Blondie rullar vidare

 
 
Haha!
 
Jag hittade en gammal webcambild på morsans laptop som jag tagit för aslänge sen. Som ni kan se sitter jag och spexar med en sliten blond peruk vi har hemma och tycker det är lustigt som få. 
 
 
TIHI så tokigt, alltså!
 
 
Föga anade jag... att jag nästan ett år senare skulle se ut så på riktigt!
 
 
Snygg underifrån-bild 8D
 
Det här är så jävla lol att jag tror jag skiter ner mig. Kunde inte riktigt fatta det när jag vaknade imorse, ba vad fäään äre för fel på mitt hår? Nu börjar jag dock vänja mig lite och det känns inte lika horribelt som igår när katastrofen inträffade. Hade lite förfest med some polers på min balkong och då var jag rädd att alla skulle MOBBAS men alla ba äh det såg värre ut på Facebook osv. Make the best of the situation, som Eric Clapton sjunger.
 
Dessutom var vi ju på studentskiva igår. Det. Var. ASKUL! Har lite bilder men lägger upp dem när jag är hemma. Ikväll ska jag krauka igen med TFG, blir ingen utgång dock för jag är lite tröttis. Men umgås gör man ju gärna.
 
HARE

Birdie 23

 
 
JAG ÄR HEMMA IGEN!
 
 
Har varit på storlan om någon nu missat det.
 
Eller för att vara ärlig: halv tolv var jag tillbaka på Studentvägen, men då hade jag bara energi till att släpa in mina saker på rummet och sedan däcka i sängen. Hade som alltid dygnat under den sista natten och därmed inte sovit på ca 24 timmar. Nu är klockan sju på kvällen och jag planerar inte att röra mig ur sängen alls, hah.
 
MEN! Vilket fantastiskt Birdie det har varit i år. 20-årsjubileum för lanet och treårsjubileum för mig. Jag har haft så otroligt roligt och även om jag mot slutet var så trött att jag såg suddigt känns det lite vemodigt att det är över. Man väntar och längtar så länge, och sen är det lycka i ~4 dagar och sen är det SLUT. Håhåjaja.
 
En liten redogörelse för vad som hände under de här dagarna på Uppsalas största lan ska jag göra. Note; I år åkte jag med min expojkvän och hans polare som även är mina goda vänner, det var även dem jag åkte med 2011. Förra året (2012) var jag där med några andra kompisar från John Bauer-gymnasiet.
 
 
Let it begin!
 

 
1. Torsdagen
 
Jag steg upp runt 8 för att packa klart de sista sakerna så att jag var beredd när skjuts kom (min expojkväns föräldrar skulle köra). Vi tog oss ut till Allianshallen där lanet hölls och folk hade redan börjat strömma in i lokalen med sina datorer, skärmar, stolar, plattor med energidryck osv. Som vanligt var det en övervägande majoritet av killar (kanske ~20 pers av lanets 800 deltagare var tjejer) men who cares. 
 
Vi riggade upp datorerna och sprang iväg till Coop för att handla förnödenheter, sedan var det bara att rusha tillbaka inför nedsläckningen. Nedräkningen började och 13.37 släcktes lamporna i den enorma lokalen och LANET VAR IGÅNG. Stämningen, alltså... Wow.
 
Jag spelade mitt älskade The Sims 2 som vanligt, det har jag gjort på alla lan jag varit på och har mitt favorit-neighborhood som jag pysslar med (har installerat flera expansionspaket och laddat ner olika mods för att spica upp det lite). Man kan ju fråga sig varför jag spelar sånt på lan, men det är mitt favoritspel of all times och på lan är det ju dessutom okej att sitta och lira 12 timmar i sträck, det skulle jag aldrig kunna göra ute i "verkligheten". Så därför.
 
De flesta av mina polare spelade som vanligt League of Legends, och min expojkvän försökte även lära mig lite. Tacka fan för hans tålamod alltså, jag yrade omkring som en vilde och kastade spells hit och dit och sprang rakt in i fiendelägret och what not. Men roligt var det, förstår varför många blivit så hooked.
 
Vi spelade även den gamla klassikern Day of Defeat, precis som förra gången vi var på lan tillsammans. Jag märkte till min förtjusning att jag blivit lite stadigare på handen och hade lättare att göra många saker samtidigt i spelet: ducka, kika fram bakom en kant, sikta, skjuta, gömma mig, osv. Det var asballt.

Kollade även klart de sista avsnitten av True Blood säsong 5, nu kan jag bara vänta på sexan. Bäääst.
 
 
Grabbarna grus på rad.
Vi satt längst mot väggen och hade massa space, skönt.
 
Runt två på natten drog vi för att sova på IT-gymnasiet. Vi blev tilldelade ett klassrum, slängde ner madrasserna och sov. Jag vaknade någon gång på morgonen av att det var så otroligt dålig luft i rummet, gick fan inte att andas. Det var liksom 30 svettiga, snarkande karlar i ett litet klassrum, luktade röööv så jag typ låg och andades i min filt som en sorts provisorisk gasmask. Smällar man får ta.

När alla vaknat drog vi tillbaka och fortsatte gejma. Jag duschade och käkade frukost och därmed var fredagen igång.
 
2. Fredagen
 
Dagarna flyter in i varandra men vad jag vet så spelade vi som vanligt under fredagen. Expojkvännen skulle in till stan på ett ärende så han försvann, jag och två andra gick iväg till Coop och handlade igen. Det var skönt att komma ut och röra på sig lite, redan nu började man må lite skumt av timme efter timme framför datorn. Vi var även en sväng till IKEA senare för att käka real food, och i något skede kollade vi på en match i LoL-turneringen på de stora skärmarna.
 
När natten började krypa inpå var jag mer än lovligt trött och ville bara gå och lägga mig. Sov på en madrass vid väggen, men det var ajabaja och jag blev hänvisad till sovsalarna istället. Kanske lika bra, musiken dunkade ändå så högt där inne...
 
Dock kände jag att jag inte orkade vänta på att någon skulle komma och hjälpa mig bära saker så jag tog en taxi hem, lol. Var så sjukt trött och hela kroppen gjorde ont (jag är förkyld dessutom), och när jag blir tillräckligt cranky så tar jag till drastiska åtgärder. En taxi hem vad var jag behövde precis då. Däckade i princip så fort jag kommit innanför dörren, det var skönt att få sova i egen säng och vaknade helt utvilad nästa dag.
 
3. Lördagen
 
Jag vaknade alltså hemma, gjorde mig i ordning i lugn och ro och tog sedan bussen tillbaks till Allianshallen. Det var kul att se alla igen, och tja, vad kan jag säga, spelandet fortsatte as usual. N som satt på min högra sida brölade konstant "VI SKA HA KUUUUL" och kommenterade grejer angående mitt Sims, jag tjöt av skratt och hade det så jävla gött. Min lilla lan-familj, liksom.
 
Senare var jag, M, J och N ute och hoppade i hoppborgen på gården, vi bara rusade rakt in och flög omkring utan kontroll. N vrålade "VI SKA HA SÅ JÄVLA KUUUUL" och J fastnade och jag avled. Och ja, det kanske kan tilläggas, förutom allt dataspelande finns det en massa andra aktiviteter på Birdie: arkad- och dansmaskiner, en sån där "mechanic bull" man rider på, human football, pingis, osv. Plus lekar, och turneringar i ALLT. Det finns alltid något att göra.
 
 
Fuck yeah.
 
Nåja. Det här var sista natten så det var ju givet att man skulle dygna. Jag hinkade cola som jag vet inte vad, provade även den där Volt-drycken och var smått hysterisk ett tag. Det märktes inte när man satt ner vid datorn och spelade, men när man gick ut för att t.ex. röka märkte man hur uppskruvad man var. Fränt. Eller nåt.
 
Men dygnade gjorde vi. Runt ett, halv två kollade jag på demo-tävlingen vid scenen, coola bidrag. Det blev även någon sorts kollektiv allsång, crew lade på låtar med Backstreet Boys och ABBA och hela salen sjöng med. Dessutom skrek de det sedvanliga "ALLEEEEZ!", varpå hela salen svarade samma sak. Mäktigt.
 
Och på tal om att skrika saker! Förut skrek ju alla "HENKE!" (börjar med att någon ropar det, slutar med att alla vrålar hysteriskt), det hängde kvar i år men blev senare ersatt av en annan sak. Folk som vann/förlorade matcher i olika spel brölade överdrivet hysteriskt och nu började även utomstående haka på det, till slut satt alla och ba "UÄÄÄÄUUUUHHH!!!!" och gjorde diverse ljud (några killar imiterade apor). Allting spårade ur, men det var så jävla roligt. Vet hur sjukt det låter, men fan, vad ska jag säga... Det hör till Birdie.
 
Oh, well. Stängde av Sims någon gång runt fyra på natten, laddade ner Disney's Aladdin och satt och pratade med folk. Träffade även några andra jag känner när jag var ute och rökte, ännu en mysig grej med Birdie, att man återförenas med gamla polare!
 
Sen började alla säcka ihop.
 
 
Killarna somnade framför Futurama.
 
4. Söndagen
 
Och så var sista dagen inne. Jag hade här alltså inte sovit en minut sedan jag vaknade upp hemma hos mig tolv på lördagen och började må lite konstigt. Runt nio packade jag ihop (kan ju säga att det såg lite halvfräscht ut vid vårt basecamp) och strax efter tio tändes lamporna. Birdie var officiellt slut. Det kändes trist att se alla ta sina datorer och lämna salen, men samtidigt hade man inte orkat stanna en natt till. Det här är alldeles lagom.
 
Jag fick skjuts hem av en polare så jag sa hejdå till grabbsen och drog. Och ja... That leads me to where I am now.
 
 
Fotade mig själv på toan för att minnas hur man såg ut mot slutet.
Birdie-fågeln på tröjan!
 

 
Så, ja. Det var Birdie 23 det. Helt jävla fantastiskt. Det är en helt egen värld, en helt egen kultur. Folk som älskar att spela datorspel träffas tillsammans och lirar, alla är schyssta och man känner sig verkligen välkommen. Eftersom Birdie är långt ifrån lika stort som Dreamhack blir det dessutom en mysig, hemtrevlig känsla.
 
VÄÄÄÄÄÄRT. Nu ska jag sova lite mer, imorrn drar skolan igång igen /cry.
 
Pusshej!
 
 
(Bilderna är från Birdies Facebooksida)

Fine, skolinformatör för RFSUWÖÖ!
 
Idag gick jag klart den 40 timmar långa informatörsutbildningen för RFSU Uppsala och fick därmed behörighet att gå till skolor och prata om sex och samlevnad med ungdomar. Det känns helt fucking unbelievable, så jävla HÄRLIGT!
 
 
Min nya arbetsgivare.
 
  
Under de här dagarna har vi fått lära oss så otroligt mycket om ALLT: heteronormativitet, sexuella preferenser, praktiker och identiteter, könsroller, associationer kring sex, ja- och nej-signaler, preventivmedel, sexuellt överförbara infektioner (STI) och naturligtvis kukkunskap, fittfakta & analanvisningar. Allt detta plus mycket, mycket mer. 

Vi fick även prova på att hålla i ett eget skolpass idag (eller åtminstone en liten del av det) inför de andra i gruppen, och jag pratade om kuken och ritade på tavlan och var verkligen i mitt esse. Fick höra att jag har en otrolig energi när jag talar och att jag ska ta med mig den sen när jag är i skolan på riktigt, och det tänker jag verkligen göra.

Naturligtvis är jag långt ifrån "fullärd" och det finns fortfarande saker jag måste läsa på om, men på det stora hela har jag fått så otroligt mycket nyttig information under den här utbildningen och lärt mig saker jag förut inte ens tänkt på. Jag har verkligen vuxit som människa och blivit mognare, och modigare. Och träffat en massa nya underbara människor!

Så jag är nöjd, så jävla nöjd. Jag har ett mål i livet att bli legitimerad sexolog och kämpar för det det steg för steg, och jag har kommit en bra bit på vägen i och med detta.

Åh. Nöjd i själen.
Nu ska jag sjunka ner i sängen och bara andas ut. 

I love you all.
PUSSHEJ
 


Och just det, bara en liten parentes.
I måndags hade vi vårt processpel (låtsasrättegång) på juridikkursen, och jag var ordförande för hela baletten och bestämde därmed vilka som skulle prata, och när. Jag var även den som meddelade domen och kände mig så jävla cool (men även nervös).
 
När det var slut sa läraren "det där var bra, riktigt bra" och "jag skulle speciellt vilja tacka vår ordförande som har lett hela rättegången!" inför alla. Dessutom kom flera klasskompisar fram och berömde mig ("du kanske ska satsa på att bli domare?") och jag nästan grinade av stolthet. Jag som annars brukar vara lite tyst och avvaktande på seminarierna hade nu liksom lett en hel rättegång, och dessutom gjort det BRA! Mitt självförtroende bara sköt i höjden.

Och i och med detta slog jag fast någonting jag tänkt på så sjukt många gånger och som jag fått höra under vartenda utvecklingssamtal i grundskolan och gymnasiet.

Jag kan så mycket... Men jag måste våga.