Filmtips: Love (2015)

 
 
Yöö.
 
Har mystiskt nog en helt ledig vecka. Som jag skrev förut är allt skolarbete inlämnat och school's out, men jag kan inte börja jobba förrän jag fått mitt utdrag ur belastningsregistret som hopefully kommer i slutet av veckan så tills dess kan jag really bara vänta. Det jag tänkt göra nu under de här dagarna är 1) fixa the finishing touches på mitt bokmanus så jag kan skicka in det till ett bra förlag jag hittat, och 2) klämma några filmer från min filmlista på mobilen som nu börjar bli meterlång lol.
 
Så, filmwise. Igår var det dags för Love (2015). Såg tidigare förra veckan Enter the Void (2009) tillsammans med bae och fattade först nu att det är samma regissör till de här filmerna, argentinaren Gaspar Noé - vilket antagligen var anledningen till att den här Love kom upp som tips till mig på imdb. Samma regissör har även gjort Irreversible (2002) som jag läste om i tidningen Frida när jag var typ 12 och bestämde mig för att aldrig se eftersom den innehåller en ökänd våldtäktsscen. 
 
→ Men anyway. Love kretsar kring Murphy, en amerikan som bor i Paris och tänker tillbaka på sitt havererade förhållande med fransyskan Electra. I filmens inledning visar det sig att han bor tillsammans med den blott 17-åriga granntjejen efter att hon blivit preggers och fött hans barn och att Electra lämnat honom till följd av det. Hans minnen visar upp- och nergångarna i deras förhållande, hur lyckliga de var en gång men hur hans oförmåga att vara trogen samt våldsamma svartsjuka till slut drev bort henne och hur miserabel han är nu, fångad med en kvinna han inte älskar på grund av deras gemensamma barn.
 
 
 
 
Många likheter fanns mellan den här och Enter the void, dels att båda var väldigt "artsy" och presenterades genom huvudpersonens perspektiv + berättarröst, samt ett fantastiskt soundtrack och att filmen hoppar mellan olika perioder i karaktärernas liv, ibland befinner man sig i nutid och ibland hoppar man långt tillbaka i tiden och det kan ta en stund att hänga med på det. En annan stor likhet var också att den innehöll enorma mängder sexscener - och då var det alltså inte något puttinuttigt myspys utan full frontal nudity på allting, close-ups på erekta snoppar & håriga vajayjays, vilda sexpartyn där alla ligger med alla, sperma som sprutar och hej och hå. 
 
Jag gillade filmen, och inte bara på grund av de många sexscenerna haha. För att göra ytterligare en liknelse till Enter the void så tyckte jag att man snabbt satte sig i huvudkaraktärens situation och delade dennes ångest och desperation över att ha hamnat i en så svår situation. Känslor förmedlas tydligt, jag kände mig glad när Murphy var glad och sorgsen när allting började gå åt helvete i hans liv, jag kände med hans exflickvän Electra när hon fick reda på att han gjort en annan kvinna gravid och exploderade av raseri. Allting kändes väldigt öppet och ärligt, verkligt (?) på något vis.
 
Jag skulle rekommendera denna om man som jag gillar lite udda filmer som rör "jobbiga" ämnen och inte drar sig för att visa vissa saker (som exempelvis utdragna sexscener och kontinuerligt droganvändande), men jag kan även passa på att nämna att filmen känns längre än sina 2 timmar pga lååånga tagningar och lååångsamma konversationer emellanåt. Om man vill ha action och mycket stuff som händer hela tiden kan det kanske vara svårt att finna tålamodet att sitta igenom den här, men om man nu ändå ger sig in på det så lovar jag en film som väcker någon form av känslor inom en och sätter sig på minnet. Fast kanske inte en film att se tillsammans med familj if u know what i mean.
 
Nu ska jag leta efter fler artsy filmer.
Pusshej
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 E:

Hej! Hur/vart såg ni Love? Kan inte hitta den någonstans..

Svar: Hej! Jag laddade ner den från Piratebay hehe... :-)
Fine ♀

Kommentera här: