Julbloggy

 
 
Todelihoo i juletider.
 
Dagarna innan jag åkte till Finland för julfirande var jag i Uppis utan dator så det blev inget skrivande då, men nu när alla i familjen lagt sig för att vila efter juldagskäket och jag har en lugn stund över tänkte jag passa på att skriva.
 
Kan börja med att säga att jag haft en fab jul, mysigt att träffa släkten som jag inte ser så ofta och få äta en massa amaze mat (går och ser fram emot julmaten hela året haha). Var i kyrkan på eftermiddagen tillsammans med mamma och fick så äntligen riktig julstämning, lyssnade på julevangeliet och sjöng psalmer (alltid lite svårt att hålla mig för tårar under Härlig är jorden, en av mina favvon). Sen på kvällen kom tomten och knackade på och jag fick väldigt tjusiga julklappar, massa böcker som jag önskat mig och Rituals-produkter och presentkort och myspys. Det var som det brukar vara och det var härligt.
 
 
Och tack tomten för att Kalle sänds via SVT i Finland också <3
 
 
Hade redan innan julafton pratat mycket med mamma och mormor om att min längtan efter att resa bort nu är starkare än någonsin, ser ju med jämna mellanrum på fb och insta hur folk drar iväg till all världens hörn och det riktigt brinner i kroppen på mä att få boka en resa och sticka iväg själv, och efter att jag fick en viss summa pengar på julafton är den där längtan om möjligt ännu starkare för nu kan jag verkligen åka. Sitter och kollar flygtrippar till alla möjliga ställen i världen, hittat hyfsat billiga enkelresor till Bangkok men om jag ska åka till Asien skulle jag gärna vilja ha någon med mig eftersom jag aldrig varit där. Frågade en polare som tidigare uttryckt en önskan att resa bort, och sen blev även mamma sugen på att resa så kanske får med mig något sällskap i slutändan.
 
Huvudsaken är att jag MÅSTE åka någonstans efter examen i januari, annars blir jag knäpp. Har en plan att lämna in det sista skolarbetet, gå på avslutningsgasquen + ceremonin i universitetsaulan och sen ba dra. Vart eller hur länge får man se, men någonstans blir det. Anything för att slippa gå och glo i mörkret och regnet och istället ba chilla på en strand tills det blir någorlunda uthärdligt att befinna sig på hemmaplan igen. Om någon har något amaze resmål den vill dela med sig av, langa på. Annars finner jag nog något snart som känns helt rätt i hjärtat.
 
Så, ja. Annars ser jag fram emot nyårsafton. Ska ha middag hemma hos mig Uppsilon med ett gäng goa vänner + bae, och sedan är vi alla bjudna på fest i Flogsta precis som förra året. Att ha nyårslöften känns lite stressigt men finns ändå en del grejer jag funderat på. Var ute och sprang här om dagen igen efter en alldeles för lång paus och kände att jag vill börja återuppta det igen (varför inte liksom, kommer ändå ingen snö!), och så skulle jag vilja dricka mindre alkohol. Dricker ungefär en gång i veckan i ~festsammanhang~, men då blir det ofta ganska mycket och jag blir bakfull för minsta lilla. Så, när jag väl dricker ska jag dricka mindre. Och inga jävlar shottar haha.
 
Lite funderingar ba. Nu ska jag gå tillbaka till att läsa mitt bokmanus för femtusende gången. Mormor vill läsa men jag är feg som vanligt :-)))))))))))))))
 
Puss och god jull!
 
 
 

Kommentera här: