Ett gammalt hederligt Uppsalakrök

 
 
 
Ahuuuoo
 
Igår var jag ute med mina Uppsalababes och fy fannn vad roligt det var. Vi satt i Vasaparken först och jag drack skitäckligt rödvin men sen blev det livat i holken. Gick till Upplandz och träffade massa härliga peeps och polare jag ej sett på länge och stämningen var maximal, även fast en fågel sket på mig lol. Sen vimsade vi iväg till Palermo as usual och jag blev bjuden på efterfest av nån random snubbe, jag ba nah brah. Asbra kväll iaf, söp till och med bort min förkylning.
 
 
probs innan jag blev skiten på
 
Och så hände en asrandom grej. Någon jag var aständ på för ett antal år sedan men som jag egentligen bara pratat med ca... 5 gånger...?.. IRL skrev till mig och sa att han varit intresserad av mig förut men aldrig vågat säga nåt, och att han läst min blogg och tyckte jag var skitcool. Jag ba vafan säger du pöjk :-)))))))))) tänk om jag vetat det typ 2012 när jag drunk as balls flåsade fram om han ville sova hemma hos mig och han ba... eh nej. Det är ju lite sent nu eftersom ma heart belongs to another man men det var la trevligt, såna där grejs som man aldrig gissat skulle ske.
 
För övrigt är jag lite i en pickle angående höstens plugg. Sökte ju de sista kurserna på socionomprogrammet på Stockholms universitet och kom in på 2 och blev reserv på de 2 andra (behöver 4), men är enligt sidan första reserv så kan ju hända att någon hoppar av och jag får den platsen. Vill verkligen läsa Stockholmskurserna, men har min plats på Uppsala universitet också så jag är ju inte körd om det ej blir så. DOCK kan jag bara välja antingen eller, så om jag satsar på att komma in på reservkurserna blir det en stor risk ifall jag ej kommer med. Vet fan inte. Måste bestämma mig innan 31 juli och det är svårt.
 
Imorrn åker jag som sagt till Finland och ska hänga på landet så blir probs lite tyst här på bloggfronten ett tag men ni finns i mitt hjärta.
 
Pussen

En liten Kroatienresa

 
 
Todelihoo!

Nu är jag finally tillbaka i Uppsala, men endast för två dagar. På måndag ska jag tillbaka till Arlanda för att flyga till Finland och återförenas med föräldrarna och släkten och hänga på vårt sommarställe ute i skärgården som jag gjort varje sommar sedan jag var en liten bäbb. Har dragit på mig en redig förkylning, antagligen till följd av allt badande utomlands, så är inte överdrivet pepp på att ge mig ut och resa med flygplan, buss, tåg etc än en gång men det är bara att bita ihop och göra't. Längtar faktiskt till andra sidan Östersjön nu.
 
Annars hade jag och bae en fab resa till Pula, Kroatien. Vi kom hem i torsdags (mitt i natten pga planet var försenat) och nog kändes det konstigt att plötsligt känna sig lite frusen i shorts och linne när man vant sig vid att svettas sönder och samman hela nätterna i sträck nere vid Medelhavet, men det var skönt att vara hemma också. Jag är en sån där som tycker mycket om att resa till nya platser och vidga mina vyer etc men som i slutändan trivs bästa hemma på välkända marker. Så en vecka utomlands var alldeles lagom. 
 
 
 
 
Vi hyrde som sagt en lägenhet precis intill den stora amfiteatern mitt i Pulas centrum och åkte varje dag med bussen (10 minuter) och badade, det är så extremt salt vatten i Medelhavet men man vande sig snabbt. Jag låg och läste först Lena Dunhams Not that kind of girl (och gillade den! väldigt lättsam men samtidigt så viktig) och sedan Gillian Flynns Gone girl, har redan sett filmversionen men ville läsa boken också och den är amaze fast creepy. Fattar att en av recensionerna till den är "Read it and stay single" haha. Rekommenderar både filmen och boken.
 
På lördagen var det dags för vår årsdag, den 11 juli dvs, och vi var ute och käkade och hade det mysigt. Samtidigt som vi inte gjorde någon enorm grej av det så kändes det ändå rätt speciellt att vi varit ihop ett helt år nu, inte så illa för någon man träffat på Tinder som inte ens bor i samma stad haha! Vi var på en klubb senare under kvällen (där man fick röka inomhus vilket alltid känns lika märkligt) och rejvade loss till Balkandisco, mkt sköj. På tisdagen åkte vi till Venedig (med båt från Pula, tog 3 timmar) och gick runt där en dag, det var en fantastisk stad men ack så varmt, mitt hår var genomblött och bae brände sig i hettan.
 
 
 
 
Och för att malla mig lite: har aldrig fått så mycket komplimanger för uggletatueringen på min vänstra arm som under den här resan! Några snubbar på klubben pekade på den och visade tummen upp, en tant som jobbade vid en offentlig toalett jag använde sa "super! super!", när vi käkade på en restaurang i Venedig kom tre servitörer fram och började prata om den ("in Italy it means luck! is it done in sweden? i have some tattoos too" etc) och till och med personalen som kollade våra pass på flygplatsen kommenterade den och ba "very nice!". Fick världens confidence-boost, log hysteriskt och ba thank you so much!! tusen gånger lol. Gjorde mig glad.
 
Men nu var den här resan över och man får se vart nästa går. Sov torsdags- och fredagsnatten hos bae i Stockholm och vi konstaterade att det kommer kännas konstigt att vara utan varandra nu när vi hängt ihop mer eller mindre konstant 10 dagar i sträck (för oss som bara kan ses på helger annars känns det ju som aslänge). Blev lite sorgsy eftersom bae som annars inte brukar vara lika feely som jag kollade på mig när jag vaknade imorse och sa att han gjorde det för att han tyckte jag var fin och att han kommer sakna att sova tillsammans med mig. Kände för att grina lite (nu också) men måste keep it together for now. Vi ses igen i augusti jö.
 
Annars ska jag träffa mina kompisar ikväll och gå ut en sväng så det känns fab, har saknat dem under resan och vill hinna träffa så många som möjligt innan jag åker bort för resten av månaden. Det är lite jobbigt för när jag varit i Stockholm länge saknar jag mina vänner i Uppsala, när jag varit i Uppsala länge saknar jag bae, när jag är i Sverige saknar jag mina föräldrar och släkten + kompisar i Finland, när jag varit i Finland ett tag börjar jag sakna Sverige... Lite harvigt att vara så längty av sig! Men jag kämpar på.
 
Nu måste jag börja göra mig klar för ikväll. Hoppas ni hare bra plättar.
 
Puss
 

VÄLKOMMEN stupid mensy

 
 
 
Möääuuuu
 
För en gångs skull är jag faktiskt GLAD över att få mens. Den bröt ut imorse och jag känner små ilningar av smärta som jag vet kommer bli bra mycket värre framåt dagen + kan ej sluta poopa pga magen ba fuckar ur, men ändå är jag lättad och ba yeees flöda min röda flod, flöda. Why? För att jag och bae åker till Kroatien i slutet av nästa vecka och jag skulle förmodligen blivit galen om mensy brutit ut då istället.
 
 
 
 
Att få mens på semestern skulle ej bara inneburit att jag måste genomlida den här töntiga smärtan i temperaturer som är ännu högre än de vi upplevt här i Svedala under de senaste dagarna, jag skulle även ha blivit severly begränsad i mitt badande och solande. Nog för att man kan ha en tampong eller maybe menskopp om man ska plaska runt i havet, men problemet kvarstår att jag känner mig ganska bloated och hängig när jag mensar och inte alls skulle vara på humör för att glida runt på stranden. Vill mest ligga hemma och harva. Vilket är sådär när man betalat för att vara utomlands :-)))))
 
 
 
 
Och humöret blir ju så konstigt också! En märklig grej hände igår. Jag och bae kollade på ett avsnitt av Cosmos och då pratade Neil DeGrasse Tyson om naturligt urval och hur olika arter utvecklats etc, och så var det lite om hur vilda vargar blev till de gölliga hundar vi har i våra hushåll idag varpå jag började tänka på vår hund Tassi som jag är saknar så hemskt (är i Finland med föräldrarna) och hur lojal och fin hon är och så började jag TOKGRÅTA. Det bara forsade ur ögonen och jag kunde inte sluta. Stackars bae försökte hålla om mig men jag var otröstlig över det faktum att.... vi har en hund... som är... fin? Wat. Det gick i alla fall över senare, bara sådär. Ett litet exempel på känslorna som flödar i samband med mensfloden. Orkar ej hålla på så när det är semestertime.
 
 
 
 
Och så slutligen. Om vaginatown hade öppnat sina portar på semestern och unleashed hell så hade ju jag och bae inte kunnat banga någonting - vilket probably är det värsta av allt. Jag kan ej bo med bae i samma lägenhet en vecka (vi har hyrt en lägenhet istället för hotell) utan att snuska loss totalt och it's not fair om inte fitty får vara med och ha sig. Jag går ju heller ej på p-piller så kan inte ta några sådana för att skjuta upp flödet, mitt enda hopp har varit att mensy ska komma innan resan... och det gjorde hon alltså! Så jag biter ihop genom smärtan och är tacksam :'-DDD
 
 
Vi har varit tillsammans ett år den 11 juli och då jävlarrrrr ska det knullas
 
 
Hit ska vi! Pula i Kroatien. 
Ska literally bo vid den där amfiteatern (romarriket-nörden i mig grinar)
 
 
Slänger även in en karta bara för att.
Vi fick reda på att man rätt lätt kan ta en båt över till Venedig på den italienska sidan, squea-
 
 
 
 
De senaste dagarna har för övrigt varit extremt mysi. Har åkt iväg och badat torsdag, fredag och lördag med polers och blivit en liten brunkaka, feelsgoodman. På torsdagskvällen satt vi även ute och lyssnade på Thåström som spelade i Botaniska trädgården, och på fredagen var vi på Upplands innergård och myste. Finally känns det som sommar på riktigt och jag är glad att det blivit så mycket sköj program under de senaste dagarna. 
 
Dessutom kom ju bae hit i fredags så det är ju extra gosigt, och en extremt sexylicious grej hände också! Efter att vi kommit hem från badandet igår så hoppade han in i duschen och jag smög också in där efter ett tag, vilket i sig inte är något ovanligt, men sen började vi pussas som att vi bott på varsin sida Atlanten i 35 år och äntligen fick träffas igen och allting ba vildade loss. Stuff slutade med att det blev helmys shower sex, som annars brukar vara rätt svårt att få till IMO, men vi fick det att fungera och hej vare gick. Var helt uppe i varv efteråt. Good times :'-)
 
Nu ska jag mensa vidare och laga frukost.
 
PUSSHEJ