JUST GIRLY THINGS

 
 
Höahöahöa.
 
Igår postade jag ju den där Just Girly Things-parodin på helt tossiga grejer som tjejer antas göra som inte heelt går i enlighet med originalet och som fick mig att skratta gott ett antal gånger.
 
 
klassiker
 
 
I samband med detta kom jag på några grejer från mitt eget liv som antagligen skulle passa väldigt fint in i just-girly-things-tumblrn eftersom de är så ofantligt mysiga och gölliga... eller nåt.
 
Exempelvis
 
1. Kolla på den urtjusiga bilden av Justin Bieber som du har som bakgrundsbild på datorn fast du är 21 år och flåsande viska fram "you're my boyfriend now"
 
2. Ta tag i ditt magfett och skaka runt det och ba BLARAGAHAHGA
 
3. Mim-sjunga överdrivet dramatiskt till Rolling Stones när du är ute och cyklar trots att alla ba wtf
 
4. Stå vid kylskåpet och äta ost direkt ur förpackningen som att det inte fanns någon morgondag
 
5. Fisa jättehögt på balkongen för att märka tre sekunder senare att det sitter någon på våningen under
 
 
tihi can't help att jag är så överdrivet girly ♥♥♥
 
 
 
 
jag vette fan
 
 

Tumblr: Hiroo Isono

 
 
Oii!

Nu har jag hittat en ny tumblrgrej jag måste posta. Det är Hiroo Isono (hemsida här) som ritar otroligt tjusiga landskap och skogs/djungelmiljöer. Brukar ju vanligtvis posta illustrationer på coola fantasykaraktärer, men de här bilderna var så himla vackra att de måste få vara med.
 
 
 
Jag vill vara där.
Like now.
 
bye
 
 
 

En otaku back in the days

 
 
Wei!

Som en del av er kanske vet är jag extremt förtjust i serier av olika slag, och då menar jag ej tv-serier utan sådana man läser. Några favoriter är ju naturligtvis Zelda-böckerna av Lina Neidestam, samt hela Valhallsagan som är den nordiska mytologin i tecknad form. Kan sitta och läsa sånt där i timmar, fett med good times.
 
 
 
So true.
 
However, när jag var lite yngre läste jag väldigt mycket manga i samband med att tidningen Manga Mania börjat ges ut i Sverige och det var verkligen min one true passion for quite some time - tror jag köpte böcker för sammanlagt nästan tiotusen spänn under årens lopp lol.
 
Den här enorma samlingen ligger nu gömd någonstans hemma hos mina päron eftersom jag inte kunde släpa med mig skiten när jag flyttade, men it will always have a special place in my heart: dels för att jag lärde mig mycket om den japanska kulturen och språket på det viset, men mest för att det är helt amazing illustrationer och historier.
 
Och precis som med vilka andra berättelser som helst så fäster man sig mycket vid karaktärerna och "måste" veta hur det går för dem. En manga som fortfarande inte färdigställts och som jag läser än idag är klassikern Naruto, som antagligen en del hört om. Skillnaden är bara att den går att läsa på nätet nu och att man inte behöva köpa böckerna (mvh över 600 kapitel senare)...
 
 
Det är ju dock inte samma sak att sitta och läsa framför en datorskärm som att ha den riktiga boken med alla sina tjusiga illustrationer rakt i handen, så idag var jag inne på Seriezonen här i Uppsala och letade efter nån soft manga att ta med mig hem och läsa med en kopp te vid sidan.
 
Efter mycket lurkande (i swear att jag kollade på typ allting där inne, älskar att vara omgiven av böcker) hittade jag den gamla goingen Chobits. Some of you kanske har läst den, jag vet inte, men det är en av mina favvo-mangas of all time och även om jag vet hur den slutar, så kunde jag inte låta bli att köpa en specialversion med de första fyra böckerna combined to one. Mycket för nostalgins skull.
 
 
Amo el estilo de Freya *-*

https://www.facebook.com/clampworld
 
Läste den för första gången i högstadiet, dvs rätt många år sen.
 
 
En liten bit av mig är helt enkelt fortfarande en tössig manganörd och jag kan ej låta bli att köpa random böcker då och då, och idag fick det helt enkelt bli Chobits. Det är en fin, väldigt mystisk historia (illustrerad av ett gäng tjejer!) och jag kommer ihåg hur exciting det var att läsa den sista boken för att äntligen få reda på hur det skulle sluta, mehe.
 
 
Och ja. I likhet med de flesta mangorna så innehåller den rätt många erotiska inslag, som however är quite oskyldiga i jämförelse med de riktiga hentai-versionerna jag hittade på nätet thanks to tumblr. Inte för att jag letade (honestly), men de dök upp när jag sökte efter bilderna här ovanför. Så nu vet jag vad jag ska göra ikväll lol.
 
 
Det är rätt välillustrerad hentai tbh...
 
FARVÄL