En soft helg och en keff natt

 
 
Buaaaaa.
 
Det är måndag och jag är trött som ett as. När jag och bae kravlade oss upp ur sängen imorse och åkte iväg beskrev jag mitt mående som ganska likt hur det brukar vara när jag och familjen åkt Finlandsbåten - den kommer iland kl 06 på morgonen och man har aldrig sovit speciellt bra för det är, i mean come on, en Finlandsfärja och man är hungrig och trött och jävlig. Lite så var det idag.
 
Nu är jag dock nerbäddad under en filt hemma i mina pärons lägenhet och har druckit kaffe så det känns slightly bättre. Håller på med skolarbete och presentation inför ett artikelseminarium imorgon och även om jag fortfarande känner ganska rejäla orkaaaaa-känslor angående skolan så klamrar jag mig nu fast vid vetskapen om att jag bara har den här veckan + nästa kvar i skolan och sedan är det jullov. Visserligen måste jag plugga och skriva klart en massa grejs då, men jag kommer i alla fall inte behöva vara på plats i skolan. Yaaas.
 
 
kom igen nu rå, slutspurten!
 
 
I övrigt hade jag en trevlig helg här i Estocolmo med bae. I fredags var vi ute och käkade och drog sen hem till en av hans kompisar för att kolla på På Spåret, tro det eller ej haha. Jag såg det förra veckan också med brorsan och insåg att det är ju faktiskt väldigt kul och eftersom vi brukar hålla på med quiz och andra frågesporter också så varför inte glo på det liksom. De andra gick ut sen men jag och bae åkte hem för att sträckkolla lite mer The Leftovers lol.
 
På lördagen var vi bjudna på födelsedagsfest i Skrapan så vi rullade dit och överlämnade gåvor och träffade en massa trevliga personer. Av en lustig slump hamnade jag bredvid en tös som utbrast att hon också hade framtidsdrömmar om att bli sexolog och det var kul att känna att det samtalsämnet alltid skapar någon form av reaktion. Det var lite liknande när jag nämnde att jag brukar jobba som informatör för RFSU och folk ville veta vad vi snackar om ute på passen och hur kidsen reagerar, det finns alltid mycket att säga och diskutera och jag pratar mer än gärna om det.
 
Sen gick vi ut med några andra vi känner och någon gång efter tre rullade vi hem. Igår hade vi en skön bakisdag där vi kollade på Eva & Adam för nostalgins skull och käkade massa goa grejer. Sen fick bae för sig att köpa The Sims 4 (squea) och så gjorde vi en familj och spelade det resten av kvällen, kändes lite som när man var en unge och skulle dela dator med sin kompis som också ville spela, ba får jag spela lite? tryck där! gör så! etc. Lite klurigt men ganska kul, speciellt eftersom jag spelar för att göra min karaktär preggers med massa random män och bae vill få sin gubbe att lyckas i karriären haha.
 
 
bae som spelar Sims + en extremt posig selfie som jag tog ngn gång under lördagen
 
 
Någon gång runt tolv bestämde vi oss för att det fick räcka och stängde motvilligt av datorn (man blir verkligen fast i Sims vilket jag ju skrivit om tidigare). Vi hade precis lagt oss i sängen för att sova - då ett helt sjukt spektakel började utspela sig strax utanför fönstret. En medelålders man stod och VRÅLADE i telefonen åt sin fru att hon hade hans nycklar och att han inte kom in i huset och för det var hon "en jävla idiot" och "en jävla fitta" och hon skulle inte tro att hon var något och hon skulle komma hem NU.
 
Jag fick en iskall känsla i kroppen eftersom det lät på mannen som att han tänkte slå ihjäl henne när hon väl pallrat sig hem från krogen ("DU KOMMER HEM NU DIN JÄVLA IDIOT" och "SNART BLIR JAG RIKTIGT FÖRBANNAD SKA DU VETA") och jag började överväga att ringa polisen eller nånting, hela huset måste ju hört hur han vrålade. Efter ett tag kom någon och öppnade porten och då satte mannen sig i trapphuset och vrålade i telefonen istället, samma saker som förut och alla möjliga förolämpningar han kunde komma på.
 
Efter ett tag kom sagda fru hem och då fräste han ju naturligtvis i hennes ansikte att hon var en jävla fitta varpå hon förklarade att sällskapet de varit ute med också börjat bråka, och när jag och bae kikade ut genom fönstret stod mycket riktigt deras polare där ute och skrek på varandra de också. Alla började tjafsa hejvilt men till slut vinglade de upp till sin våning och försvann - men efter bara ett litet tag kom en av kvinnorna i sällskapet ner igen med en enorm resväska och gav sig ut i mörkret runt kl 2 på natten. Vad som utspelade sig där uppe i lägenheten har jag ingen som helst aning om.
 
Men det är så svårt tycker jag. Nu har jag inte varit i överdrivet många sådana situationer när man hör hur grannar bråkar och folk blir hotade och förolämpade etc, men vad ska man göra när man väl hör det? Okej att någon överförfriskad snubbe är allmänt fail och inte kommer in i sitt eget hus (trots att koden fortfarande funkar på natten....) men när han skriker en massa hot och hemskheter åt sin fru och hela trapphuset får höra hur de fyllebråkar mitt i natten en söndag? Ska man gå ut och säga till? Ringa polisen? Lämna en arg lapp? (obs skämt)
 
Jag vet verkligen inte. Allt jag vet är att det var obehagligt och att jag fick en kall klump i bröstet av att höra hur mannen vrålade där precis utanför den tunna fönsterrutan (och sedan bara några meter utanför dörren i trappan). Jag vill ju göra någonting, det känns så konstigt att bara försöka sova när man mer eller mindre bevittnar världens jävla ståhej i trapphuset, men vad kan man göra...? Om någon varit med om liknande situationer så kan tips uppskattas.
 
 
:c
 
 
 
Nu kom pappa hem med det första utkastet till mitt bokmanus i utskrivet format så jag ska skyffla undan mitt skolarbete så fort som möjligt så att jag kan gå över till att korrläsa min egen text istället. Väldigt pirrig men samtidigt lite scared för att aldrig bli helt nöjd.
 
Bye for now 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Hanna:

Fett med bokmanus ju 😃 heja heja

Kommentera här: