Kuratorerar vidare

 
 
 
Todelihooo!

Nya jobbet rullar på. Har redan varit där i 2 veckor (lol låter så lite i text men känns som 2 månader!) och tycker saker börja falla på plats. Typ. Eleverna har precis börjat, de kom i torsdags och har sedan dess bara haft lekar och lite skojaktiviteter. Imorgon börjar allting på riktigt, både för dem och för mig. Squeak!
 
Några elever har redan kommit och sagt hej till mig, och nästa vecka ska jag börja gå runt bland klasserna i den s.k. senior school (ÅK 7 - 9) och presentera mig som the new counselor. Har tagit lite inspiration från min handledare under praktiken och gjort ett slags infoblad med stuff som en kurator pysslar med och planerar att läsa upp punkterna och fråga eleverna vad de tror är sant eller falskt. Det sista jag vill är att vara något anonymt fejs som sitter inne på sitt kontor hela dagarna och som ingen vet något om (typ min egen kurator i högstadiet....), jag vill visa redan från början att jag finns, liksom.
 
Jag och min andra kuratorskollega ska dessutom ha s.k. livskunskap med sjuorna under denna termin, vilket jag ser fram emot extremt mycket. Vi jobbar med Machofabrikens material vilket är mycket bra, känner igen många av övningarna från RFSU:s material. Vi ska prata mycket om normer och varför vi behandlar tjejer och killar på olika sätt (och varför en ens behöver klumpa ihop folk i fack utefter det binära könssystemet) och vad det leder till för konsekvenser. Skulle kunna snacka om sånt här hur länge som helst, men tyvärr har vi bara tre tillfällen då vi ska träffa sjuorna så jag får försöka göra det mesta av de timmarna i alla fall.
 
Har också blivit peppad på att hitta på något med åttorna, för sjuorna får ju sin livskunskap och niorna ska få träffa RFSU i december (undrar om det blir någon av mina kollegor som kommer och har pass?) och de får liksom ingenting. Funderar på att skriva ihop något eget material om exempelvis samtycke och respekt, tänker att det är speciellt viktigt efter sommarens förbannade våldtäkter och sexuella övergrepp på varenda jäkla festival som varit. Fick OK från chefen för elevhälsan på skolan så tror jag ska börja pyssla ihop något så fort jag får tid. It's what I've always dreamed about... ~
 
 
Jag har en namnskylt, woo!
 
 
Tja. Kort och gott kan väl sägas att jag har en massa idéer och planer på stuff jag skulle vilja göra under denna termin. Känns ju dumt att sitta på all den här RFSU-förvärvade kunskapen och inte använda den. Sen får en ju se hur mycket tid som finns kvar nu när skolan börjar på riktigt och eleverna kanske känner att de vill komma och prata med en...... Squeak, som sagt.
 
 
 
 
I övrigt var jag en sväng till Uppsala i helgen - för första gången sedan APRIL! What. Att min cykel ens stod kvar på centralen måste ju vara en blessing from the cykel god. Lite tom på luft men annars fab. Det kändes lite märkligt att vara tillbaka, tror faktiskt aldrig jag varit borta från Uppsala så länge i sträck för att vara ärlig. Skummast var att jag upplevde "nu åker jag hemifrån" när jag lämnade Stockholm, och främlingskänslor i Uppsala. Så kan det gå.
 
På fredagen chillade jag bara efter jobbveckan och spelade Sims som en galning, saknat det så tossigt mycket. Är väl inne på... tolfte året eller något med samma spel? Sånt är inte alltför lätt att bara släppa. Älskar att ba ta bort sminket, dra på mig glasögon och myskläder och coza ner mig framför datorn med något mumsigt att äta och ba gejma på. Vet att folk brukar fnissa lite åt min fritidshobby, men vad ska en göra. That's what I love.
 
Sedan på lördagen träffade jag min gamla pal E och fikade i flera timmar och pratade om lajf. Spelade därefter mer Sims. Framemot kvällskvisten kände jag dock att jag var sugen på att gå ut, så jag hörde av mig till några polers och mötte dem på Upplands nation (där jag inte heller satt min fot sedan tidernas begynnelse typ). Kvällen avslutades som vanligt med Palermo, var väl trevlans att sticka in där en sväng också som back in the days. Kändes otroligt fett att träffa alla gamla kompisar igen, insåg hur mycket jag saknat dem och blev väldigt rörd över hur välkomnande alla var. En toppenkväll.
 
Sedan träffade jag min andra gamla kompis T på söndagen och sedan åkte jag tillbaka till Stockholm. Det blev bara en blixtvisit i Uppsala men den var tillräckligt för att jag skulle kunna regaina mina krafter och bli peppad inför en ny arbetsvecka. Det må vara Stockholm som är mitt hem nu, men som jag skrivit förut kommer Uppsala obviously alltid ha en viktig plats i mitt hjärta. Det var ju trots allt där jag spenderade mina tonår  - samma ålder som ungdomarna jag jobbar med är i. 
 
That's that. Nu ska jag börja rulla iväg till bae snart. Mystiskt nog blev det plötsligt sommarväder igen...
 
 
Köpte för övrigt senaste Zelda-albumet när jag var i Uppsilon, det var amazinggg as usual
 
 
PUSSHEJ
 
 
 
 

Kommentera här: