Sista tiden av 2015 ba sniglar sig fram

 
 
Todelihooo.
 
Igår skrev en polare till mig och undrade vart min blogg tagit vägen, jag gick in för att kolla och såg till min förskräckelse att den försvunnit och att det stod något om serverfel och tjohej. Skrev till blogg.se och fick snabbt svar om att de inte erbjuder domäner längre (varpå min bloggys namn gått tillbaka till libertine.blogg.se istället för liberfine.se), men så fort jag klickade på en grej så löstes det. Praise the lord-ah!
 
 
bloggy lever igen :-))))))))))))
 
 
Jag meddelade newsen till min polare som så oroligt undrat vart bloggy försvunnit, och fick svaret att hon skulle bli mycket ledsen om jag plötsligt bestämde mig för att stänga ner bloggy for good. Det gjorde mig ändå glad att höra för det här med bloggandet går ju som bekant i perioder (precis som med allting annat jag skriver, ibland vill jag inget hellre än att sitta ner och kötta med mitt bokmanus, ibland orkar jag inte ens öppna dokumentet pga så less på det), att trots att jag inte är så aktiv här nuförtiden så finns det ändå folk som vill läsa.
 
Jag känner att jag har så mycket on my mind nu att bloggy hamnar lite i skymundan (trots att jag nu haft henne i mer än 4 år?!). Jag går och funderar och grubblar på stuff och så blir jag bara typ ännu mer stressad när jag tänker att jag har ännu en grej att fixa, dvs bloggen, men nu kanske jag kan kombinera harvandet och blogga om mina livsfunderingar. Här är vad jag går och funderar på mostly nowadays:
 
 
  • ♥ Min icke-existerande pluggvilja. Ja, jag VEEET att jag brölat om detta nu under flera veckors tid men alltså jag orkar verkligen inte. Nu är jag inne på sista veckan innan jullovet och därmed är basically alla obligatoriska moment i skolan över (har haft nästan alla seminarium och redovisningar och tjosan), MEN i januari kommer ju hemtenta + inlämning av uppsats och jag har gjort ungefär noll procent skolarbete för att förbereda mig inför det. Känns som att hela jag gått i baklås och hittar ingen ork.


  • ♥ Jobb. Var fän ska jag jobba efter examen? Jag hade ju chans på freaking skolkurator på min gamla praktikplats men det slutade med att jag sket i det pga skolan ligger i motsatt riktning mot vart jag vill efter examen. Har fått några förslag från polare i min kurs som säger att det behövs folk på deras jobb men jag är picky och tramsig och vill jobba med andra grejer och ba hmm det kanske kommer ske ett mirakel och så ba får jag det där drömjobbet från ingenstans istället.... Ja jag vet, det är skitlame. Men jag går typ och drar ut på det här i evigheter och det är väl inte riktigt det smartaste. Sticker huvudet i sanden där också.


  • ♥ Boende. As you know har jag planer på att flytta till Estocolmo efter examen, jag känner mig färdig med Uppsala efter alla dessa år även om jag haft amazingly kul i den stan med alla nya och gamla polers (och loverboys öööhöhö) + jag är skitglad att jag är pluggade där och inte Stockholm som har en icke-existerande studentkultur. Det är ba dags att gå vidare liksom, men jag måste ju obvi ha någonstans att bo. Har dykt upp en del erbjudanden under hösten så vet ju att det inte är helt kört, men det är ändå scary att lämna trygga (bostadsrätts)lägenheten i Uppsala och finna något annat på relativt okänd mark.


  • ♥ Mitt bokmanus. Ja, nu fan är det dags att bli klar med den där bokjäveln. Bad ju far skriva ut mitt ca 170 sidor långa manus för ett tag sen och sen dess har jag läst igenom det ett par gånger och rättat och skrivit små kommentarer och grejer jag vill ändra eller ta bort helt etc och det är väldigt intressant och givande - MEN jag är också extremt självkritisk och ba blöö ska någon annan läsa det här? Panik typ. Därför har jag stämt träff med en relativt nyvunnen vän här i veckan som också tycker om att skriva för att helt enkelt diskutera skrivande. Känns bra att få snacka med någon annan som också har drömmar om att ge ut en bok, eller flera.


  • ♥ Resande. En annan grej jag håller på och hetsar upp mig över är att det känns som att "alla" ba reser iväg till ställen hela tiden och ba aa tja nu ska jag bo i Australien ett halvår ha det bra i kalla Sverige bye medan man själv sitter fast med pluggångest och bokmanusångest och julklappsångest (har köpt 0 julklappar hittills, bra) och fan och hans moster. JAG VILL OCKSÅ RESA IVÄG, förut reste jag åtminstone en gång per termin till något annat land om så bara för några dagar och nu har jag på min höjd kommit iväg till Skåne liksom. Har bestämt mig för att släpa med mig bae till Asien någon gång under det kommande året, hittade resor till Bangkok för 1700:- enkelväg och ba hej. Min plan är att jöbba den här våren och åka iväg sen - om jag nu satan kunde bestämma mig för vad jag vill jobba med efter examen eheheheheh :-)))


 spontanreaktion till livet nu
 
 
BRÖÖÖÖL. Allt det här går jag alltså och funderar på och inte undra på att man med jämna mellanrum vill krypa ihop till en boll och rulla iväg i solnedgången pga alla responsibilities som kommer med vuxenlivet och speciellt när man står inför stora förändringar. Känner typ att jag inte orkar ta itu med någonting innan julen eller ens nyår, istället går jag ba och väntar på att det ska bli 2016 så att man på något mystiskt sätt ska få nya powers och ba YO nytt år nu ska jag fixa allt i mitt liv: skolarbete, check! jobb, check! ge ut bok, check! resa till Asien, check! etc. Men vem vet om det faktiskt är precis det jag behöver...? Ett nytt år, en ny start. FY FAN vad klyschigt. Men ändå. Något måste man ju tro på.
 
En positiv grej är iaf att jag var på fezt i lördags och då pratade jag med lite fölk om min starka vilja att jobba med ungdomar som har det svårt och de jag pratade med sa att det verkligen märktes att jag brann för det och att det var bra & viktigt (+ vi snackade om feminism<3). Sen när jag kom ut på balkongen sa två tjejer "vi pratade precis om dig och hur trevlig du är!" och jag squeelade lite av lycka, blev vän med dem på fb och kände glatt jag mejkat some new friends. Sen sa en av baes kompisar att jag är väldigt social och då kände jag att fan, även om många andra grejer i mitt liv är rätt röriga och oklara nu så har jag ialla fall det working out for me. Och det är inte fy skam.
 
Farväl!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Mimmi:

Du är iiiinte ensam om att vilja rulla iväg i solnedgången! Ja, jag kom precis hem från Australien, men å andra sidan, jag kom precis hem till svinkalla Sverige, not so fun, och tre av tre tjejkompisar har nu blivit på smällen och allt jag har är mina semesterbilder.. haha :)
Hur som, egentligen ville jag bara tacka för tipset om Boys-serien du skrev om för ett litet tag sen, kollade alla avsnitten och den var ju grymt bra :)

Svar: Haha! Vad är oddsen att 3 st blir på smällen på samma gång! Vad lustigt :-D
Åh vad kul att du oxå gillade den serien, blev positivt överraskad av den!
Fine ♀

Kommentera här: