En workshop på RFSU & allmän pepp

 
 
Todelihoo.
 
Just nu känner jag mig väldigt peppad så jag vill bara skriva ett inlägg här innan jag ska krypa till kojs. Ikväll var jag på en workshop på RFSU som anordnades i samband med organisationens Vill du?-material om sex och samtycke. Kort och gott kollade vi på de inspelade kortfilmerna som föreställer ungdomar i olika sexrelaterade situationer och så diskuterade vi dem, och hur man kan ha pass med skolklasser om filmerna och snacka om det som händer och problematisera olika scenarion. Otroligt intressant och givande, lärde mig mycket nya viktig grejer att ta med ut på pass.
 
 
Ett exempel på en av filmerna.
 
 
Sedan hände ytterligare peppiga grejer utanför själva workshoppen. På fikarasten kom en person fram till mig och sa "jag måste fråga en grej, nu kanske det här är jättepinsamt... Men visst har du en blogg?". Så visade det sig att den här personen läst min blogg sen way, way back in the days (runt 2012 tror jag!) och sen känt igen mig när jag kom in i rummet och ba "men va, är det hon med den där bloggen??". Hen sa att hen tyckte bloggy var helt fantastisk och att hen tagit lärdom av mycket jag skrivit i sexsammanhang, att det är okej att som tjej ha en massa sex och sen skriva och reflektera öppet om det i en blogg.
 
Blev självklart oerhört glad över detta, dels att en person jag aldrig träffat kommer fram och säger att hen läst min blogg, men även att hen funnit så mycket pepp och stöd i det jag skrivit och känt att den bidragit till ett nytt perspektiv i livet liksom. Att ha den impacten på en annan människa känns helt otroligt ballt, och som vanligt när jag får komplimanger blir jag helt överexalterad och ba men guuud tack shit vad snällt tihi etc. Fick verkligen en enorm glädjeboost, samt plötsligt världens motivation till att fortsätta skriva igen. Sånt behövs emellanåt när man dippar.
 
 
Någon läser min blogg? Yay!
 
 
En till peppig grej var att jag pratade med en gammal RFSU-polare som jag träffat förut och jobbat tillsammans med flera gånger som nu pluggar till sexolog nere i Malmö (hela orsaken till att jag började plugga socionom var ju för att få behörighet att läsa vidare till sexolog någon gång i livet), och vi skojade mycket om att det var jag som fått henne att söka till sexolog från första början eftersom vi suttit på Palermo en kväll för länge sen och jag talade om att det gick att söka programmet till hösten varpå hon, som redan då var färdig socionom, genast gjorde det. Nu har hon redan läst 1 ½ år och jag kände att jag ville veta allt om hur programmet är utformat. Vi hade inte riktigt tid för det just ikväll, men bestämde oss för att ta en oel om ett par veckor och snacka om allt som händer i våra liv, kändes skitkul att kunna planera in det.
 
I och med att jag strax är nyexad socionom så frågade jag min polare hur länge hon jobbat innan hon sökte masterprogrammet i sexologi, och hon sa att hon egentligen aldrig jobbat med så mycket socionomrelaterat utan istället hållit på med en massa andra projekt (som att hon nu är skolsamordnare för RFSU Uppsala) och det var också något jag behövde höra, alltså att man kan jobba med hur mycket random stuff som helst fastän man är socionom, man "måste" liksom inte börja jobba på soc även om det självklart också kan vara viktigt och spännande förstås. Men för någon som mig som vill ~gå sin egen väg~ (lol klyscha) kändes det bra att höra att det finns andra options.
 
Så, ja. All in all en extremt värd kväll på RFSU, fick mycket nyttig info dels från organisationen men även mycket personlig pepp från vänner och randoms. Nu när jag är på väg in i ett nytt skede i livet och kan känna mig ganska nojig emellanåt (som att jag idag fick brev från CSN där de glatt meddelade att jag kommer vara skuldsatt hos dem i 25 år framåt :-DDDDDD) så behövs stunder som dessa. Jag har en plan med livet och one way or another kommer saker ordna upp sig.
 
Nu ska jag prassla ner mig under mitt duntäcke.
Pusshej
 
 
 

Kommentarer:

1 ida:

<3 <3 <3 <3 <3 <3
yes, hundra procent sant och hundra procent fantastiskt!! dina ord gör avtryck!! bara kärlek!

Svar: Åh tack snälla du!! En sån pepp <33
Fine ♀

Kommentera här: