Blabbeliblabb

 
 
Tjoflöjt!

Är hemma i Sverige igen och livet är back to normal efter julhelgen (sadly enough). Har äntligen fått motivation till att ta tag i mitt skolarbete och har köttat på som ett as med min uppsats till genuskursen under de senaste dagarna. Som jag antagligen skrivit förut är det oerhört ironiskt att kursen jag mest av allt vill läsa är den svåraste att skriva en uppsats i, jag vill rikta in mig på ALLT och har material nog till en C-uppsats lol. Problemet är att jag måste korta ner allting till 6-8 sidor och just nu ser allting ut som total skit i dokumentet.
 
Förhoppningsvis ska det väl lösa sig. Är tyvärr inte en sån där som kan sitta en hel dag från 8 på morgon till 8 på kvällen och bara skriva skriva skriva, jag har en kreativ period från och med att jag vaknar på morgonen till en bit in på eftermiddagen men sedan är det tvärstopp. Jag får liksom inte fram mer, och det kommer inte bli bättre framåt dagen heller, det vet jag. Så just nu är det lite paus i skrivstugan, hå.
 
 
Ungefär såhär ser det ut vid bordet där jag sitter.
 
 
I övrigt såg jag igår på Fejjan en person som skrev att fler behöver bli så kallad god man åt ensamkommande flyktingbarn eftersom det finns alldeles för få och förfrågan är så stor. Läste på om vad det innebär och bestämde mig genast för att ansöka om att bli det, fattar ej varför jag inte gjort det tidigare. Fyllde i massa stuff om mig själv och skickade in, de svarade att det kan ta 1-3 månader innan man får besked eftersom det är många som ansöker nu (vilket i och för sig är en bra grej!), men jag hoppas jag får bli det i alla fall. Känns viktigt.
 
Kopierade informationen från Stockholm stads sida för ansökning om att bli god man/förvaltare:
 
"Som god man åt ett ensamkommande barn hjälper du barn som kommer ensamma till Sverige, utan vårdnadshavare. Det är till stor del ett idellt arbete och ger dig möjligheten att göra skillnad för det enskilda barnet. Ofta innefattar din roll att hjälpa till med ekonomin (söka bidrag, inhandla saker) bevaka rättigheter gentemot andra myndigheter och att föra dennes talan som inte själv klarar det. Du medverkar dessutom på samtal med migrationsverket."
 
Hoppas! Annars håller jag på och söker jobb nu också, känns väl highly relevant eftersom examen är blott ett par veckor bort lol. Är lite halvmotvierad dock, som jag tjatat om under hyfsat lång tid nu är jag mostly sugen på att resa iväg och efter att ha sett hur en vän var i Tel Aviv i Israel blev jag mad sugen på att åka dit. Frågade henne om info och erfarenheter av att vara där och blev om möjligt ännu mer taggad. Hittade skitabilliga resor dit, probs för att det är ett ganska konfliktdrabbat område och inte så många vill åka dit........ Men.... Jag vill! Gotta go somewhere, man.
 
 
 drömmer mä bort till Tel Aviv
 
 
Mitt liv är mystiskt just nu. Jag står inför ~ett nytt skede~ och vet inte riktigt hur jag ska hantera det. Examen (om jag nu blir klar med skolarbetet nån fittans gång), jöbb, Tel Aviv (:-DDDD), bli god man (or should I say god kvinna), skicka in mitt bokmanus till något förlag.... Det sistnämnda känns typ läskigast av allt. Har ju skiten utskriven och klar här hemma och har läst det så många gånger att jag kan det utantill nu, orkar inte mer. Det får bära eller brista.
 
MÅSTE BARA FÅ RÖVA UR VAGNEN! Vilket tyvärr inte är min starkaste sida. Men om jag nu lyckats åstadkomma annat stuff i mitt liv så ska jag väl klara det också. Just nu ser jag mostly fram emot att bae kommer hit om ett tag (ej träffats på en vecka, dör) och att jag ska ha mysig nyårsmiddag + dra på fäst på torsdag. 
 
Todelohiiii
 
 
 

Kommentera här: