Serie: The White Queen

 
 
AUUUUUH

Min tuttsvett. MIN TUTTSVETT. Det här klimatet blir min död. Det är extremt fuktigt i luften och mystiska regnskurar blandas med stark sol med resultatet att jag imploderar. Gick på stan utan bh och nu lever mina bröst i en pöl. Irriterande.
 
 
reaction animated GIF
:@
 
 
 
I övrigt har jag börjat kolla på en ny serie och det är en stor grej eftersom jag, som jag skrivit förut, har rätt svårt att kolla serier för att jag tappar koncentrationen och börjar göra något annat istället. MEN! Nu har jag en alltså, en goding som legat i min Netflixlista för månader.
 
→ Det är The White Queen (2013) som utspelar sig några år innan min favoritserie The Tudors tar plats (dvs 1400-talet) och handlar om hur de två familjerna York och Lancaster slogs om Englands tron i det så kallade Rosornas Krig. Some of you kanske börjar gäspa nu men jag är tossigt, and i really mean tossigt, intresserad av sånt här och dessutom är det denna historia som Game of Thrones är baserad på (Lancaster = Lannister etc). Det ser man tydligt när man läser om hur de olika familjerna gifte in sig hit och dit och krigade och lönnmördade och lurade varandra med sina intriger.
 
Vad som är mer intressant är att serien är baserad på tre romaner skrivna av Philippa Gregory och att man får följa tre kvinnors öde under den här tidsepoken: Elizabeth Woodville som gifte sig med kung Edward och so far har klämt ut fem barn i hans ära (varav två av födslarna fick man se quite nära, hnngh), Margaret Beaufort som ville sätta sin egen son Henry Tudor på tronen (The Tudors!) och Anne Neville, som giftes bort till fienden och sen sågs som en traitor. Eftersom jag helst ser serier/filmer skapade av kvinnor som även handlar om kvinnor är det med andra ord perfekt.
 
De tre kvinnornas öden är ju obviously rätt jobbiga att kolla på emellanåt, hur Elizabeth ska stå ut med att hennes man kungen har en älskarinna för "du vet ju hur han är" och Margaret får inte ta hand om sin egen son så hon får leva typ tusen mil från honom hela tiden och Anne som gifts bort till fienden och behandlas som skit där borta och allmänt anus. MEN det får en också att beundra och se upp till de kvinnorna så mycket, som levde på den tiden under helt poopiga förhållanden men ändå harvade på och styrde upp saker. De var the true fighters :'-)
 
 
jäää
 
 
 
Han som spelar kung Edward är för övrigt horribly snygg
 
 
Sen har jag börjat kolla på The Borgias parallellt också, om striderna som uppstod i 1400-talets Rom när en ny påve skulle väljas, men den är so far väldigt mansdominerad så kollar The white queen istället höahöahöff.
 
Ikväll ska vi gå till Snerikes och mysa på Bryggan för första gången i sommar. Aw yiis.
 
bye
 
 
 
 
 

C-uppsatskrök och random män i natten

 
 
Muööää
 
Jag är bakis som ett as, men det är okej. Inledde morgonen med att ligga och myskolla på porr och dra en liten fap (eller tre...), och nu har jag orkat laga bacon och kaffe till frukost så kan ej klaga.
 
Som utlovat blev det ett fancy krök igår till ära av C-uppsatsens inlämnande och jag hade så brutalt kul. Vi var på V-dalas klubb under större delen av kvällen och jag satt mostly på uteserveringen på taket eftersom jag längtat så länge efter att den ska öppna. Träffade många friendz och babblade om allt möjligt som jag inte kommer ihåg och allt var kalas. Mot stängning blev jag bjuden på en shot och hej vad det gick. Efteråt gick vi till Palermo as usual, men jag gick hem ganska snabbt efter det för jag var tröttis och vi hade krökat ganska länge by then.
 
 
jag imorse hihi
såg för övrigt Eurotrip för hundrade gången med bae för ett tag sedan
skrattar lika mycket fortf :'-)
 
 
→ Så jag vandrade hemåt i natten och kände mig mycket nöjd med kvällen. Hade musik i hörlurarna och gick genom en liten park nära mig när en random ung kille steppade fram och tog kontakt. Jag plockade ur hörlurarna och ba what?, han log stort och frågade om mitt namn och vart jag var på väg. Jag svarade kort att jag skulle hem varpå han fortsatte med att fråga om jag hade pojkvän och om jag ville hänga med hem till honom, han bodde ju så nära et cetera. Sa att jag hade pojkvän och att det var dags att gå hem. Då drog han mig nära och KRAMADE mig (detta hände f.ö. 2 ggr för han gjorde det igen sen) och jag ba... eh ok....? och sen gick jag snabbt därifrån.
 
Kom hem sen och allt var lugnt, men jag funderade lite på det där med att män ska komma fram och prata med en på väg hem från krogen mitt i natten och ska vara trevliga och what not. Fattar de inte hur ofantligt creepy och stundtals skrämmande det kan vara? Och inte bara att de kommer fram till en vilket ju är lagom obehagligt i sig, men att de tvunget ska röra en också? Fan ska jag, en packad tjej på 160 små centimetrar, göra när han står rakt framför mig och blockerar vägen? Typ tusende gången det här händer nu, att random män ska komma och prata med en/sitta bredvid på bussen och liksom inte låta en gå, kan de inte bara avgå från livet typ.
 
Meeeenn det var väl för mycket att hoppas på att man som kvinna skulle få röra sig fritt i det offentliga rummet utan att män ska ta det som en invit till att söka kontakt ::---)))) silly me ihihahaho *imploderar*
 
 
bye
 
 
Annars vare en bra kväll. Hade sånt där cheesy fyllemoment där jag ba aw i love my friends so much och vilken ära att få va omgiven av så ädla varelser osv och allt kändes flärdigt. Makes me kinda vemodig att det här är sista sommaren som socionomstudent, nästa år kanske jag har ett full time job och inte ens bor här längre... Jag vet inte. Men gårdagen var fin.
 
PUSS
 
 

Myspys på tumblr

 
 
 
 
Todelihoo-
 
Igår hittade jag tumblrn Happymonsters av en slump och blev genast överförtjust i allting där. Det är så otroligt mysiga bilder och stundtals känns det som att de små gubbarna är ..... jag :'-) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sista är definitivt hur det känns nu när C-uppsatsen är inlämnad.
Ligger literally sådär nu i min säng medan jag håller på med det här blogginlägget.
 
 
 
Sen fanns det några som påminde mig om bae och mina feels för palten. 
 
 
 
:'-D
 
 
 
I know it's larvy men det spelar ingen roll. Så fint.
 
 
 
pusshej