Jag är lättroad :-)

 
 
The stuff man hittar på internet, alltså!
 
Idag var jag inne och surfade på forumet Reddit som vanligt, och upptäckte då subredditen Sweddit - dvs en hel sida tillägnad Sverige och stuff som händer här. I listan på hot topics fann jag "Om filmerna var svenska", vilket visade sig vara en lista på kända filmer med (mer eller mindre sanna....) svenska filmtitlar.
 
Dog lite.
 
 
Sånt här gör mig så flamsigt glad.
 
 
Kan verkligen rekommendera Reddit i allmänhet för alla som vill kill some time och lalla runt på the interwebz ett tag. Där finns truly forum för allting, och mina favvon är alla spökhistorier som jag sitter och skrämmer upp mig själv med om nätterna....
 
Finns även mycket porr om någon skulle vara intresserad av det huehuehuehue
 
Puss :-)
 
 

Tumblr-godis

 
 
Myuuu!
 
När jag tidigare surfade tumblr i jakt på pics till filmen jag nyss recenserade, så stumblade jag upon kontot All kinds of cool shit. Hittade så mycket balla grejer där att jag bara måste dela med mig.
 
 
 
De tre huvudpersonerna från min favoritfilm of all times.
 
 
So much amaze. Kanske något att följa för er andra som också tumblar? :-)
 
 

Filmtips: The Grand Budapest Hotel

 
 
Todeliflöjt!

Ikväll slet jag mig ur min bakiskoma för att gå på på bio med min lilla mamma som länge velat se Wes Andersons nya rulle The Grand Budapest Hotel (2014). Jag kommer ihåg att jag blev intresserad av filmen redan när postern dök upp på imdb första gången, och eftersom jag älskade Andersons tidigare film Moonrise Kingdom så hade jag väldigt höga förhoppningar på denna.
 
 
 
 
Och jag blev sannerligen inte besviken. Filmen var precis så artsy, mystisk och lurig som Andersons filmer brukar vara, och innehöll dessutom flera av mina favoritskådisar (Ralph Fiennes i huvudrollen, men även Edward Norton, Adrian Brody samt många andra). Miljöerna var fantastiska, skådisarna extraordinära och handlingen helt outrageous.
 
Storyn kretsar kring berättelsen om hotelldörrvakten Gustave H och allting han råkade ut för under tiden i början av första världskriget. När han får ärva en ovärderlig tavla av sina 84 år gamla (!) älskarinna tar det hus i helvete eftersom damens släkt också vill lägga vantarna på arvet, varpå allting snurrar iväg på en helt tossig resa som tar huvudpersonerna hit och dit i de snötäckta fjällen.

Många random wtf-moments ("did you just throw my cat out of the window?"), en del hemskheter, mycket skratt och känslor och ett lätt vemodigt slut. Just the way I like it. Kände mig aldrig uttråkad eller cringe:ig under filmens gång, och skulle därför vilja rekommendera den som pure högklassig underhållning. En film som verkligen skiljer sig från de andra massproducerade Hollywood-klichéerna.
 
 
 
 
Göra era sinnen en tjänst och se detta mästerverk, vetja!