Blabbeliblabb

 
 
Tjoflöjt!

Är hemma i Sverige igen och livet är back to normal efter julhelgen (sadly enough). Har äntligen fått motivation till att ta tag i mitt skolarbete och har köttat på som ett as med min uppsats till genuskursen under de senaste dagarna. Som jag antagligen skrivit förut är det oerhört ironiskt att kursen jag mest av allt vill läsa är den svåraste att skriva en uppsats i, jag vill rikta in mig på ALLT och har material nog till en C-uppsats lol. Problemet är att jag måste korta ner allting till 6-8 sidor och just nu ser allting ut som total skit i dokumentet.
 
Förhoppningsvis ska det väl lösa sig. Är tyvärr inte en sån där som kan sitta en hel dag från 8 på morgon till 8 på kvällen och bara skriva skriva skriva, jag har en kreativ period från och med att jag vaknar på morgonen till en bit in på eftermiddagen men sedan är det tvärstopp. Jag får liksom inte fram mer, och det kommer inte bli bättre framåt dagen heller, det vet jag. Så just nu är det lite paus i skrivstugan, hå.
 
 
Ungefär såhär ser det ut vid bordet där jag sitter.
 
 
I övrigt såg jag igår på Fejjan en person som skrev att fler behöver bli så kallad god man åt ensamkommande flyktingbarn eftersom det finns alldeles för få och förfrågan är så stor. Läste på om vad det innebär och bestämde mig genast för att ansöka om att bli det, fattar ej varför jag inte gjort det tidigare. Fyllde i massa stuff om mig själv och skickade in, de svarade att det kan ta 1-3 månader innan man får besked eftersom det är många som ansöker nu (vilket i och för sig är en bra grej!), men jag hoppas jag får bli det i alla fall. Känns viktigt.
 
Kopierade informationen från Stockholm stads sida för ansökning om att bli god man/förvaltare:
 
"Som god man åt ett ensamkommande barn hjälper du barn som kommer ensamma till Sverige, utan vårdnadshavare. Det är till stor del ett idellt arbete och ger dig möjligheten att göra skillnad för det enskilda barnet. Ofta innefattar din roll att hjälpa till med ekonomin (söka bidrag, inhandla saker) bevaka rättigheter gentemot andra myndigheter och att föra dennes talan som inte själv klarar det. Du medverkar dessutom på samtal med migrationsverket."
 
Hoppas! Annars håller jag på och söker jobb nu också, känns väl highly relevant eftersom examen är blott ett par veckor bort lol. Är lite halvmotvierad dock, som jag tjatat om under hyfsat lång tid nu är jag mostly sugen på att resa iväg och efter att ha sett hur en vän var i Tel Aviv i Israel blev jag mad sugen på att åka dit. Frågade henne om info och erfarenheter av att vara där och blev om möjligt ännu mer taggad. Hittade skitabilliga resor dit, probs för att det är ett ganska konfliktdrabbat område och inte så många vill åka dit........ Men.... Jag vill! Gotta go somewhere, man.
 
 
 drömmer mä bort till Tel Aviv
 
 
Mitt liv är mystiskt just nu. Jag står inför ~ett nytt skede~ och vet inte riktigt hur jag ska hantera det. Examen (om jag nu blir klar med skolarbetet nån fittans gång), jöbb, Tel Aviv (:-DDDD), bli god man (or should I say god kvinna), skicka in mitt bokmanus till något förlag.... Det sistnämnda känns typ läskigast av allt. Har ju skiten utskriven och klar här hemma och har läst det så många gånger att jag kan det utantill nu, orkar inte mer. Det får bära eller brista.
 
MÅSTE BARA FÅ RÖVA UR VAGNEN! Vilket tyvärr inte är min starkaste sida. Men om jag nu lyckats åstadkomma annat stuff i mitt liv så ska jag väl klara det också. Just nu ser jag mostly fram emot att bae kommer hit om ett tag (ej träffats på en vecka, dör) och att jag ska ha mysig nyårsmiddag + dra på fäst på torsdag. 
 
Todelohiiii
 
 
 

Julbloggy

 
 
Todelihoo i juletider.
 
Dagarna innan jag åkte till Finland för julfirande var jag i Uppis utan dator så det blev inget skrivande då, men nu när alla i familjen lagt sig för att vila efter juldagskäket och jag har en lugn stund över tänkte jag passa på att skriva.
 
Kan börja med att säga att jag haft en fab jul, mysigt att träffa släkten som jag inte ser så ofta och få äta en massa amaze mat (går och ser fram emot julmaten hela året haha). Var i kyrkan på eftermiddagen tillsammans med mamma och fick så äntligen riktig julstämning, lyssnade på julevangeliet och sjöng psalmer (alltid lite svårt att hålla mig för tårar under Härlig är jorden, en av mina favvon). Sen på kvällen kom tomten och knackade på och jag fick väldigt tjusiga julklappar, massa böcker som jag önskat mig och Rituals-produkter och presentkort och myspys. Det var som det brukar vara och det var härligt.
 
 
Och tack tomten för att Kalle sänds via SVT i Finland också <3
 
 
Hade redan innan julafton pratat mycket med mamma och mormor om att min längtan efter att resa bort nu är starkare än någonsin, ser ju med jämna mellanrum på fb och insta hur folk drar iväg till all världens hörn och det riktigt brinner i kroppen på mä att få boka en resa och sticka iväg själv, och efter att jag fick en viss summa pengar på julafton är den där längtan om möjligt ännu starkare för nu kan jag verkligen åka. Sitter och kollar flygtrippar till alla möjliga ställen i världen, hittat hyfsat billiga enkelresor till Bangkok men om jag ska åka till Asien skulle jag gärna vilja ha någon med mig eftersom jag aldrig varit där. Frågade en polare som tidigare uttryckt en önskan att resa bort, och sen blev även mamma sugen på att resa så kanske får med mig något sällskap i slutändan.
 
Huvudsaken är att jag MÅSTE åka någonstans efter examen i januari, annars blir jag knäpp. Har en plan att lämna in det sista skolarbetet, gå på avslutningsgasquen + ceremonin i universitetsaulan och sen ba dra. Vart eller hur länge får man se, men någonstans blir det. Anything för att slippa gå och glo i mörkret och regnet och istället ba chilla på en strand tills det blir någorlunda uthärdligt att befinna sig på hemmaplan igen. Om någon har något amaze resmål den vill dela med sig av, langa på. Annars finner jag nog något snart som känns helt rätt i hjärtat.
 
Så, ja. Annars ser jag fram emot nyårsafton. Ska ha middag hemma hos mig Uppsilon med ett gäng goa vänner + bae, och sedan är vi alla bjudna på fest i Flogsta precis som förra året. Att ha nyårslöften känns lite stressigt men finns ändå en del grejer jag funderat på. Var ute och sprang här om dagen igen efter en alldeles för lång paus och kände att jag vill börja återuppta det igen (varför inte liksom, kommer ändå ingen snö!), och så skulle jag vilja dricka mindre alkohol. Dricker ungefär en gång i veckan i ~festsammanhang~, men då blir det ofta ganska mycket och jag blir bakfull för minsta lilla. Så, när jag väl dricker ska jag dricka mindre. Och inga jävlar shottar haha.
 
Lite funderingar ba. Nu ska jag gå tillbaka till att läsa mitt bokmanus för femtusende gången. Mormor vill läsa men jag är feg som vanligt :-)))))))))))))))
 
Puss och god jull!
 
 
 

Sista tiden av 2015 ba sniglar sig fram

 
 
Todelihooo.
 
Igår skrev en polare till mig och undrade vart min blogg tagit vägen, jag gick in för att kolla och såg till min förskräckelse att den försvunnit och att det stod något om serverfel och tjohej. Skrev till blogg.se och fick snabbt svar om att de inte erbjuder domäner längre (varpå min bloggys namn gått tillbaka till libertine.blogg.se istället för liberfine.se), men så fort jag klickade på en grej så löstes det. Praise the lord-ah!
 
 
bloggy lever igen :-))))))))))))
 
 
Jag meddelade newsen till min polare som så oroligt undrat vart bloggy försvunnit, och fick svaret att hon skulle bli mycket ledsen om jag plötsligt bestämde mig för att stänga ner bloggy for good. Det gjorde mig ändå glad att höra för det här med bloggandet går ju som bekant i perioder (precis som med allting annat jag skriver, ibland vill jag inget hellre än att sitta ner och kötta med mitt bokmanus, ibland orkar jag inte ens öppna dokumentet pga så less på det), att trots att jag inte är så aktiv här nuförtiden så finns det ändå folk som vill läsa.
 
Jag känner att jag har så mycket on my mind nu att bloggy hamnar lite i skymundan (trots att jag nu haft henne i mer än 4 år?!). Jag går och funderar och grubblar på stuff och så blir jag bara typ ännu mer stressad när jag tänker att jag har ännu en grej att fixa, dvs bloggen, men nu kanske jag kan kombinera harvandet och blogga om mina livsfunderingar. Här är vad jag går och funderar på mostly nowadays:
 
 
  • ♥ Min icke-existerande pluggvilja. Ja, jag VEEET att jag brölat om detta nu under flera veckors tid men alltså jag orkar verkligen inte. Nu är jag inne på sista veckan innan jullovet och därmed är basically alla obligatoriska moment i skolan över (har haft nästan alla seminarium och redovisningar och tjosan), MEN i januari kommer ju hemtenta + inlämning av uppsats och jag har gjort ungefär noll procent skolarbete för att förbereda mig inför det. Känns som att hela jag gått i baklås och hittar ingen ork.


  • ♥ Jobb. Var fän ska jag jobba efter examen? Jag hade ju chans på freaking skolkurator på min gamla praktikplats men det slutade med att jag sket i det pga skolan ligger i motsatt riktning mot vart jag vill efter examen. Har fått några förslag från polare i min kurs som säger att det behövs folk på deras jobb men jag är picky och tramsig och vill jobba med andra grejer och ba hmm det kanske kommer ske ett mirakel och så ba får jag det där drömjobbet från ingenstans istället.... Ja jag vet, det är skitlame. Men jag går typ och drar ut på det här i evigheter och det är väl inte riktigt det smartaste. Sticker huvudet i sanden där också.


  • ♥ Boende. As you know har jag planer på att flytta till Estocolmo efter examen, jag känner mig färdig med Uppsala efter alla dessa år även om jag haft amazingly kul i den stan med alla nya och gamla polers (och loverboys öööhöhö) + jag är skitglad att jag är pluggade där och inte Stockholm som har en icke-existerande studentkultur. Det är ba dags att gå vidare liksom, men jag måste ju obvi ha någonstans att bo. Har dykt upp en del erbjudanden under hösten så vet ju att det inte är helt kört, men det är ändå scary att lämna trygga (bostadsrätts)lägenheten i Uppsala och finna något annat på relativt okänd mark.


  • ♥ Mitt bokmanus. Ja, nu fan är det dags att bli klar med den där bokjäveln. Bad ju far skriva ut mitt ca 170 sidor långa manus för ett tag sen och sen dess har jag läst igenom det ett par gånger och rättat och skrivit små kommentarer och grejer jag vill ändra eller ta bort helt etc och det är väldigt intressant och givande - MEN jag är också extremt självkritisk och ba blöö ska någon annan läsa det här? Panik typ. Därför har jag stämt träff med en relativt nyvunnen vän här i veckan som också tycker om att skriva för att helt enkelt diskutera skrivande. Känns bra att få snacka med någon annan som också har drömmar om att ge ut en bok, eller flera.


  • ♥ Resande. En annan grej jag håller på och hetsar upp mig över är att det känns som att "alla" ba reser iväg till ställen hela tiden och ba aa tja nu ska jag bo i Australien ett halvår ha det bra i kalla Sverige bye medan man själv sitter fast med pluggångest och bokmanusångest och julklappsångest (har köpt 0 julklappar hittills, bra) och fan och hans moster. JAG VILL OCKSÅ RESA IVÄG, förut reste jag åtminstone en gång per termin till något annat land om så bara för några dagar och nu har jag på min höjd kommit iväg till Skåne liksom. Har bestämt mig för att släpa med mig bae till Asien någon gång under det kommande året, hittade resor till Bangkok för 1700:- enkelväg och ba hej. Min plan är att jöbba den här våren och åka iväg sen - om jag nu satan kunde bestämma mig för vad jag vill jobba med efter examen eheheheheh :-)))


 spontanreaktion till livet nu
 
 
BRÖÖÖÖL. Allt det här går jag alltså och funderar på och inte undra på att man med jämna mellanrum vill krypa ihop till en boll och rulla iväg i solnedgången pga alla responsibilities som kommer med vuxenlivet och speciellt när man står inför stora förändringar. Känner typ att jag inte orkar ta itu med någonting innan julen eller ens nyår, istället går jag ba och väntar på att det ska bli 2016 så att man på något mystiskt sätt ska få nya powers och ba YO nytt år nu ska jag fixa allt i mitt liv: skolarbete, check! jobb, check! ge ut bok, check! resa till Asien, check! etc. Men vem vet om det faktiskt är precis det jag behöver...? Ett nytt år, en ny start. FY FAN vad klyschigt. Men ändå. Något måste man ju tro på.
 
En positiv grej är iaf att jag var på fezt i lördags och då pratade jag med lite fölk om min starka vilja att jobba med ungdomar som har det svårt och de jag pratade med sa att det verkligen märktes att jag brann för det och att det var bra & viktigt (+ vi snackade om feminism<3). Sen när jag kom ut på balkongen sa två tjejer "vi pratade precis om dig och hur trevlig du är!" och jag squeelade lite av lycka, blev vän med dem på fb och kände glatt jag mejkat some new friends. Sen sa en av baes kompisar att jag är väldigt social och då kände jag att fan, även om många andra grejer i mitt liv är rätt röriga och oklara nu så har jag ialla fall det working out for me. Och det är inte fy skam.
 
Farväl!