En liten morgonbloggy

 
 
 
Yuhuuu.
 
Sitter naken i soffan hemma i Uppis och vädrar fitty because why not. Idag ska my good friend E firas på sin stora 25-årsdag, först ska vi girls käka brunch tillsammans (vilket innebär groteska mängder mat eftersom vi är över 10 stycken och alla tar med sig något, mitt eget bidrag har redan börjat falla sönder i kylskåpet cause i cant cook for shit) och sen på kvällen blire fezt. Känner stor pepp.
 
 
mat! och fest! och friendssss
 
 
Redan i torsdags anlände jag till Uppsilon och på kvällen gick jag och en vän på Victoria Kawesas stora föreläsning på Ekonomikum. Victoria pratade om vithetsnormen och afrofobi, hon inledde med att berätta om en rapport som togs fram i Sverige för några år sedan om statistik på hur afrofobin ser ut, samt historia kring slaveriet. Under den andra timmen pratade hon om sina personliga erfarenheter, exempelvis hur det var när hon först kom till Sverige i sin barndom och hur det var att vara den enda personen med mörkare hudfärg i ett väldigt "vitt" samhälle.
 
Jag tyckte föreläsningen var upplagd på ett bra sätt, med historia, statistik och "the basics" först, och sedan personliga erfarenheter och exempel ur verkligen - som hela stormen kring seriealbumet Tintin i Kongo (ni minns säkert) och den påstådda censureringen av Pippi Långstrump när hon pratar om sin pappa som "n-kung", och liknande händelser. Victoria var duktig på att blanda allvar med humor och skoja om situationen samtidigt som man fattade hur allvarlig och utbredd afrofobin är. Det var mycket power.
 
 
exemplet med Pippi
 
 
Sen igår var jag och soctjejerna på Östgöta nations storspex Fyra avhopp och en examen eftersom vi kände att det fan var dags att släpa iväg sig på något studentrelaterat evenemang eftersom vi ändå snart ska ta examen. Hela spexet gick på vers, dvs skådespelarna rimmade alla sina repliker, och det var mighty skoj, mycket interna studentskämt of course som man kunde skratta åt i samförstånd, samt tjusiga sångnummer. Dessutom fick man ha med sig sin drink under föreställningen så det var ju gött, haha.
 
Efter föreställningen gick jag och brudsen till Norrlands pub Orvars och tog en oeeel. Snackade mycket gamla minnen från våra tre och ett halvt år tillsammans (!) på socprogrammet och alla tossigheter vi hittat på under den här tiden; nollningen, jobbiga kurser, mysko lärare, vilda krök och diverse lustiga situationer. Utan att låta alltför klyschig känns det himla fint att ha hittat såhär nära vänner under studenttiden och veta att man genomlevt allting tillsammans. Hurra!
 
 
som varje gång jag är på spex börjar jag sakna att spela teater som jag gjorde mkt när jag var yngre
 
 
 
Woopediwoopelioo. Måste nog gå och duscha + klä på mig nu för ska börja rulla iväg till brunschen så småningom. Men så skönt att vara naken.....? Svårt.
 
 
pusshej
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: