Menstankar

 
 
 
Todelihoo!
 
Sitter här i den sena kvällstimmen (nio...) och myser. Kom på att jag ju skrev ganska mycket om mina mensproblem och rädslan för att ha endometrios tidigare i sommar (här exempelvis) och nu när de jävligheterna lugnat ner sig kan jag ju skriva lite mer om hur min menscykeltjosan blivit något mer pleasant sedan jag skaffade p-piller.
 
 
every month (förut iaf)
 
 
Jag vet att åsikterna om p-piller går lite kors och tvärs och en del tycker säkert inte att de är så mycket att hänga i julgranen (pga humörsvängningar, minskad sexlust och annat harvande som jag givetvis inte heller ser alltför muntert på), men för mig har de blivit en lifesaver. Har inte haft mens på flera månader eftersom jag ba hoppar över skit'n enligt kartan och fortsätter på ny p-pillervecka och det känns blissful.
 
Bestämde mig ändå för att ha mens nu i helgen som var och det var ingenting jämfört med hur jag kunde ha det när jag inte gick på pillren. Hade lite smärtor för helt fri kan jag tydligen inte bli, men skolsköterskan på mitt jobb hookade upp mig med en stabil blandning av värktabletter och sen var det lugnt resten av dagen. Klämde ut lite blod under ett par dagar (inte alls den där monsunliknande forsen jag annars har) och sen vare bra typ. Inte alls lika mycket smärta eller blodflöde eller lust att avlida pga jävligheten. Faktiskt... helt okej. Och det är ett stort steg framåt jämfört med hur det var förut, som sagt.
 
Hade en tuff period där i början av maj då jag hade en av de värsta mensvärksattackerna på länge (skrivit om det här, läs om'ru vill ta del av ma pain) och allt var totalt piss, skit och helskotta. Inte fan blev det bättre heller av att jag träffade den absolut sämsta barnmorskan EVER som pratade med mig som att jag var komplett dum i huvudet och inte ens visste varför jag har mens, plus avslutade med det klassiska "kanske ska du ba röra på dig lite mer så blir det bra hejdå" typ. Gick hem och grät efteråt, fin dag. 
 
Efter det tog jag saken i egna händer och gick till en privatklinik där jag sedan blev remitterad vidare till en större gynekologmottagning där de brought out the big guns för att undersöka min bråkiga livmoder (gjorde även en cellprovtagning mitt i allt detta för att passa på att kolla så att jag inte har cancer också), men ingen av undersökningarna visade någonting och det konstaterades att jag helt enkelt är en olyckligt lottad tösa som "måste" ha ont när jag mensar. BUT NO MORE! 
 
Tänker fortsätta trycka i mig p-piller under den närmsta framtiden eftersom jag finally inte behöver vara rädd för att inte kunna gå till jöbbet pga smärtorna. Möjligtvis byter jag till spiral om/när tiden känns rätt, lagom peppad på det efter att kärringjäveln på den första kliniken jag besökte pratade om det med samma entusiasm som om hon var en uttråkad lärare som behövde förklara samma sak för sina elever en sjuttioelfte gång... Men vem vet, det kanske ändras senare.
 
Tills vidare ska jag ba glädjas över att inte dö av mina menssmärtor. Märker fortfarande inga större skillnader på mitt humör, har inte ramlat ner i någon svacka av deppighet (PEPPAR PEPPAR) och sexlusten lever och frodas. Får mig att fundera på hur pass mycket jag påverkades senast jag åt p-piller under en lång tid (i gymnasiet), om det hade en stor inverkan på mitt humör eller om jag bara var naturligt tonårstossig. Guess I'll never know, och vad spelar det för roll egentligen.
 
Dags att göra sig redo för sovtime!

Lev väl <3
 
 
 
 
 
 
 

Popaganda & en allmänt festlig lördag

 
 
 
Todelihoo!

Tänkte skriva ett litet inlägg innan jag går och lägger mig och lämnar den här bakisdagen bakom mig. Har varit extremt seg idag och mer eller mindre bott i sängen tillsammans med bae sedan vi vaknade imorse, vilket nog ändå känns ganska rimligt då en varit ute hela natten och somnat någon gång runt 4. Det var måhända en standardkväll i mitt studentliv, men I'm old now och såna utgångar tar på krafterna, haha. Men jäklar vad kul det var!
 
Först kan jag säga att jag och bae rullade iväg till Popaganda redan på fredagen, såg bl.a. Markus Krunegård (väntade mig min tonårstids signaturmelodi Jag är en vampyr vilken tyvärr inte spelades, men fick höra en annan gammal klassiker, Samma nätter väntar alla), Years & Years samt Little Jinder. Träffade en del peeps vi känner, men gick hem hyfsat tidigt och somnade kl 12 (pensionärsvarning jämfört med hur lördagen slutade lol).
 
 
Krunis, brittiska Years & Years och så Little Jinder i ett fett konfettiregn
 
 
Och ja, sen var det ju lördagen rå. Gårdagen. Var ganska trött så kände mig sådär halvpeppad när det var dags att dra iväg till festivalområdet igen, men kom igång efter ett tag och började känna att det nog kunde bli en riktig bra kväll trots allt. Var egentligen inga band jag brann speciellt mycket för den dagen, men såg Deportees, [ingenting] och Crystal Fighters (de sistnämnda bjöd på en riktig show och fick större delen av publiken att tokdansa).
 
Runt 21 konstaterade jag och bae att vi inte riktigt brydde oss så mycket om Niki & the dove (även om jag gillar några låtar) eller Belle & Sebastian som var de avslutande banden, så vi bestämde oss för att pysa iväg till Trädgården istället. Visade sig att vi kom precis i rättan tid för just då var det fairly lugnt där och vi kom in nästan direkt. Där hängde vi sedan under ett par timmar och drack oel och gullade oss. Sedan beslöt vi oss för att joina några kompisar som var på Slakthuset så då lämnade vi Trädgården (kön gick vid det laget in bakom Eriksdalsbadet) och vimsade iväg i en taxi.
 
Jag har aldrig varit på Slakthuset tidigare, men det verkade vara ett helt okej ställe från vad jag lyckades spana in (ej så förtjust i musiken, men det kanske bara var den kvällen). Stod mest och hängde på takterassen med polarna och snackade om livet n stuff, kärleksbekymmer och åldersnojor och hej och hå. Blev glad för att en person sa att det verkligen känns som att jag lyssnar och är engagerad när han berättade om grejs, och det är ju en fin komplimang samt kul att höra med tanke på mitt yrke, höhö. Kände mig mycket stolt!
 
 
öl, musik & party är mostly vad denna helg gått ut på :-)
 
 
Sen plötsligt var klockan tre och det blev dags för hemgång. En mysko snubbe som hade försökt prata med mig/ta tag i mig tidigare gjorde ett nytt försök och började babbla om något, men då var en av baes kompisar snabbt framme och förklarade att jag inte var intresserad och hjälpte mig därifrån. Kändes skönt att få hjälp att sticka, samtidigt som det är trist att en typ inte kan bli av med påstridiga dudes unless en är i sällskap med en annan dude som kan hjälpa en. Livet som kvinnfolk, va.
 
Men anyway. En taxiresa senare var vi tillbaka i våra hemmahoods och jag och bae däckade. Har alltså av förståeliga skäl mått lite kämpigt idag, det blev en helkväll som började med konserter och grejs redan vid 18 och slutade med en slirig hemgång vid 3. Som jag nämnde i början av detta inlägg har jag dock haft otroligt roligt och det var en superkväll redan från början till slut. Mycket nöjd med det här avslutet på sommaren.
 
Nu måste jag dock sova, ny jobbvecka imorgon och jag vill se någorlunda fräsch ut (ska gå runt och presentera mig för några av eleverna i åk 7 bl.a.). Hoppas ni också haft en pinglig helg.
 
Natti!
 
 
 
 
 
 

Kuratorerar vidare

 
 
 
Todelihooo!

Nya jobbet rullar på. Har redan varit där i 2 veckor (lol låter så lite i text men känns som 2 månader!) och tycker saker börja falla på plats. Typ. Eleverna har precis börjat, de kom i torsdags och har sedan dess bara haft lekar och lite skojaktiviteter. Imorgon börjar allting på riktigt, både för dem och för mig. Squeak!
 
Några elever har redan kommit och sagt hej till mig, och nästa vecka ska jag börja gå runt bland klasserna i den s.k. senior school (ÅK 7 - 9) och presentera mig som the new counselor. Har tagit lite inspiration från min handledare under praktiken och gjort ett slags infoblad med stuff som en kurator pysslar med och planerar att läsa upp punkterna och fråga eleverna vad de tror är sant eller falskt. Det sista jag vill är att vara något anonymt fejs som sitter inne på sitt kontor hela dagarna och som ingen vet något om (typ min egen kurator i högstadiet....), jag vill visa redan från början att jag finns, liksom.
 
Jag och min andra kuratorskollega ska dessutom ha s.k. livskunskap med sjuorna under denna termin, vilket jag ser fram emot extremt mycket. Vi jobbar med Machofabrikens material vilket är mycket bra, känner igen många av övningarna från RFSU:s material. Vi ska prata mycket om normer och varför vi behandlar tjejer och killar på olika sätt (och varför en ens behöver klumpa ihop folk i fack utefter det binära könssystemet) och vad det leder till för konsekvenser. Skulle kunna snacka om sånt här hur länge som helst, men tyvärr har vi bara tre tillfällen då vi ska träffa sjuorna så jag får försöka göra det mesta av de timmarna i alla fall.
 
Har också blivit peppad på att hitta på något med åttorna, för sjuorna får ju sin livskunskap och niorna ska få träffa RFSU i december (undrar om det blir någon av mina kollegor som kommer och har pass?) och de får liksom ingenting. Funderar på att skriva ihop något eget material om exempelvis samtycke och respekt, tänker att det är speciellt viktigt efter sommarens förbannade våldtäkter och sexuella övergrepp på varenda jäkla festival som varit. Fick OK från chefen för elevhälsan på skolan så tror jag ska börja pyssla ihop något så fort jag får tid. It's what I've always dreamed about... ~
 
 
Jag har en namnskylt, woo!
 
 
Tja. Kort och gott kan väl sägas att jag har en massa idéer och planer på stuff jag skulle vilja göra under denna termin. Känns ju dumt att sitta på all den här RFSU-förvärvade kunskapen och inte använda den. Sen får en ju se hur mycket tid som finns kvar nu när skolan börjar på riktigt och eleverna kanske känner att de vill komma och prata med en...... Squeak, som sagt.
 
 
 
 
I övrigt var jag en sväng till Uppsala i helgen - för första gången sedan APRIL! What. Att min cykel ens stod kvar på centralen måste ju vara en blessing from the cykel god. Lite tom på luft men annars fab. Det kändes lite märkligt att vara tillbaka, tror faktiskt aldrig jag varit borta från Uppsala så länge i sträck för att vara ärlig. Skummast var att jag upplevde "nu åker jag hemifrån" när jag lämnade Stockholm, och främlingskänslor i Uppsala. Så kan det gå.
 
På fredagen chillade jag bara efter jobbveckan och spelade Sims som en galning, saknat det så tossigt mycket. Är väl inne på... tolfte året eller något med samma spel? Sånt är inte alltför lätt att bara släppa. Älskar att ba ta bort sminket, dra på mig glasögon och myskläder och coza ner mig framför datorn med något mumsigt att äta och ba gejma på. Vet att folk brukar fnissa lite åt min fritidshobby, men vad ska en göra. That's what I love.
 
Sedan på lördagen träffade jag min gamla pal E och fikade i flera timmar och pratade om lajf. Spelade därefter mer Sims. Framemot kvällskvisten kände jag dock att jag var sugen på att gå ut, så jag hörde av mig till några polers och mötte dem på Upplands nation (där jag inte heller satt min fot sedan tidernas begynnelse typ). Kvällen avslutades som vanligt med Palermo, var väl trevlans att sticka in där en sväng också som back in the days. Kändes otroligt fett att träffa alla gamla kompisar igen, insåg hur mycket jag saknat dem och blev väldigt rörd över hur välkomnande alla var. En toppenkväll.
 
Sedan träffade jag min andra gamla kompis T på söndagen och sedan åkte jag tillbaka till Stockholm. Det blev bara en blixtvisit i Uppsala men den var tillräckligt för att jag skulle kunna regaina mina krafter och bli peppad inför en ny arbetsvecka. Det må vara Stockholm som är mitt hem nu, men som jag skrivit förut kommer Uppsala obviously alltid ha en viktig plats i mitt hjärta. Det var ju trots allt där jag spenderade mina tonår  - samma ålder som ungdomarna jag jobbar med är i. 
 
That's that. Nu ska jag börja rulla iväg till bae snart. Mystiskt nog blev det plötsligt sommarväder igen...
 
 
Köpte för övrigt senaste Zelda-albumet när jag var i Uppsilon, det var amazinggg as usual
 
 
PUSSHEJ