Sensommaren är här

 
 
 
Hej!

I vanlig ordning fortsätter jag att uppdatera en gång i månaden efter att det dåliga samvetet kommit upp till ytan och gjort sig påmint igen. Har mostly bott hemma i mina föräldrars lägenhet på Odenplan den här sommaren och strangely enough inte haft min dator med mig (?) varpå skrivandet helt enkelt inte blivit av. Nu har dock augusti kommit, jag har flyttat tillbaka till mitt "egna" boende i Vasastan efter att mina päron återvänt och på måndag börjar mitt nya jobb som skolkurator, så då har en väl ändå anledning att blogga. Och bjuda på lite bilder!
 
 
 
Ett urval av många badsessioner denna sommar
 
 
 
Tänkte göra en liten summering av sommaren såsom den varit hittills. Det mest självklara är väl att jag jobbat större delen av tiden, på det skyddade kvinnoboendet som jag nämnt tidigare. Har redan skrivit om att det varit tungt men lärorikt, har sett och hört mer skit och socialt elände än någonsin förut, samt byggt upp ännu mer brinnande manshat eftersom de här kvinnornas misär och lidande kommer från mäns självutnämnda rätt att göra vad de vill med dem och deras barn. So that's that.
 
I fredags hade jag mitt sista arbetspass där och kände ett visst vemod blandat med lättnad över att jag skulle vidare i livet (samma känslor som när jag slutade på asylboendet också). Upplevde att jag fått bra kontakt med de andra sommarvikarierna, speciellt efter att vi var på en liten AW tidigare i veckan, och kändes trist att inte få jobba med dem längre. Fick också ett litet sting i hjärtat då ett av mina kontaktbarn kom och kramade mig hårt med slutna ögon, och en av kvinnorna sa att hon hade velat laga mat till mig som avskedspresent. Det är grejen med socialt arbete, en får ta del av människors livsöden, rädslor och drömmar och sedan ska en plötsligt gå vidare i livet medan de är kvar i samma situation. Jag funderar en hel del på det och hoppas att det blir lättare med tiden.
 
Annars är jag ju mestadels peppad på mitt nya jobb som börjar på måndag (ingen semester för mig detta år heh). Naturligtvis är jag nervös, det är trots allt en ~helt ny värld~ som öppnar sig och jag ska komma in på en okänd arbetsplats, försöka skapa kontakt med nya kollegor (för att inte tala om eleverna!) och befinna mig i en helt annan roll än vad jag tidigare gjort. Jag har ju haft min dröm att bli skolkurator och nu när den tiden faktiskt kommit (bra mycket tidigare än jag väntat mig), vet jag inte riktigt hur jag ska förhålla mig till det. Plötsligt är allting så verkligt.
 
Men som jag nyss skrev, mestadels är jag peppad. Jag är redo att gå vidare till nya arbetsuppgifter och framför allt känner jag att jag är färdig med att jobba på boenden (åtminstone for now). Jag har en del tankar om vad jag skulle vilja göra i framtiden, bl.a. är jag rätt sugen på att jobba på någon ungdomsmottagning, samtidigt som jag börjat fundera på att bli familjebehandlare eller kanske psykoterapeut. Det känns som att många möjligheter breder ut sig framför en och jag känner spontant att jag bara vill vidare liksom.
 
 
 
Älskar allt vatten i denna stad
 
 
 
I övrigt har det här blivit, förutom en jobbsommar, en sommar i Stockholm. Inte en enda gång har jag varit i Uppsala (planerar dock att åka i slutet av denna månad) och det känns lite märkligt att jag ej träffat mina vänner där på så länge, vi som alltid förut hängde med varandra om somrarna och festade, badade etc. Det har inte blivit något häng på Palermo för mig, ej heller dans på Snerikes. Ett kapitel i mitt liv känns definitivt avslutat, hur sorgligt det än må låta. Har Uppsala i mitt hjärta men mitt hem är någon annanstans nu.
 
Sommaren i Stockholm har bjudit på en massa roliga saker, om en nu ska bortse från att jag mest jobbat. Som bilderna ovan visar har jag badat mycket på olika platser (dock oftast Liljeholmen), men det har även blivit en del party i sommarnatten. En gammal vän från gymnasietiden har också bott här under sommaren så vi har återupptagit vår kontakt igen, vilket jag är mycket glad för. Och så har jag ju skaffat en cykel och flängt omkring med den överallt, en härlig känsla för en inbiten cykeltös som jag!
 
 
 
Avslutar med en selfie ofc
 
 
 
Så, ja Den här sommaren har varit flärdig och fin, trots mycket jobb och tidiga morgnar. Nu skriver jag som att den skulle vara över redan, trots att augusti bara börjat. Har mycket att se fram emot under resten av den här månaden innan hösten tar över, bl.a. Popaganda och så min lilla tripp till Uppsala rå. Och mitt nya jobb imorgon, hnnnghh.
 
 
Todeloo!
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: