Happy monday!

 
 
Todelioooo.
 
Hittade finally det senaste GIRLS-avsnittet och kollade på're ikväll samtidigt som jag käkade min hemlagade vegetariska pizza och kände stort myspys. Fick en vecka för tidig överraskningsmens igår så naturally gör min livmoder skitont och ger ifrån sig blodiga klumpar av icke-befruktat ägg som måste ut men besides that är allting tipptopp, hade en bra måndag på jobbet med en del nya erfarenheter as usual.
 
En bra grej som hände var att en kollega såg min kvinnotecken-tatuering på armen när vi skulle bära ett bord och förtjust utbrast att hen också har en likadan på sin arm och sa att det var skönt att veta att det fanns någon annan på arbetsplatsen som är liktänkande (underförstått feminist), speciellt i knepiga situationer som när ungdomarna på boendet tar för givet att en kan laga mat/tvätta/stryka kläder etc bara för att en är kvinna och en får förklara att det inte riktigt alltid fungerar så. Kände stor feministpepp in that moment och ba omg en allierad.
 
 
<3
 
 
För övrigt fullkomligt strömmarrrrr RFSU-passen in. Får mail från både RFSU Uppsala och RFSU Stockholm och tänkte what the hell, jag signar upp för allt jag kan när jag inte ska vara på jobbet. Har redan de där tre passen jag ska ha på Vasa Real senare i mars, men tackade även ja till en annan skola en bit utanför stan som ville ha extra fokus på transfrågor - vilket känns spännande och utmanande för mig eftersom jag då måste skriva om mitt pass en aning.
 
Är ju inte transperson själv så måste passa mig jäkligt noga för att inte försöka framstå som något proffs som ska veta bäst och uttala mig om saker jag inte har något personlig erfarenhet av, men det brukar ofta vara uppskattat och ögonöppnande när jag pratar om heteronormen och ritar upp den i ett tydligt schema på tavlan (t.ex. föds du med snippa kommer alla kalla dig flicka/kvinna och förvänta sig att du ska vara kvinnlig, varför är det så?, etc) så funderar på att centrera mitt pass kring just det. Vill göra det så bra som möjligt förstås.
 
 
*signar upp för allt*
 
 
Så. Fastän det är måndag känner jag stor pepp. Tycker om att boka in såna här grejer och få möjlighet att träffa så många kids som möjligt för att försöka göra åtminstone en liten impact i deras liv angående viktiga sexualrelaterade frågor. Dessutom ger det mig bättre självförtroende eftersom jag pratar inför ganska stora grupper med elever och gör mig själv modig och lär mig hantera stundtals rätt stressiga situationer. Känns alltid så bra efteråt!
 
Okej, nu fåre räcka med pep talk. Jag måste hitta någon bra film att ladda ner och krypa till kojs.
 
Pussen
 
 
 
 
 

Helgen som var~

 
 
Todelihoo.
 
Kom precis tillbaka till Stockholm efter blott ett litet dygn i Uppsala. Efter en ganska hektisk vecka med jobb och RFSU-pass kände jag att jag ville åka upp en sväng och bara ta det lugnt (läs spela Sims i myskläder och vara i min egen bubbla för ett tag). När det har hänt mycket omkring mig och jag tagit in många intryck är det precis vad jag behöver.
 
Hann dock också med att träffa några polare under lördagskvällen, insåg att vi typ inte hängt sedan examensdagen då vi träffades på kvällen för att fira. Känns skumt, förut sågs vi ju flera dagar i veckan och nu har det reducerats till någon gång i månaden... Blir ju dock lätt så nu när jag är i Stockholm most of the time och bara kommer hem för korta stunder. Ahu!
 
 
vill ju träffa den lella Tassi också
 
 
För övrigt har jag ju kämpat på med min vita månad sedan den sista januari och nu har den kommit till ett slut (eller technically imorgon eftersom det är februaris sista dag). Alkohol har jag inte haft särskilt svårt att hålla mig ifrån och det har varit skönt att inte behöva vakna bakis under flera veckors tid. Drack lättöl (3.5or) igår när jag hängde med mina vänner och tog sedan en ynka starköl på krogen - vilket räckte för att jag skulle känna mig halvt bakis dagen efter i relation till att min alkoholtolerans sjunkit. Ville bara prova hur det var att dricka igen och kan ej säga att jag saknat det speciellt mycket.
 
Rökningen har varit lite klurigare. Bestämde mig som bekant för att göra mig av med alla mina laster på en gång så slutade röka i takt med att jag valde att avstå från alkohol en månad. Klarade mig galant under tre veckors tid (!), vilket är längre än jag någonsin varit ute cigg sedan jag började röka på heltid eller vad man nu ska kalla det.
 
På den tredje veckans sista dag inträffade dock en incident på jobbet som gjorde att jag fuskade och tog en cigg, bara för att jag kände mig så stressad och uppe i varv av det som hänt och ciggen blev som en gammal vän som hjälpte en slappna av typ. Efter att spärren brutits fuskade jag några fler gånger till, vilket jag vet var dumt gjort när jag klarat mig så pass långt - men till mitt försvar kan jag säga att jag kände obehag i halsen och lungorna och inte fick ut så mycket pleasure av det, så det blev ett ganska hårt price to pay för slarvandet. Inget mer vardagsrökande för mig, tack.
 
 
GOODBYE MY LOVER GOODBYE MY FRIEND
 
 
Jaa. Så det var det. Börjar 8 imorrn så ska strax krypa till kojs, försöker ladda ner senaste avsnittet av GIRLS men finns mystiskt nog ingenstans. Suck.
 
Ha're!
 
 
 
 
 

Working girl

 
 
Yodelihoo i den sena kvällen.
 
Idag hade jag mitt 7-pass på jobbet vilket innebar att jag steg upp 6 imorse för att hinna i tid, något som i sig inte var några problem - åtminstone inte fram tills lunch. Där mot eftermiddagen blev jag allt mer sleepy och mot slutet var det svårt att fokusera överhuvudtaget. Ändå var det en bra dag, hade konferens med alla kollegor och gick igenom en massa relevanta grejer för vårt boende och lärde mig once again en triljard nya grejer genom allting som sades.
 
 
jag atm
 
 
Fick dock inte så mycket möjlighet att hänga med ungdomarna till följd av konferensen (endast det tveksamt trevliga uppdraget att väcka dem eftersom jag som sagt började kl 7 hehe), men under pauserna och strax innan jag slutade snackade vi desto mer och det kändes bra att kolla läget med dem och uppdatera sig åtminstone lite. Känns viktigt, speciellt eftersom de nu börjat ha koll på vem jag är och ofta tilltalar mig angående något ärende - eller ibland bara för att larva sig lite :-)
 
Mångas namn har börjat fastna nu, men ibland är det lite svårt att komma ihåg exakt vem som är vem och hurdan dennes levnadssituation + asylprocess ser ut, men jag kämpar på och bli mer comfy för varje arbetsdag som går. Kan ändå säga att jag trivs på jobbet, det känns som ett viktigt arbete och även om jag är lite lost emellanåt så har jag ändå samlat på mig en massa erfarenheter under den här veckan och känner att jag vill fortsätta. Jag vill hjälpa till så mycket jag kan - ett antagligen inte helt ovanligt synsätt för nyexaminerade socionomer, så att säga.
 
Samtidigt kollar jag "på skoj" lite sexologutbildningar runt om i landet för att söka till när jag nu känner mig redo att plugga igen. Själva masterprogrammet finns ju bara i Malmö, men läste att om en redan är yrkesverksam och läser ett antal högskolepoäng inom sexologi så kan en också arbete med det. Men förstås inte på samma sätt som om en var helt legitimerad sexolog....... 
 
Jag vet inte riktigt vad jag vill just nu. Kanske ska jag börja med att sova lite.
Pusshej