Söndagsmys

 
 
Todelihoo i den sena kvällen.
 
Kom nyss hem från bae eftersom jag ska upp tidigt för min första jobbdag imorrn (!) och det blir smidigare att åka från Odenplan än från honom. Är lite nervöselipoo, men tänker att det är ungefär som när jag skulle börja första dagen på min praktik under termin 5 på socionomprogrammet; då skulle jag också upp astidigt och åka buss ganska länge (här tunnelbana rå) för att ta mig till en arbetsplats där jag inte kände någon och allt var nytt etc. Det gick bra då, och det kommer gå bra imorgon också. Men är nervös nonetheless - som det ska vara.
 
 
Om en känner för att läsa mer om min prakke-upplevelse som skolkurator har jag en hel kategori för det här på bloggy, bl.a. här har jag skrivit om mina första dagar på skolan. Lustigt nog skriver jag om tjejgrupperna vi skapade under min tid där, vilket jag senare kritiserade i min genusuppsats i den sista kursen jag läste på hela socionomprogrammet.
 
 
Helgen har i alla fall varit mysfin. Åkte som sagt ut till baes syrra på Värmdö i fredags, fick träffa hans systerdotter som beräknat och jäklar så liten hon var, ba en pyttepalt med världens minsta bebishänder. Hon reagerade på grimaser och log med hela fejset, extremt gölligt. Kom på mig själv med att bara sitta och le som ett fån när alla gullade och lekte med'na, antar att bebisar liksom har den effekten på en.
 
Vågade inte riktigt hålla i henne (har den där oresonliga rädslan för att tappa ett spädbarn om jag ska hålla i det), men satt i soffan med lillpalten lutad mot mig och visst kändes det speciellt att ha en alldeles nybakad lite människa i sitt knä. Konstaterade dock att jag nog inte på långa vägar är redo att skaffa barn själv eftersom jag blev om möjligt ännu mer förtjust i baes pappas nya hund, en liten Golden retriever-valp som jag lekte med tills mina händer var alldeles röda av rivsår från hennes små mjölktänder lol. 1-0 i valp vs bebis, haha.
 
 
Så nussig och mjuk!
 
 
Sen i lördags var jag och beyblade ute och pyste omkring på stan, käkade på Söder och vandrade iväg till Gamla stan för att besöka Sciencefictionbokhandeln som jag längtat efter så länge. Och satannnnn vad fett det var. Stället var ca en triljard gånger större än jag trodde, med hylla efter hylla med science fiction, fantasy, seriealbum, Star Wars, tv-spel och mycket mer. Både jag och bae went a little cray (rim!) och handlade hur mycket som helst, var som att släppa loss två ungar i en godisbutik haha.
 
Hittade av en slump Kate Beatons seriealbum Step aside, pops vilket gjorde mig mucho happy eftersom jag skrivit om hennes serier förut (här) men inte visste att albumen såldes i Sverige. Eftersom jag samlar på seriealbum blev jag naturligtvis vild och köpte det direkt, ba sida efter sida men skitroliga, feministiska serier och allmänt kul stuff. Vadade fram bland folk och plockade på mig en massa annat och var very pleased.
 
 
 
 
 
 Fast nu fåre gärna bli vår tycker jag
 
 
Idag, söndag & Valentine's day, har vi bara myst hemma och haft're bra. Käkat mumsig frukost och börjat på ett nytt spel, Jotun, där en spelar som en kvinnlig (!) krigare i nordisk mytologi-miljö (!!) och battlar mot olika monster och gudar och tjosan. Ska skriva mer om det laterz, men det får bli ett helt inlägg isåfall. So much amazeness. Har även randomly börjat kolla på Mumin (den tecknade serien alla såg som barn dvs) och det är inte klokt vad den serien levererar visdomar en kanske inte förstod när en var liten.
 
 
 
 
Bild från spelet Jotun, sen bae som försöker öppna en kokosnöt (den smakade röv) och så slutligen baes hemliga Alla hjärtans dag-present till mig. Första bokstaven i mitt namn skrivet med a billion röda hjärtpluppar, designat av honom själv alltså. Jag grinade.
 
 
Och nu är jag alltså hemma igen och funderar över alla helgens myserier för mig själv. Är allt bra tur att jag har en sån fin bae, blir mycket lycklig av att vara med honom och det känns fett att dela så mycket kärlek med en annan människa - alongside alla våra sjuka internskämt som får mig att skratta så jag får ont i magen emellanåt. Good times.
 
Nu sovy, upp tidigt imorrn. 
Godnatt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: