Grattis då!

 
 
God morgon!
 
Såg den här bilden på Supersnippans instagram för några dagar sedan och sparade den för att kunna lägga upp den här på bloggy senare, och nu kom jag finally ihåg det. Tänkte på det här i samband med det jag skrev för ungefär en månad sedan angående män som skojar om våldtäkt (här) och att jag undrade hur det kändes att vara så befriad från rädslan att bli våldtagen att man kan skämta om det hur som helst och ta det lika lättsamt som annat vardagligt stuff man skojar om.
 
 
Tipsar som vanligt om Supersnippan på Facebook.
 
 
Bilden tilltalade mig så oerhört mycket eftersom jag känner igen det där argumentet från när jag haft ändlösa fb-debatter med gnälliga snubbar som blivit kränky över att jag postat något feministrelaterat och genast ställt sig i position för att krossa those damn feminazis och börjat bajsa ut sina antifeministiska ståndpunkter.
 
Så fort man börjar bli upprörd och ba men åhhh kan ni förstå hur det känns att leva i ett samhälle där man ständigt nedvärderas och hånas pga sitt kön + alltid vara rädd för att bli utsatt för mäns våld i form av våldtäkt och annat, så kommer de och ba "men asså kan vi inte diskutera det här i lugn och ro för att reda ut alla sidor? man måste kunna se det på flera olika sätt ju?? :-////" med resultatet att man blir ännu mer förbannad.
 
Jag tänkte också på det här i samband med att jag kollade på Anita Sarkeesians videos om sexism i tv-spel (skrivit om det här) och kände mig mighty upprörd över hur kvinnliga karaktärer till största del porträtteras (som sexobjekt, kort och gott) och att när jag försöker diskutera det här med män så äre typ mmm jo asså det är ju tråkigt, men det är ba så det är! Ba, jaha? Det känns som att många mäns uppfattning om sexism är att det 'alltid varit så' och inte går att göra något åt så varför ens försöka. Och återigen funderar jag över hur det måste kännas att befinna sig på "den säkra sidan" och aldrig behöva reflektera över orättvisorna omkring en eftersom patriarkatet spelar en rakt i händerna.
 
Som det står i bilden där uppe, grattis till att vara så privilegierad att du tycker att du kan diskutera sexism och våldtäkt som en vanlig debatt utan att ha någon känslomässig connection till frågan. Vi andra har det inte lika lätt.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: