Framtidsfunderingar

 
 
Todeliii.
 
Vaknade imorse och insåg att jag mår som jag förtjänar. Igår var jag på Norrlands 04-släpp med some friends som en liten celebration efter examen, så naturally är jag bakis som en liten korv. Sen för att jag göra situationen ännu harvigare är jag redigt förkyld eftersom jag varit det sedan innan och tro't eller ej så blir man inte frisk av att ränna omkring och kröka mitt i natten. Och som bonus, en sista liten mysgrej bara för att sätta ett litet cherry on top, så fick jag mens imorse och har nu samma irriterande smärtor i livmodern, ryggen, benen etc som vanligt. Med andra ord: FINA TIDER. Min kropp går sönder.
 
 
exakt så
 
 
Så nu sitter jag här i en mystiskt möblerad lägenhet eftersom hela skiten ska målas om på måndag och ba håhåjaja. Är alltså färdigexaminerad nu och livet går in i en ny era. Känns skitskönt för att vara ärlig, är klar med plugglivet och vill se nya saker. Har börjat höra ~the call of att åka ut och resa~ igen och sitter och kollar på flighter once more, snackat med lite polare som uttryckt liknande önskningar och känner ba I wanna goooooo. Jobba under våren och sen ba goooooo. Jag vet att jag tjatar konstant om detta, men jag måste verkligen. Det riktigt kliar i kroppen av längtan.
Från examensceremonin.
 
 
Nu ska jag släpa mig upp och fixa käk. Sen blir det till att kolla på film resten av dagen, har laddat ner en hel arsenal.
 
Todelihoooo-
 
 

Sista kurserna: check!

 
 
Yodelihououu
 
Måste ba dela med mig av lite glädjande news. Den här veckan har jag fått besked om resultatet på mina sista kurser på socionomprogrammet, dvs genus i socialt arbete och socialt arbete med alkohol och droger (hur många gånger har jag skrivit namnet på de där förbannade kurserna nu? lyckligtvis blir det här nog sista gången) och en fet sten har lättat från mina axlar.
 
Resultatet till genuskursen fick jag när jag satt på tunnelbanan hem från signerandet av mitt jobbkontrakt så det blev lite dubbel glädje där, ty efter mycket harvande och ändrande av frågeställningar och major breakdowns visade det sig att jag trots allt klarat kursjäveln. Bävade när jag loggade in på minastudier-sidan för att kolla betyget, var skiträdd för att behöva göra om allt.... MEN ICKE! Min spretiga uppsats (där diskussionsdelen typ blev längre än hela resten av uppsatsen? spårade ur i mina funderingar) höll måttet och nu är den kursen undan och klar.
 
Sen igår informerade boo mig om att resultatet för missbrukskursen låg uppe och med likadan nervositet kollade jag resultatet där. Hade scorat en... hrm.... ganska låg poäng.... pga pluggade inget till den hemtentan (mostly because jag brände allt krut på genusuppsatsen + hade 0 pluggmotivation mot slutet), så mailade kursansvarig för säkerhets skull och frågade om jag var godkänd och det var jag! YAAAAS! Harvet är officiellt över. Nu måste jag bara vänta på att resultatet registreras så jag kan anmäla dem till studievägledaren vid Uppsala universitet så jag får min socionomexamen. Känns fett.
 
 
 
Examensceremoni i universitetsaulan imorrn, tänker mig att det kommer gå till ungefär såhär.
Ellerrrrrrr
 
 
 
 
tjohej
 
 
 
 
 

Film: Mad Max: Fury Road (2015)

 
 
Yö!
 
Eftersom jag tänkte hänga i Uppsilon tills jag ska börja jobba efter ett par veckor har jag sett till att höra av mig till massa vänner för att fråga om de vill hänga, känns ej bra att låta relationer rinna ut i sanden bara för att en är lat och hör av sig någon gång i halvåret..... That's why jag igår träffade min gamla polare H som jag känt sedan jag började läsa strökurser på universitetet, och god damn it vad mysigt vi hade.
 
Vi köpte sushi (finns ingen hejd på hur många bitar jag kan vrida i mig) och bestämde oss för att kolla på Mad Max: Fury Road (2015) eftersom jag ej sett den. Har obvi läst mycket om filmen, som t.ex. att det blev ett himla ståhej när gnälliga män ville bojkotta den pga stark kvinnlig huvudroll, men for some reason tog jag mig aldrig samman och såg den... until igår. And sweet baby jesus vad bra den var.
 
 
Jag under hela filmen
 
 
Filmen utspelar sig i ett postapokalyptiskt Australien, där fölk är fräscht muterade och vatten är extremt svårt att få tag på due to various kärnvapenkrig och fanskap. Vi introduceras till karaktären Max som kämpar med minnena av sin familj som dog (vilket apparently hände i någon av de tidigare Mad Max-filmerna från 70- och 80-talen) och hur han tillfångatas av den galna klanen The War Boys för att bli en s.k. blood bag, dvs förse de sjukliga klanmedlemmarna med friskt blod (som sagt, alla är muterade och fucked up).
 
Max dras in i en tossig jakt genom öknen, along ~the fury road~, där Imperator Furiosa (spelad av Charlize Theron which I lööööööv) sticker iväg för att rädda fruarna till klanens ledare Joe. Fruarna är very precious till äckel-Joe eftersom han själv är ett muterat as och vill producera frisk avkomma med de icke-muterade fruarna (fyfan). Så, naturligtvis racear han efter Furiosa med hela sin armé varpå mycket ståhej och vilda actionsscener följer. 
 
 
Ja, det var precis så over the top och skrattretande knäppt som det ser ut
 
 
Min vän H som är ett stort actionfan informerade mig om att scenerna är inspelade med så lite CGI som möjligt och att mycket av galenskaperna faktiskt är "på riktigt" (i den mån det går förstås) för att skapa autentiska effekter. Det funkade ju onekligen eftersom jag stundtals satt framåtlutad i soffan av spänningen och blev riktigt indragen i de vilda scenerna där folk hoppar från bil till bil och flänger omkring med eldkastare och granatgevär och what not. Vill en ens veta vad hela kalaset kostade att produera, tro?
 
Och as I said, Charlize Theron som Imperator Furiosa är cool as fuck och manövrar sig fram på den farliga vägen som det proffs hon är. Hon befriar fruarna från sin äckliga slavekeeper och gör allt i sin makt för att komma undan armén som förföljer dem under resten av filmen, hon kan slåss, hantera vapen och har dessutom en armprotes som ser ut som en robotarm - samtidigt som hennes karaktär har djup och präglas av sin längtan efter att finna "the green place" som hon rövades bort från som barn. Fäste mig mycket vid henne (och kan förstå att somliga gnälliga män stör sig på hennes hjälteroll, snark. Get with the times!).
 
 
 *klappar ivrigt i händerna*
 
 
Så, om en gillar helt sjuka actionscener, ett mästerligt soundtrack, spännande karaktärer och vilda fighter i öknen är det här en film jag rekommenderar. Själv kan jag ej förstå att jag inte sett den tidigare och nu vill jag gärna se de gamla Mad Max-filmerna också för att se vad de har ett erbjuda.
 
Toodles!