Snabb uppdatering innan helgen

 
 
Todeliihoooo.
 
Tänkte passa på att slänga in en liten uppdatering eftersom jag och bae ska åka ut till hans syrra på Värmdö om ett par timmar och jag ej vet när jag kommer se min dator igen. Blir första gången jag får träffa baes systerdotter som inte ens är två månader gammal än, brace:ar mig själv inför bäbismöte eftersom det var länge sen jag hängde med (och höll i?) en liten, liten bebb. Mycket nyfiken och pepp.
 
Annars har det hänt en del saker sedan i onsdags. Först ut är att jag var på det där Roks-eventet om våld i hederns namn i onsdags och det var amazinggggg. De visade sin nya film "Jag har förlorat dom alla" och efteråt följde en paneldiskussion med en massa smarta personer som jobbade inom området på olika sätt, alla hade intressanta och kloka inputs och många viktiga aspekter lyftes fram.
 
Naturligtvis mycket prat om patriarkatet och feminism och att vi aldrig skulle ha kommit någonstans om det inte vore för de kvinnor som gång på gång tar tag i de här frågorna och driver på en förändring. Fick mig att känna mig stolt över att vara kvinna och att jag också vill jobba inom det här området i framtiden.
 
<3
 
 
Sen igår var jag på RFSU Stockholms kansli på Östermalm och fick tillsammans med några andra personer information om hur lokalföreningen här arbetar och hur skolpass går till. Har fått en massa häften att kolla i och dessutom redan mitt första pass - i mars ska jag ha tre pass i rad på Vasa Real! Är väldigt tacksam över att få komma in i verksamheten direkt, vill ta så många pass som möjligt eftersom jag älskar att ha sexualundervisning med kidsen. Signade även upp för en fortbildning i sexualundervisning på lättare svenska som blir senare under våren.
 
En rolig parentes var att jag i samband med mötet nämnde att jag kan snacka hyfsat mycket franska efter mina tre år av franskaplugg i gymnasiet, och att en på kansliet då frågade om jag ville ta ett pass på en fransk skola i Stockholm. Skulle isåfall inte ha hela passet på franska (puh), men det hade varit bra med någon som kunde lite fraser eftersom kidsen trots allt har franska som modersmål och därför frågade de mig. Jag kunde tyvärr inte det datumet pga jobb, men tänkte att det nog kommer fler chanser. Skulle vara otroligt kul att få utmana sig själv på det viset.
 
 
Sitter och läser igenom alla häften med information jag fått.
Kan ju redan mycket av det här eftersom jag trots allt varit skolinformatör i snart 3 år + skrev om bl.a. det binära könssystemet i C-uppsatsen, men alltid bra att fylla på med kunskap.
 
 
Och så, sist och slutligen. Där på onsdagskvällen hade jag ju min parmiddag här på Odenplan och det var mycket trevligt. Lagade två vegetariska pajer (och en shitload av sallad som fortfarande inte tagit slut....) och bjöd på alkoholfritt vin och tjohej, kände mig vuxen och fancy lol. Efteråt spelade vi ett resespel kallat Vagabond, och senare även ett parti Trivial Pursuit (which I lööööv). 2 på natten var vi klara haha. Väldigt mysig kväll, det gör jag gärna om.
 
 
 Och mitt lag vann!
 
 
Så that's that. Nu ska jag packa ihop lite grejs och göra mig klar att rulla iväg till Slussen så småningom.

Trevlig helg!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 houseforus:

fin bild på middagsbordet
Maria

Svar: Tackar!
Fine ♀

Kommentera här: