Sommar i Finland

 
 
Tjohej!
 
I torsdags tog jag min lilla rosa rullväska och flög iväg till Finland som jag inte besökt på flera månader nu. Hade längtat efter vårt sommarställe något så fruktansvärt så det var verkligen helt amazing att få komma ut i Hangö skärgård och sola, bada, åka båt osv och bli bortskämd av föräldrarna på stugan hihi. Har redan blivit pepparkaksbrun på hela kroppen (äntligen får jag sola naken!) och njuter av att ligga och läsa gamla serietidningar med bara ett tänt ljus till långt in på natten som jag alltid gjort här ute.
 
En annan rolig grej är att min pappa hade en spelning med sitt band här i fredags, och då jag var där och dansade vilt med några kompisar tills svetten bara rann. Efteråt blev det lite efterfest och runt 04.30 var jag på väg tillbaka till landet med mina föräldrar, lagom till soluppgången. Rätt tjusigt!
 
 
 
 ♥
 
 
Men samtidigt är jag ju så himla längtig efter en viss person (som jag inte sett på en vecka vilket känns som år när man är nykär lol) så faktum är att han kommer hit imorgon med flyget tihi. Har inte haft en besökare från Sverige här på väldigt länge och då känns det himla kul att det blir just min gölliga boyfriend som kommer hit för att se hur jag har det, yay!
 
Så det var en liten uppdatering på vad som händer just nu. Jag hoppas ni har en skön sommar också, fellow blogreaders! Och tusen tack för alla fina hälsningar jag fick i samband med det förra inlägget <3
 
PUSS
 
 
 

When I met you in the summer

 
 
 
Hej!

Jag fick en kommentar om att jag måste börja skriva igen, och det ska jag ju definitivt göra. Som ni antagligen har gissat har jag varit i Stockholm under hela förra veckan och kom hem först idag. Egentligen skulle jag dragit hem redan igår, men stack hem till jd istället och sov där en extra natt. Och jag har haft det så sanslöst bra.
 
Förbered er på ett rätt långt inlägg för här äre mycket grejer som ska recappas :-)
 
 
 
 
 
I tisdags åkte jag alltså till Estocolmo och eftersom det var en av de där skitvarma dagarna så drog jag och jd och badade med ett par av hans polare vid Liljeholmskajen, otroligt skönt. Kändes dessutom lite kul att bada mitt inne i stan, här i Uppsala får man ju liksom cykla 40 min ut till Lyssnaängen för att ta ta sig ett dopp hoho.
 
Vi satt även nere vid ett ställe som heter Trekanten (många nya place för mig som inte varit i de här delarna av Stockholm förut haha) och chillade, fotot här nedan är därifrån. Senare kollade vi på fotboll med hans kompisar och det kändes viktigt att bli introducerad för dem eftersom de är part of his crew och jag vill göra ett bra första intryck osv.
 
 
 
 
På onsdagen åkte jag in till stan och gick på Gröna Lund tillsammans med thealou, ello, boo och F. Vi åkte en väldans massa karuseller och bergochdalbanor hit och dit, men due to the fact att det var svinigt varmt (och man inte är 16 år längre lol) så fastnade vi efter ett tag i en bar inne på området och satt där och drack bärs och larvade oss. Pretty sweet det med.
 
 
 
 
 
På kvällen åkte mina bros tillbaka till Uppsala (utom boo som drog till sina päron på Östermalm), och jag tog tunnelbanan till jd. Vi stack iväg och kollade på fotboll igen och hamnade efteråt på nån mystisk klubb och allting avslutades med att vi satt i en park och pratade med folk tills det började bli morgon. Då stack han och jag hem och sov.
 
På torsdagen sov vi mer eller mindre hela dagen och låg och gosade och tokmyste tillsammans. När kvällen kom åkte vi iväg och träffade en av hans bästa kompisar som jag absolut måste träffa och det kändes också viktigt. Det var tänkt att vi skulle vidare efter det, men jag trodde att det skulle bli min sista kväll med jd (eftersom jag skulle sova hos boo under fredagen + lördagen och sen dra hem) så jag sa att hellre ville åka hem just då, vilket ofc var okej.
 
 
→ Och sen hände det grejer ska ni veta. Tidigare under kvällen, när jag hade förklarat att jag ville åka hem eftersom det kanske skulle bli min sista kväll med jd ett tag, så sa en dude "aah du vill vara med din kille" och jag ba ähh jag vet inte om han är min kille ehehe blabla. Började fundera liksom.
 
Så när jag och jd blev ensamma och precis stigit av tunnelbanan vid honom så sa jag det, att folk trodde vi var tillsammans och hur han såg på det. Känslan av lättnad som infann sig när han sa "ja men jag tänker väl att vi typ är ihop" var rätt obeskrivlig. Vi satt ute och rökte ett tag och pratade om past relationships och känslor och grejer och plötsligt klarnade allting.
 
När vi senare låg i sängen med armarna om varandra så kunde jag inte hålla mig, jag bara frågade rakt ut om vi skulle vara tillsammans like fo real.
 
Och han sa ja :-)
 
Jag sa då är du min pojkvän! bara för att vara säker på att jag hört rätt liksom lol, och han sa japp, och du är min flickvän. Sen pussades vi och jag fattade typ inte vad som hänt. Bara sådär så hade jag plötsligt en pojkvän, jag hade gjort ett SERIOUS COMMITMENT till en annan människa.
 
Har inte varit tillsammans med någon sedan jag var 18, och kär har jag inte varit sedan jag råkade trilla dit för exlover under 2012 och han nobbade mig vilket ledde till att jag blev väldigt försiktig och reserverad på den fronten för att aldrig hamna i misären som är obesvarad kärlek igen. Men den här gången gick det inte åt helvete, det gick faktiskt så otroligt jävla skitbra som det bara possibly hade kunnat göra. Oj.
 
Nästa morgon kändes allt som vanligt, fast ändå inte. Plötsligt hade vi liksom en 'label' på oss: vi var tillsammans. Kändes amazeballs. Vi stack iväg och badade, och lite senare gick jag över bron till Tantolunden där vi skulle fira min kompis H:s födelsedag tillsammans med boo och några andra sköna brudar. Där satt vi under större delen av kvällen och drack bärka och glodde på folk, asmys.
 
 
 
 
Efter några timmar drog jag och boo hem till henne eftersom jag skulle sova där inför hennes b-day följande dag, så på lördagen hängde vi hela dagen och gick runt i hennes hemkvarter på Östermalm och pratade. Vi var båda extremt bubbliga och längtiga efter våra respektive boyfriends så mycket snack ägnades åt dem, tills vi beslöt oss för att vi blivit FÖR kärlekskranka och det var dags att göra nåt annat.
 
På kvällen anslöt sig vår älskade kekko från Åkersberga och the krök could begin, har verkligen saknat ett good old socionomkärringskrök som det inte blivit nu på ett bra tag sedan alla drog hem över sommaren. Vi hinkade vin på boo:s balkong och tog sen bussen till klubben Sommar där vi träffade några fler vänner och dansade tills svetten rann, var otroligt kul  - och speciellt för mig som aldrig varit ute på klubb i Stockholm förut.
 
 
 
 
Lite senare undrade jd om vi ville komma till Söder och hänga med honom och hans vänner, så vi hoppade på tuben dit men stannade bara ett tag eftersom vi var rätt fulla och slitna vid det laget. Åkte hem till boo och sov där igen, och på söndagen bakischillade vi ett tag och sedan stack jag tillbaka till honom. Såg fotbollsmatchen med hans vänner (som jag vid det här laget blivit rätt avslappnad med, skönt) och gick sen hem tillsammans.
 
På måndagen, det vill säga idag, kände jag mig rätt ledsen över att vi skulle skiljas men jag behövde verkligen åka tillbaka till Uppis för att packa (drar till Finland på torsdag) och jobba två dagar osv. Vi gick under ett paraply till tunnelbanestationen och pussades hejdå i regnet, hade svårt att släppa honom men eventually åkte jag iväg till centralen - och nu är jag tillbaks hemma efter nästa en vecka annorstädes. Som har varit helt perfekt.
 
Så mycket av det som har hänt under de här dagarna kommer jag minnas för en lång, lång tid framöver kan ni tro. Dels allt roligt jag gjort med mina kompisar såklart, men även alla grejer som hänt med jd - som t.ex. när jag kom hem till honom igår och vi låg och käkade jordgubbar i sängen och jag svettades som en tok pga gått snabbt och han skrattade och retades med mig för det och vi låg vakna till kl 05 och han härmade finlandssvenska och vi skrek av skratt och höll på. Känner mig så genuint lycklig liksom.
 
Jag är så jävla glad att jag lärde känna den här killen att jag inte riktigt vet hur jag ska beskriva det, jag som annars aldrig brukar ha speciellt svårt att hitta orden hehe. Jag mår så bra med honom, är så nöjd och lycklig och varm i magen, och tycker han är den finaste människan på jorden. Kunde aldrig in a million years tro att jag skulle hamna i ett kärleksförhållande under sommaren 2014, men jag blev kär och jag kan inte hjälpa det.
 
Och jag vill inte hjälpa det heller för det här är fanimig något av det bästa som hänt mig på länge.
 
 
 
PUSS!
 
 

Personlighetstest: ESFP

 
 
 
Tjo!

Igår blev jag tipsad att göra det s.k. MBTI-personlighetstestet för att se vad man har för personlighet (av 16 möjliga kombinationer) och resultatet var väldigt spännande - man svarade bara på 70 frågor om sig själv med endast ja/nej-möjligheter och ändå stämde så många saker. Gör testet du med om du orkar, lovar att det kommer bli åtminstone lite intressant att läsa efteråt.
 
 
  
Här är för övrigt en bild från idag när jag och thealou cyklade i 40 min för att få bada.
 
 
Jag fick personlighetstypen ESFP vilket står för Extraverted Sensing Feeling Perceiving. Det innebär bl.a. att jag är en spontan, optimistisk person som lever mycket i nuet och inte är så mycket för teoretiskt lärande, framtidsplanering och konsekvenstänkande. Andra kännetecken är att man är väldigt emotionell och känslostyrd och har problem att tänka rationellt och logiskt, vilket ju (tyvärr) också stämmer in bra på mig.
 
Andra grejer som stämde var att ESFP-personer älskar att hosta partyn och sociala event där man kan underhålla andra och vara the center of attention med tossiga spex och tramsanden. Min typ bondar apparently också snabbt med djur och småbarn (visar ju sig i att jag jobbat med kids sen jag var 14 typ) och att jag gillar att samla på pretty things och ordna saker tjusigt omkring mig.
 
Vidare på den emotionella biten stod det att min typ är varm och generös mot vänner och snabbt behandlar nya människor i sin närhet som gamla polare (true), MEN att om någon skulle råka vara elak eller dryg mot en så kommer man ihåg det forever och har svårt att släppa det djupa ogillandet och the secret judging (också väldigt true). 
 
Som emotionell personlighetstyp känner jag också mycket för andra människor och är alltid concerned about hur folk mår (jag suger fan åt mig andra människors ledsamhet som en svamp, t.o.m. om jag bara ser en film där någon är sadface så börjar jag själv gråta) och ser direkt om någon är nere osv. Är även bättre på att lyssna på och trösta folk som mår dåligt än att ge riktiga, konkreta råd eftersom jag har svårt med framtidsplanering och det teoretiska tänkandet.
 
Avslutningsvis stod det att min personlighetstyp passar i karriärer där vi får använda våra s.k. people-skills och där man kan göra om idéer till mer strukturerad format. Låter som att jag valt helt rätt utbildning då, yay!
 
 
 
Här är de andra personlighetstyperna förresten.
Min är den lilla gubben med hatt framför en mikrofon :-)
 
 

 
 
När jag klickade vidare kom jag även in på hur jag är rent relationsmässigt, vilket of course också var otroligt intressant att läsa. Tydligen är min typ väldigt 'bubbly' och intensiv, tycker om att spendera så mycket tid som möjligt tillsammans med den eventuella partnern och hittar gärna på nya, roliga saker hela tiden och kan prata om allting utan att det känns awkward (true).
 
Det stod även att människor med min personlighetstyp är väldigt sexuella i sin natur och känner mycket nyfiken- och tillgivenhet, och därför gärna delar sköna sexuella erfarenheter med en partner som är lika open-minded som en själv (och det här antar jag att ni vet stämmer in på mig haha). Mitt stjärntecken Skorpionen står också för samma sak; man känner stark passion och lust och har gärna mycket sexytime hela tiden. Nice!
 
 
→ HOWEVER så kände jag också igen mig i några mindre trevliga karaktärsdrag som kännetecknar den här personlighetstypen: nämligen att jag fäster mig vid personer väldigt snabbt och upplever överväldigande passion för att sedan upptäcka att allting fejdat iväg efter bara en vecka eller nåt. Det är konsekvensen av att ständigt vara på jakt efter nya erfarenheter och bara kunna leva för stunden liksom.
 
Eftersom den här typen inte är så förtjust i framtidsplanering och long-term-plans så har man dessutom svårt att lova personer saker (exempelvis monogami) och göra serious commitments och settle down osv. Vi är också noga med den sociala statusen och hur andra människor ser på våra förhållanden, vilket självklart blir förödande i längden, samt extremt svårt att ta kritik utan att uppfatta det som en personlig attack istället för att se den eventuella bakomliggande logiken.
 
 
 
Relaterar till allt men det är väl lite sådär.
 
 
Det här var extremt intressant att läsa eftersom det hjälper en förstå varför man är på ett visst sätt och hur man ska hantera somliga situationer. Nu vet jag t.ex. att det dessvärre ingår i min personlighet som ESFP att fucka upp relationer för att jag tröttnar för snabbt samt börjar överanalysera vad andra tycker om den jag gillar, och det här har hänt alldeles för många gånger utan att jag kunnat förklara varför jag beter mig så douchigt. Tills nu.
 
(Ett av de främsta exemplen på detta är ju när relationen till min gamla kompis A2 gick i graven. Allting var så härligt och kul tillsammans med honom - tills han sa någonting som jag inte tyckte om och jag direkt svarade med något drygt varpå han sa att jag måste lära mig kontrollera mina impulser varpå jag blev ännu argare osv. Kunde inte ta kritiken rent objektivt utan fuckade ur helt och såhär i efterhand hatar jag mig själv för det. Truly.)
 
I och med detta har det varit en otroligt bra erfarenhet att göra det här personlighetstestet, eftersom jag fått reda på så himla mycket nya grejer om mig själv som kan komma att bli rent life-changing och för att jag insett att det finns karaktärsdrag hos mig som jag verkligen vill, och måste, ändra på för att kunna bli en mer stabil person.
 
Speciellt eftersom jag är kär i någon just nu och inte vill förstöra det for the fucking love of god.