla städer, starkt känsloladdad låt för mig), både vid de sorgliga och de mer peppiga låtarna. Håkans musik har liksom den effekten på en.
 
Dock tycker jag att det är ganska skönt är att jag egentligen aldrig varit ett speciellt stort fan av Håkan. Precis som de flesta andra har jag länge vetat vem han är (Känn ingen sorg för mig Göteborg var väl den första låten jag hörde, tror jag) och jag har, också i likhet med många andra, alltid tyckt om Kom igen Lena, samt haft ett antal stormiga tonårsminnen förknippade med Nu kan du få mig så lätt osv.
 
Det har emellertid aldrig varit ett "måste" i mitt liv att se Håkan och jag nöjde mig gott och väl med att stå en bit bak på konserten eftersom jag ej ville ge mig in i det gigantiska publikhavet längre fram. Jag slipper också den stora separationsångesten som många kan uppleva nu när det är över. Att jag följde med nu var ju egentligen bara en slump - en slump som jag är riktigt glad att den blev av, trots allt.
 
Farväl~
 
 
 
 
 

Kommentera här: