Boys

 
 
 
Bipodibo.
 
Igår kollade jag på SVT:s serie Boys och eftersom avsnitten bara är 15 minuter långa klämde jag hela första säsongen på en eftermiddag. Har överlag mest hört negativ kritik av serien, mostly from fellow feminister som tycker det är onödigt med ännu en snubbig serie av snubbar för snubbar, samt att den inte skulle vara verklighetstrogen och liknande - men här måste jag säga att jag blev positivt överraskad och faktiskt tyckte den var riktigt bra + att jag tycker att den fått överdrivet negativ kritik.
 
 
huvudrollerna
 
 
Före första kan jag ju säga att jag förmodligen påverkades av att jag tyckte serien var filmad i väldigt vackra Stockholmsmiljöer under sommaren (hade probs varit en annan grej om karaktärerna halkat runt i januarislask i deprimerande mörker) och att jag själv varit på många av barerna där de befann sig och ba tihi där hade jag och bae en av våra första dejter, där träffade jag hans polare första gången, där gjorde vi si och så etc. Så, lite partisk möjligtvis.
 
Men annars gillade jag den verkligen, av andra anledningar. Snacket om att den skulle vara ytterligare en snubbig serie för snubbar tyckte jag inte alls stämde. Det må vara sant att de två huvudkaraktärerna är killar, men de beter sig inte alls speciellt snubbigt (dvs drygt och översittaraktigt) utan har en hel del osäkerheter och ångest inom sig som de hanterar på olika sätt under seriens gång.
 
Dessutom har de inga problem med att gråta, visa känslor och prata om hjärtesorg så redan där skiljer ju sig serien markant från andra serier om killar. Fattar inte riktigt kritiken att serien är onödig pga det inte behövs mer snubbighet i världen eller whatever eftersom jag faktiskt inte sett någon liknande serie förut och tvärtom tyckte killarna porträtterades på intressanta och 'mänskliga' sätt - vilket var spännande i och med att jag annars inte brukar orka kolla på serier om killar, för killar.
 
 
 
 
SEN! De kvinnor som är med är skitcoola och driver handlingen framåt genom flera viktiga roller. Ingen av dem är med bara som lite snygg bakgrundsdekoration, som det så ofta kan bli i andra filmer och serier. De gör som de själva vill, håller på med sina egna projekt, säger ifrån när de inte pallar med någons skit, levererar tonvis med visdomar och är allmänt badass och bäst. Dessutom tar de initiativ till sex när de känner för't och det relaterade jag mycket till, vilket i sin tur höjde mitt gillande för serien med några extra pluspoäng.
 
 
 
 
SÅÅÅÅ. Jag tycker Boys har fått oförtjänt hård kritik och trots att jag obviously själv är feminist så kan jag emellanåt känna mig irriterad på andra femmys som måste såga grejer bara för sakens skull. Undrar hur många av de som tok-kritiserat serien egentligen har sett den......? Alla avsnitten finns på SVT Play om någon vill gå in och kika iaf.
 
Pusshej
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: