Avengersmyspys

 
 
Todelihoo!

Igår släpade jag mig ur min bakiskoma och gick och såg den nya Avengersfilmen because it was time, och jag gillade den truly. Blev som vanligt sprallig när Stan Lee gjorde sin cameo, älskade actionscenerna och satt på helspänn när de olika karaktärerna flög genom luften i slow motion - samtidigt som det var den perfekta mixen av hej-vad-det-går och emotionellt snack mellan varven. PLUS många cheesy oneliners men till den grad att de kunde driva med det själv tihi.
 
 
Och tog en liten toaselfie bara för att 
 
 
Såg ju också den första Avengersfilmen på bio när den kom och blev mycket förtjust, ja faktiskt helt sprallig eftersom jag inte är lika hyped över de olika superhjältefilmerna för sig (utom Spiderman, orginalen med Tobey Maguire, men han är ju then again inte med i Avengersgruppen) men tillsammans blev de amazeballs. Plus Robert Downey Jr, Chris Evans, Chris Hemsworth och Mark Ruffalo i samma film omnomnomn...... Och Scarlett Johansson också, suck! ~
 
Imorgon är det dags för C-uppsatsskrivarvecka (långt ord!) igen, jag och boo har våra två sista intervjuer och ska sedan börja skriva resultatdelen som ska bli basically halva uppsatsen och innehålla, ja, vad vi kom fram till med vår studie helt enkelt. Kandidatexamen hägrar i fjärran.
 
Lev väl, paltar.
Puss
 
 
 

Funderar kring personlighetstyper

 
 
 
Blobelibloo-
 
Jag tänkte på en grej. Har ju skrivit several times att jag blivit rätt intresserad av det där med personlighetstyper enligt MBTI-testet (skrivit mer här) och att det är sköj eftersom man dels lär sig mer om sig själv och hur man fungerar samtidigt som man lär sig mycket om sin partner också, beroende på vad denne har för personlighetstyp.
 
När bae frågade mig för länge sedan om jag gjort MBTI-testet kom det fram att han själv var väldigt inläst på det, och än idag fattar han bra mycket mer om vad exakt de olika bokstäverna i ens kombo står för än jag som bara scrollar vidare och läser beskrivningarna, men vi brukar ändå diskutera väldigt mycket om våra olika typer och varför vi reagerar så olika i somliga situationer. Det kan faktiskt hjälpa till med en hel del grejer när man har ett förhållande.
 
 
- och är totally in löv
 
 
Som jag skrivit förut är jag en ESFP medan bae är en INTP, och när jag läser om hur min typ fungerar i relationer (romantiska dårå) så står det unfortunately ofta om hur våra respektive typer är 'fundamentalt' olika och har svårt att relatera till varandra, och såg även någon gång att vi literally är allra längst ifrån varandra på skalan av vilka typer som är mest kompatibla med varandra........ so that's that. 
 
Någonting ligger det ju i det eftersom bae är en väldigt rationell och logisk person medan alla som har the slightest knowledge of me vet att det är raka motsatsen till mig; jag är ju väldigt känslostyrd och gör saker på impuls, och nu sedan jag fick reda på att jag är en HSP (Highly Sensitive Person) så innebär det ju också att jag är en sån där som har väldigt lätt till tårar men också lätt till översvallande glädje och soul-crushing ilska och känslorna ba flyger hit och dit - i jämförelse med bae som är väldigt lugn och analytisk. Däri ligger den största olikheten mellan oss.
 
 
"Challenging opposites" D:
 
 
Jag gillar dock det där med att INTP:ns styrkor är ESFP:ns svagheter och att man därmed kan lära sig något av det, tänker till exempel att min typ har väldigt svårt att ta kritik och det känner jag ju igen i mig själv, bara jag får the slightest tips eller uppmaning att jag kan göra något på ett bättre sätt så blir jag nedstämd och tycker att jag suger etc, och där tänker jag att jag skulle behöva vara lite mer rationell och att bae kanske skulle kunna lära mig det liksom. Problemet är bara att jag once again har svårt att ta kritik och om bae ska börja lära mig något som jag inte klarar så kommer jag ju bara bli sur på det! Så knepigt.
 
En annan skillnad som finns mellan oss är hur vi kommunicerar. Jag tycker om att prata och säga rakt ut hur mycket I lllooooveeeee hiiiim och squeela och skicka tusen hjärtan i chatten och hålla på, och ibland kan jag få såna kärleksryck att jag ba MÅSTE vara nära honom. Han har ett betydligt mer återhållsamt sätt att visa löv på som bland annat innefattar att det är underförstått att han har feelings for me och att man inte måste prata om det hela tiden. Det förstår jag ju också men ibland är det svårt att relatera till det tankesättet och jag klarar inte riktigt av att se det från det logiska perspektivet och börjar fundera som en vilde runt what it means etc. Kan bli matt av det ibland.
 
 
Relate x 100000 med hennes ledsna fejs när han säger det.
Från Eternal Sunshine of the Spotless Mind.
 
 
Det är också lite lustigt hur vi pratar i vardagligt tal om olika grejer, jag nämner en hel del detaljer och vill veta detaljer ur hans liv och beskriver saker nyanserat och med mycket överdrifter och minspel och tjosan, medan han berättar kort och koncist om grejer, och om han ska ge sig på att berätta något längre är det som att han ofta strugglar med att hitta orden, stannar upp med många "jag vet inte" och ibland bara fastnar helt. Det kan vara lite fascinerande ibland, hur pass lätt eller svårt man har för att sammansätta längre meningar och make a good story. Lite såhär kan det låta från hans sida ibland:
 
 
 
 
Och jag:
 
 
 
:-)
 
 
Nä jag skoja ba, det sista kanske var lite taskigt... Men vi har faktiskt pratat om detta och det var han som skickade den första gifen och sa att det var så han låter, haha. Det kan vara pretty amusing.

 Och ändå. Trots alla de här olikheterna som ibland gör att man blir irriterade och fräser åt varandra så löser det sig alltid i slutändan och saker blir bra igen. Det är ju obviously inte bara ett evigt kämpande för att förstå hur den andra fungerar, vi är lika på många plan också och har en s.k. connection som gjorde att vi blev kära i första taget, och för att en rätt vild tös som jag ska känna att jag vill leva monogamt med någon så krävs det ganska mycket, och det finner jag med den här personen liksom.
 
Jag tänker inte säga något töntigt som ~kärleken övervinner allt~ för det behövs mycket besides that, kommunikation and a shitload of it, men jag är indeed vildsint kär och det är rätt lustigt vad det gör med en. Han är alltid i mina tankar på något sätt och jag tycker han är så fin att jag ibland bara vill rulla ihop mig i en skrutt och bo i hans ficka på heltid. Och jag är varm i magen när jag är med honom which is pretty sweet.
 
 
 
 
LÖÖV, you guys. Fan ska man göra?
 
Puss