Jag + tjafsa med folk på nätet = <3

 
 
Yudelihoooo.
 
Börjar den här dagen trevligt genom att debattera med peeps i ett kommentarsfält på FB som en kanske lärt sig vid det här laget att en inte borde göra eftersom det bara resulterar i fet ilska och frustration över hur inskränkta och bakåtsträvande folk är. 
 
Följer en finlandssvensk tidning eftersom jag, surprise, är finlandssvensk och idag postade de en artikel om att Finland ska utvisa 20.000 asylsökande, vilket i sin tur spawnade kommentarer från fölk som tvunget måste bröla om hur det pågår en islamisering av Finland och så får det inte fortsätta och snart lever vi alla under sharialagar och hej och hå. Jag försökte avfärda skiten och scrolla förbi men jag kunde bara inte hålla töst, står inte ut med sån där s.k. fear-mongering, alltså när folk försöker piska upp en hätsk stämning och sprida rädsla och misstänksamhet genom okunskap och hatisk retorik. Så la en liten kommentar, och svaret lät inte vänta på sig...
 
I can't really say att jag är förvånad, är ju ofta inne på det stora forumet Reddit och där dyker dagligen upp casual rasism, sexism, homo- och transfobi, kvinnohat, försvar av pedofiler och våldtäktsmän + tonvis av annan skit som backas upp av lika många (vita kränkta män) som minsann tycker att de ska få göra och säga vad som helst för en måste ju ha sitt älskade freeeee speeeacchhh. Brukar ibland kommentera i de threadsen också men jävlarrr vad arga svar en får och även många s.k downvotes eftersom sidan låter en rösta på kommentarer. En är som ett litet löv i vinden, där vinden i det här fallet är en rage:ande storm av elaka människor som vill slita en i stycken för att en råkar vara anti-rasist & feminist.
 
 
När jag ser att jag fått ett nytt meddelande.............
 
 
Det gör mig stundtals så ofattbart matt att se det här extremt utbredda hatet för människor, både på nätet och förstås i verkligheten, och jag tror inte direkt jag är ensam om att känna mig helt overwhelmed av all skit som florerar överallt omkring en. Hur lätt människor har till hat som kommer ur rädsla för det de inte förstår, och hur de istället för att försöka förstå skyfflar över allt hat på andra i den ständiga jakten på en syndabock. Det finns inte på kartan att försöka se saker från andra perspektiv eller frambringa lite empati från djupet av sin själ, nej, en ska ta the easy way out och hata folk istället. För det leder ju till så bra saker i det långa loppet.
 
ÅÅÅÅååååH. Pallar ej. Nu länkade min debattmotståndare på FB en artikel från Fria Tider och jag känner bara, I'm out. Vi vet alla åt vilket håll det här barkar och jag känner att om en hämtar sin ~vetenskapliga fakta~ från sajter som Fria Tider, Avpixlat, Flashback m.m så har en kanske inte den starkaste förankringen i verkligheten.
 
Far i frid!
Kram
 
 
 

Kommentera här: