Den klassiska årskrönikan

 
 
 
Yuhuu.
 
Som ingen har missat är det årets sista dag idag och vad passar väl då bättre än en liten årslista över stuff som hänt under 2014. Rent spontant känner jag att det varit ett toppenår, mestadels har det hänt asgöttiga grejer och jag kan inte komma på särskilt mycket som varit jobbigt eller så (till skillnad från exempelvis 2012 som jag förknippar med separationsångest och heartbreak lol).
 
Anyway! Här kommer den, listfan. Lite hastigt ihopslängd för mina gäster kommer om ett tag och jag måste fixa mig, men jag hoppas att den är lite kul i alla fall. 
 
 
 
Januari: Det nya året firades in med samma gäng som vi ska fira med ikväll, dvs gamla hederliga grabbarna grus. Vi var ute i en festlokal i Lurbo och jag hånglade med kepsis bakom nåt skjul haha. Ett minne från den kvällen som jag och boo brukar skratta åt är att jag i något skede sa "nä nu ska jag inte dricka mer!" och dramatiskt slängde in mitt plastglas i skogen, och literally två minuter senare hittade boo mig med ett nytt glas i handen.
 
I övrigt försökte jag bli vegetarian, men det gick lite sådär va. Feministpeppen var desto starkare och jag slutade raka mig under armarna ett tag. Slutligen så gästbloggade min gymnasiekompis Q här och skrev ett inlägg om penetrationsnormen som blev väldigt uppskattat och var fantastiskt bra skrivet. Hade mycket tankar kring frivillig barnlöshet och står fortfarande fast vid att jag inte nu heller är speciellt sugen på att vara gravid och klämma ut en bäbb.
 
 
 
 
Och ja, sen kom ju min senaste och största tatuering också.
 
 
Februari: Gökade en del med kepsis om jag inte missminner mig. Banana fyllde 25 år och vi fixade fet överraskningsfest för'na, det var krökigt värre. Var en sväng till Finland och hade lite feministiska funderingar på krogen samt träffade en av mina bästa vänner därifrån, T.
 
Skrev ett långt sexrelaterat inlägg på förfrågan om man ska säga till en eventuell partner i förväg att man inte är så erfaren och hur man ska hantera det, kan läsas här, och skickade även in ett bidrag till Fittjournalens sexantologi som blir till en riktig bok i vår, wii. Fick även igång min gamla mobil från gymnasietiden och hittade en jävla massa härliga bilder från den tiden då krök, killar och knull var nytt och spännande och man bara var en liten tramsig tös.
 
Mars: Runt den här tiden började jag hänga mycket med ello och så småningom blev vi riktigt goda vänner, vilket vi är än idag och vilket jag tror vi kommer vara länge, länge. Under nåt av alla våra häng diskuterade vi allt trams man gjort för att imponera på killar och jag tycker jag summerade mina pinsamheter rätt bra här
 
April: Var och hälsade på Thealou nere i Linköping och hade brutalkul, samt inledde en kort relation med en ny lover som jag träffade ett tag (det hela rann eventually ut i sanden, men för ett tag sedan stötte på honom på tunnelbanan av en slump och det fanns inga hard feelings). Jag och tjejerna åkte till Berlin för första gången och konstaterade att trots att vi var åtta bruds på resa kunde vi hålla reda på varandra och styra upp skit. Det var en fantastisk resa och jag antar att det är såhär det känns att veta vilka man kommer vara kompis med hela livet.
 
Sen kom VÄRLDENS BÄSTA VALBORG. Har fanimig aldrig haft så kul. Champagnefrukost hos ello, gött häng i Ekonomikumparken med alla sina närmsta vänner och massa randoms, fet fest hos nyss sagda ello igen på kvällen och sen cyklade jag i snöstormen till min dåvarande loverboy och gökade mitt i natten. Det var perfekt.
 
 
 
 
Maj: Röstade i EU-valet på Fi såklart och kollade på mycket dokumentärer. Jag kom i kontakt med bae för första gången, och i slutet av månaden sågs vi för första gången irl. Började fundera på om jag var kär och den känslan hängde kvar under de följande veckorna också i takt med att vi började hänga alltmer med varandra, flera dagar i sträck.
 
Juni: Vi skrev den sista tentan för terminen och firade in sommarlovet med en redig krökarkväll på Snerikes. Jag hade två RFSU-skolpass på ett högstadium i stan, såg One Direction live på Friends arena och allting kändes asbra. Fotbolls-VM drog igång och man träffades och kollade tillsammans antingen hemma hos någon eller på krogen. Tyskland vann inte helt oväntat, men jag hejade ju egentligen på Holland... 
 
Juli: Den elfte juli blev jag och bae officiellt tillsammans och jag svimmade av lycka. Hade väl aldrig kunnat tro att någon jag träffade av en ren slump blott ett par månader senare skulle bli min pojkvän, men så kan det gå när man blir kär. Bloggandet avstannade en hel del eftersom jag tillbringade två veckor i sträck ute i den finska skärgården med den nyvunna kärleken.
 
 
 


Augusti: Sommaren fortskred och jag tillbringade många härliga dagar ute på landet och hade det även lika roligt när jag kom tillbaka till Uppsala igen. En stor överraskning var att min gamla bästa killkompis A2 skrev till mig (efter att vi inte setts på över ett år) och vi började prata igen, och även om saker och ting aldrig kan bli som de var back in the days så är jag ändå otroligt glad över att vi åtminstone har lite kontakt nu och att han precis som jag känner att vi ändå inte vill sluta prata med varandra helt.
 
September: PRAKTIKEN BÖRJADE! Som antagligen ingen missat gjorde jag min prakke på en högstadieskola en bit utanför Uppsala som skolkurator och fy fan vad mycket jag har lärt mig under de här månaderna. Vill bara bli klar med examen som man får börja jobba någon gång, this is what I was born to do.
 
Oktober: Födelsedagsmånad! Jag fyllde 22 och hade en jävlarns halloweenfest i min korridor, som även blev den sista festen jag någonsin hade där eftersom jag kort därefter fick reda på att mina päron skulle flytta till Stockholm och jag och brorsan skulle få deras lägenhet i Luthagen. Det var därmed början till slutet på en era; eran i studentkorridor dvs. Var även nere i Lund en sväng och hälsade på M som jag tycker så ofantligt mycket om.
 
 
 
Hade ett jävligt bra skolpass på ett gymnasium också.
 
 
November: Jag och tjejerna åkte till Köpenhamn och vildade loss, och på nåt sjukt sätt hamnade vi i vår första barfight och läget var allmänt kaos. Men förutom det var det en extremt rolig resa och ett skönt avbrott i den annars så gråa novembervardagen.
 
En oväntad grej som hände var också att en alltför bekant fejja hörde av sig helt oväntat och gav mig en del att fundera på. Åtminstone till en början. När jag funderat klart insåg jag att det faktiskt inte fanns mycket mer att säga om honom, det har gått så lång tid att minnet av honom börjat blekna och det finns absolut 0% känslor kvar i mig för honom, så JÄVLA skönt. Dessutom kändes det som ett bra avslut när han sa att han visste vilket "mongo" han varit senast vi pratade och därmed erkände att han burit sig åt som en douchebag, och att jag fick chansen att säga att jag inte är arg längre för det är jag inte. Jag är fri.
 
December: Föräldrarna flyttade så till slut till Odenplan i Stockholm och jag tog alla mina grejer och flyttade tillbaka till lägenheten i Luthagen, och so far har det gått alldeles utmärkt och jag trivs som fan här. Julen firades i Finland och var otroligt mysig som vanligt, och jag och bae har varit tillsammans i ett halvår snart och jag har aldrig varit kärare.
 
 

 
Så, ja. 2014 har varit ett jävligt fett år. Har börjat hänga med ello och alla hennes kompisar som även blivit mina vänner nu, har träffat kärleken i mitt liv och blivit introducerad till hans polare också, har gjort min praktik och har bara ett år kvar till examen nu, och har varit allmänt feministpeppig. Och boo och socionomtjejerna har funnits vid min sida hela tiden. 2015 kan bara bli bra :-)
 
PUSS på er och gott nytt år, tack för att ni hängt med under den här tiden!
 
 
 
 

fräsch pingla

 
 
 
Skillnaden på bilder du snappar till din pojkvän......
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.... och bilder du snappar till dina närmaste tjejkompisar.
 
 
 
 
 
:-) puss
 

Känner some good old feministrage

 
 
Yööö.
 
Kände mig arg var tvungen att skriva av mig lite. Kollade nyss på Historieätarna som vanligt, avsnittet då de är i den Oscarianska eran dvs sent 1800-tal fram till sekelskiftet. Det var obvi intressant att se hur saker och ting gick till på den tiden i och med industrialismen och sådär, men samtidigt blev jag ju så oerhört förbannad över kvinnornas situation (as always).
 
Först provade programledarna på att vara överklass och där var det väl inte mycket att hurra för. Inklämd i korsett och utan chans att någonsin komma till tals, och när man var tonåring giftes man bort till en mycket äldre man för att gå runt hemma och glo hela dagarna medan han arbetade. Föddes man istället på landet var man brutalfattig, hade ca 10 ungar att ta hand om och åt gröt morgon, middag och kväll. Eller så var man prostituerad och "kunde inte bli gravid" så blev man preggo fick man lämna ungen till ett barnhus eller på någon vind för att dö. Yes.
 
Och jag blir bara så pissed. Självklart har jag, precis som alla andra som läst åtminstone lite historia, alltid vetat att det var såhär det såg ut för kvinnorna back in the days, men det blir ändå så otroligt tydligt när man får se det gestaltas på det här viset i ett tv-program (även om det också skojas mycket). En del kanske tycker det är onödigt att sitta och rage:a över hur samhället såg ut för så länge sedan, men vi har inte ens haft rösträtt i 100 år i det här landet och hade jag råkat födas vid det förra århundradets början hade något av nyss nämnda alternativ varit mitt liv och enda framtid.
 
Det är faktiskt ganska läskigt when you think about it, hur lite man faktiskt var värd som kvinna på den tiden (eller ända sedan tidens begynnelse typ) och hur det fortfarande ser likadant ut på många platser i världen. Det är en tung insikt när man förstår hur mycket man systematiskt nedvärderas för sitt köns skull, och man kan inte låta bli att undra hur mycket som fortfarande hade sett likadant ut om inte så många modiga kvinnor under tidernas gång protesterat och krävt lika rättigheter som vi kan åtnjuta idag. För inte fan hade männen sett till att det hände direkt lol.
 
 
33 Feminist GIFs You Need In Your Life
 
 
Att bli feminist är fanimig det bästa som hänt mig ♥