Början på karriären som skolkurator

 
 
Todelihoo!
 
Tänkte jag skulle bli aningen mer aktiv med bloggandet och berätta lite om hur det går på mitt nya jobb som skolkurator. Nu har det visserligen bara gått två (intro)dagar, men under de dagarna har så mycket information och så många nya intryck klämts in att det känns som att jag redan varit där ett par veckor. Och jag känner mig väldigt glad!
 
Vi nya i personalen har fått bekanta oss med varandra (imorgon kommer de som jobbat längre på skolan vilket innebär att vi kommer bli en enorm skara människor) och skolan, samt spenderat quite a few timmar i datorsalen för att lära oss hur skolans datornätverk fungerar. Jag har fått min egen jobbdator och mobil, samt nycklar och mail och mitt alldeles egna lilla kontor. Har redan möblerat om och släpat dit en massa växter för att göra det så cozy som möjligt.
 
 
 
Lite halvtrist just nu kanske, men I'm working on it!
 
 
Eleverna kommer att anlända först i slutet av nästa vecka så än så länge är det ganska långt kvar tills det hela drar igång "på riktigt" (först ska vi ha en kickoff på hittills okänd ort och lekar och hela faderullan), men jag känner mig redan väldigt peppad. Har ju lyckligtvis en annan kurator vid min sida (jag ansvarar för ÅK 7-9, medan hon har de yngre klasserna), vilket känns som en enorm lättnad eftersom hon kan informera mig om elever jag probably kommer träffa och ge mig tips och råd om jobbet.
 
Jag är naturligtvis medveten om att det knappast kommer bli någon dans på rosor sen när terminen börjar och en faktiskt ska sitta face to face med de här ungdomarna och prata om saker, kommer bli många elever att träffa och somliga har det svårare än andra. Samtidigt känner jag att det är ju precis det här jag vill göra: jag vill jobba med ungdomar, och jag vill göra det i skolmiljö. Jag har en massa tankar och idéer på gruppaktiviteter jag vill göra (bl.a. skulle jag vilja ha någon form av sexualundervisning i samband med s.k. livskunskap som vi kuratorer kommer hålla i) och jag hoppas att jag får möjlighet till det allteftersom året fortskrider.
 
Så, det var en liten uppdatering om min hittills väldigt nystartade karriär som kurator. Pepp blandad med nervositet - och väldigt mycket stolthet över att jag tagit mig hit som hyfsat nyexad socionom. Ledarna och administrationen för skolan nämner ofta att det här är en skola med hög standard och att de endast väljer "de bästa" för yrkena, så nog sitter en där och känner sig pretty damn proud när allt kommer omkring! :-) 
 
Tack och hej!
 
 
 
 

Kommentera här: