Happy monday!

 
 
Todelioooo.
 
Hittade finally det senaste GIRLS-avsnittet och kollade på're ikväll samtidigt som jag käkade min hemlagade vegetariska pizza och kände stort myspys. Fick en vecka för tidig överraskningsmens igår så naturally gör min livmoder skitont och ger ifrån sig blodiga klumpar av icke-befruktat ägg som måste ut men besides that är allting tipptopp, hade en bra måndag på jobbet med en del nya erfarenheter as usual.
 
En bra grej som hände var att en kollega såg min kvinnotecken-tatuering på armen när vi skulle bära ett bord och förtjust utbrast att hen också har en likadan på sin arm och sa att det var skönt att veta att det fanns någon annan på arbetsplatsen som är liktänkande (underförstått feminist), speciellt i knepiga situationer som när ungdomarna på boendet tar för givet att en kan laga mat/tvätta/stryka kläder etc bara för att en är kvinna och en får förklara att det inte riktigt alltid fungerar så. Kände stor feministpepp in that moment och ba omg en allierad.
 
 
<3
 
 
För övrigt fullkomligt strömmarrrrr RFSU-passen in. Får mail från både RFSU Uppsala och RFSU Stockholm och tänkte what the hell, jag signar upp för allt jag kan när jag inte ska vara på jobbet. Har redan de där tre passen jag ska ha på Vasa Real senare i mars, men tackade även ja till en annan skola en bit utanför stan som ville ha extra fokus på transfrågor - vilket känns spännande och utmanande för mig eftersom jag då måste skriva om mitt pass en aning.
 
Är ju inte transperson själv så måste passa mig jäkligt noga för att inte försöka framstå som något proffs som ska veta bäst och uttala mig om saker jag inte har något personlig erfarenhet av, men det brukar ofta vara uppskattat och ögonöppnande när jag pratar om heteronormen och ritar upp den i ett tydligt schema på tavlan (t.ex. föds du med snippa kommer alla kalla dig flicka/kvinna och förvänta sig att du ska vara kvinnlig, varför är det så?, etc) så funderar på att centrera mitt pass kring just det. Vill göra det så bra som möjligt förstås.
 
 
*signar upp för allt*
 
 
Så. Fastän det är måndag känner jag stor pepp. Tycker om att boka in såna här grejer och få möjlighet att träffa så många kids som möjligt för att försöka göra åtminstone en liten impact i deras liv angående viktiga sexualrelaterade frågor. Dessutom ger det mig bättre självförtroende eftersom jag pratar inför ganska stora grupper med elever och gör mig själv modig och lär mig hantera stundtals rätt stressiga situationer. Känns alltid så bra efteråt!
 
Okej, nu fåre räcka med pep talk. Jag måste hitta någon bra film att ladda ner och krypa till kojs.
 
Pussen
 
 
 
 
 

Kommentera här: